Prezentare Dacoda

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Prezentare Dacoda.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Anca Butnaru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Transporturi

Extras din document

Istoricul companiei

In 1993 s-au pus bazele afacerii, avand la dispozitie, la acea vreme un singur mijloc de transport.

In 1994, firma a inceput sa se implice, pe langa activitatile de transport intern si in operatiuni de intermediere pe piata transportului international.

In 1995 s-a pus in functiune aplicatia informatica DISPECER realizata in-house, a carei menire era la vremea aceea gestionarea tranzactiilor de intermediere. Aceasta aplicatie este folosita si astazi in companie si reprezinta cea mai pragmatica si ieftina aplicatie de tip ERP.

In 1996 Dacoda incheie un contract de transport cu firma Oriflame, pe care il opereaza si in prezent. In 1997, ca urmare a dezvoltarii operatiunilor clientului Oriflame, Dacoda deschide inca doua birouri in tara, la Cluj si, respectiv, la Timisoara. In acelasi an, Dacoda devine membru al Uniunii Societatilor de Expeditie Rutiera din Romania – USER.

A urmat o perioada de crestere si acumulare de experienta, in perioada 1997 – 2001. Personalul angajat s-a dublat, cifra de afaceri avand o crestere anuala mica dar constanta. In aceasta perioada, a inceput sa se manifeste preocuparea pentru eficientizarea comunicatiei, datorita volumului imens de comunicatii pe care il presupune expeditia rutiera. Astfel, incepand din 1997 Dacoda a avut legatura Internet in scopuri profesionale, avand astfel posibilitatea de a lucra cu toate birourile pe aceiasi baza de date – ceea ce, pentru volumul scazut al investitiei si pentru acei ani, a constituit o realizare deosebita.

Din aceste preocupari conexe activitatii de intermediere – expeditie, in Aprilie 2001 Dacoda a inaugurat portalul de transport rutier BursaTransport. Pentru acea vreme, increderea in faptul ca internetul va deveni un mediu familiar transportatorilor romani era o intreprindere indrazneata. Cinci ani dupa aceea, se constata ca realitatea a depasit asteptarile. BursaTransport a devenit instrumentul zilnic de lucru pentru mii de firme de transport, a devenit cea mai frecventata aplicatie de profil din Romania, locul unde se publica zilnic mii de marfuri disponibile si de camioane.

Dacoda a devenit membra a 3 Camere de Comert romanesti: Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca. In 2005, ca o preocupare fireasca pentru calitate, Dacoda a implementat un sistem de management al calitatii care a fost certificat ISO9001:2000 de catre prestigiosul auditor Det Norske Veritas.

In anul 2006, in preajma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, Dacoda este vizitata frecvent de firme de logistica Europene care au in vedere extinderea operatiunilor in Romania, imediat dupa aderare.

Profil

Creata in 1993, Dacoda este o companie de expeditii si transport rutier de marfa, cu capital 100% romanesc. Dacoda realizeaza transporturi de marfa pe teritoriul Romaniei, dar si transport international de marfa din/spre Europa.

Printre cei 1100 de clienti se numara companii de renume precum Oriflame, Texaco, Linde Gaz, Silcotub, Luxten, Deck Computer, Minolta Romania, Elite si Agasi.

Pana in present au existat colaborari cu 1152 de transportatori totalizand 4859 mijloace auto de diverse tonaje si capacitati.

Avand o echipa restransa numeric, Dacoda opereaza totusi cu peste 150 de carausi lunar. Datorita sistemului informatic, cele 3 birouri - din Bucuresti, Cluj si Timisoara se afla in permanenta comunicare.

Clientii vor ca marfa lor sa ajunga la timp si in siguranta. De aceea, pentru a veni in intampinarea necesitatilor si a dorintelor clientilor sai, Dacoda realizeaza operatiunile de transport cu promptitudine. Mai mult, printr-un contract de colaborare cu ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A., Dacoda ofera si servicii de asigurare, atat pentru clienti cat si pentru transportatori.

Dacoda are cel mai mare numar de sub-contracte, raportat la concurenta. Aceasta se datoreaza si seriozitatii de care da dovada, platind creantele pentru subcontractanti.

De asemenea, se practica adaosuri mici.

Dacoda este membru al Uniunii Societatilor de Expeditie din Romania, al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania, si al Camerelor de Comert Bucuresti, Cluj si Timis.

De asemenea prin USER, este afiliata FIATA – Federation Internationale des Associations de Transitaires et Assimiles, organizatia mondiala a expeditorilor.

Standul Dacoda a fost remarcat la Transport-Ar 2006 - 12.06.2006

Intre 8-11 iunie 2006 Dacoda a participat la cea de-a XIII-a editie a TRANSPORT-AR, targ international de transporturi profesionale, rutiere, feroviare, servicii conexe salon auto si salon feroviar organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentare Dacoda.doc

Alte informatii

Referatul prezinta activitatea firmei de transport si expeditii Dacoda. De asemenea este prezentat proiectul bursatransporturi.ro, bursa online a transportatorilor din Romania si mai nou din Europa, proiect al firmei Dacoda. Proiectul a fost prezentat in cadrul cursurilor Master, "Managementul si marketingul operatiunilor logistice" la Universitatea Spiru Haret.