Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 14097
Mărime: 111.56KB (arhivat)
Publicat de: Vasilichia State
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicolae

Extras din referat

REZUMAT: Sistemele de transport maritim sunt esențiale pentru comerțul mondial; este crucial să înțelegi cum aceste sisteme pot eșua pentru a-și menține capacitatea. În această lucrare, sistemul de transport maritim este considerat un mecanism de transfer; un sistem tehnic care își atinge scopul prin transferul bunurilor pentru beneficiari. Înțelegerea funcțiilor cheie și capacităților sunt o premisă pentru capacitatea de a muta mărfuri, a căror pierdere crează tipuri de eșec, permite crearea unui "plan de continuitate a activității" pentru sistemul de transportul maritim.

Prin intermediul a două sondaje și interviuri cu părțile interesate din industria de transport maritim, s-a observat că în timp ce părțile interesate din industrie se concentrează în mod frecvent asupra riscurilor operaționale frecvente, există o lipsă de conștientizare a vulnerabilităților, precum și a metodelor de abordare și planificare a scenariilor de perturbare de joasă frecvență dar cu impact major. Abordarea prezentă oferă un set structurat de matrici a funcțiilor-cheie ale sistemului maritim de transport, permițând părților interesate să sporească rezistența sistemului prin pregătire pentru a restabili un număr limitat de funcții critice.

CUVINTE CHEIE: Reziliența porturilor, modalități de eșec, managementul riscului lanțului de aprovizionare, transportul maritim, planificarea continuității afacerii.

1. Introducere

”Planurile nu sunt nimic; planificarea este totul "- Dwight D. Eisenhower.

"Nici un plan de luptă nu supraviețuiește contactului cu dușmanul" - Helmuth von Moltke Senior.

Esența celor două afirmații de mai sus este că ar trebui să fi pregătit pentru orice. Cu toate acestea, nici un plan nu va fi perfect în domeniul managementul riscurilor, în cadrul lanțului de aprovizionare vor apărea întreruperi.Se poate argumenta că nici o parte de planificare inițială nu va împiedica apariția evenimentelor nedorite. Prin pregătire pentru a restabili funcționalitatea sistemului de transport, o bună planificare va spori înțelegerea vulnerabilităților sistemului de transport și va ajuta la restabilirea capacității sale de a-și servi beneficiarii.

Transportul maritim este o componentă esențială pentru comerțul mondial, deoarece peste 80% din comerțul global cu bunuri se face cu ajutorul navelor [ ]. În 2005, peste 7 miliarde de tone de mărfuri au fost transportate pe cale maritimă între 160 de țări [ ], ceea ce reprezintă o mare parte a comerțului internațional. Valoarea din 2004 a importului global de mărfuri a fost de 7,2 trilioane de dolari, în care transportul maritim a fost un factor vital. Un element cheie în această imagine sunt porturile maritime, care acționează ca un conector între nave, furnizorii, transportul terestru și beneficiari. Cu toate acestea, există o cercetare disponibilă limitată pe fiabilitatea serviciului pentru acest nod vital în lanțurile globale de aprovizionare și modul în care interacționează cu celelalte elemente ale sistemului de transport maritim.

Tendințele generale în transportul maritim sunt consolidarea și privatizarea; terminalele sunt din ce în ce mai mult operate de marii operatori de terminale transnaționale care înlocuiesc partenerii locali și astfel companiile de transport maritim își măresc sfera de control în lanțul comercial [ ]. Hyper-optimizarea lanțurilor de logistică a fost accentuată în raportul Forumului Mondial al Riscurilor Globale din anul 2008 al Forumului Economic Mondial [ ] drept unul dintre cele patru riscuri globale în creștere. Creșterea nivelui de securitate în transportul maritim prin introducerea unor inițiative și reglementări, cum ar fi Operatorul Economic Autorizat [AEO], Parteneri în Protecție [PIP], Inițiativa pentru Securitatea Containerelor [CSI], Vamă-Comerț, Parteneriatul împotriva terorismului [C-TPAT] au ca efect creșterea complexității în fluxuri de bunuri [ , ]. Creșterea numărului de reglementări și de dezvoltare industrială are ca rezultat o cuplare mai strânsă și interacțiuni mai complexe între componentele sistemului de transport maritim, sporind astfel vulnerabilitatea sistemului [ ].

Lanțurile de aprovizioanare maritimă sunt expuse multor surse de perturbare, ceea ce duce la apariția unor întreruperei ale sistemului în fiecare an. Aceasta pare să fie o concepție în creștere în comunitățile de cercetare, prin care sistemul de transport maritim nu poate fi văzut ca un alt set de noduri din lanțul de aprovizionare, ci mai degrabă ca și componente integrate, în care eșecurile crează consecințe severe. De Martino și Morvillo [ ] susțin că până în prezent porturile nu au fost văzute ca și componente integrate în lanțul de aprovizionare, deși concentrarea asupra lor este importantă. Carbone și De Martino au susținut anterior că cercetările existente asupra porturilor într-o perspectivă de afaceri este modestă [ ]. De asemenea, Robinson sugerează că porturile ar trebui să fie incluse ca elemente în direcțiile de dezvoltare ale componentelor sistemelui [ ].

Bibliografie

1] UNCTAD, Review of Maritime Transport. 2009, United Nations Conference on Trade and Development: New York and Geneva.

  STOPFORD, M., Maritime Economics 3rd edition. 2009, Oxon: Routledge.

[ ] SLACK, B. and FRÉMONT, A., Transformation of Port Terminal Operations: From the local to the global. Transport Reviews, 2005. 25(1): p. 117-130.

[ ] WEF, Global Risks 2008 - A Global Risk Network Report. 2008, World Economic Forum.

[ ] BARNES, P. and OLORUNTOBA, R., Assurance of security in maritime supply chains: Conceptual issues of vulnerability and crisis management. Journal of International Management, 2005. 11: p. 519-540.

[ ] CSI, Chain Reaction, in Cargo Security International. 2008.

[ ] PERROW, C., Normal accidents. Living with high-risk technologies. 1984, New York: Basic Books.

[ ] DE MARTINO, M. and MORVILLO, A, Activities, resources and interorganizational relationships: key factors in port competitiveness. Maritime Policy and Management, 2008. 35(6): p. 571-589.

[ ] CARBONE, V. and DE MARTINO, M., The changing role of ports in supply-chain management: An empirical analysis. Maritime Policy and Management, 2003. 30(4): p. 305-320.

[ ] ROBINSON, R., Ports as elements in value-driven chain systems: the new paradigm. Maritime Policy and Management, 2002. 29(3): p. 241-245.

[ ] BIRD, F. and GERMAIN, G.L., Loss Control Management: Practical loss control leadership, 1996, Det Norske Veritas (U.S.A.) Inc.

[ ] KAPLAN, S. and GARRICK, J.B., On The Quantitative Definition of Risk. Risk Analysis, 1981, 1(1).

[ ] MENTZER, J.T., et al., Defining Supply Chain Management, Journal of Business Logistics, 2001, 22(2).

[ ] ASBJØRNSLETT, B.E. and RAUSAND, M., Assess the vulnerability of your production system. Production planning and control, 1999, 10(3) p. 219-229.

[ ] JÜTTNER, U., PECK, H., and CHRISTOPHER, M., Supply chain risk management: outlining an agenda for future research. Internation Journal of Logistics: Research and Applications, 2003, 6(4): p. 197-210.

[ ] RICE, J., B. JR. and CANIATO, F., Building a secure and resilient supply network Supply Chain Management Review, 2003. 7(5): p. 22.

[ ] MCDERMOTT, R., MIKULAK, R., and BEAUREGARD, M., The Basics of FMEA 2nd ed. 2009, New York: Taylor & Francis group, LLC.

[ ] RAUSAND, M. and HØYLAND, A., System Reliability Theory; Models, Statistical Methods and Applications 2nd ed. 2004, New York: Wiley.

[ ] DOT, An Assessment of The U.S. Marine Transportation System - a report to congress. 1999, U.S. Department of Transportation.

[ ] MANUJ, I. and MENTZER, J.T., Global Supply Chain Risk Management. Journal of Business Logistics, 2008, 29(1).

...

Preview document

Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 1
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 2
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 3
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 4
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 5
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 6
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 7
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 8
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 9
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 10
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 11
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 12
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 13
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 14
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 15
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 16
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 17
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 18
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 19
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 20
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 21
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 22
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 23
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 24
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 25
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 26
Modalități de eșec în sistemul de transport maritim - o abordare funcțională în analiza vulnerabilităților - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Modalitati de esec in sistemul de transport maritim - o abordare functionala in analiza vulnerabilitatilor.docx

Alții au mai descărcat și

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Pompa de Injecție în Linie

Aparitia primelor automobile este strâns legata de descoperirea si perfectionarea masinii cu abur si a motorului cu ardere interna primele...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Ai nevoie de altceva?