Safe Sea Net

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1594
Mărime: 681.56KB (arhivat)
Publicat de: Axinte Ifrim
Puncte necesare: 6

Extras din referat

SafeSeaNet, o Platforma Europeana pentru Schimbul de Date Maritime intre autoritatile maritime ale Statelor Membre, este o solutie de retea/internet bazata pe conceptul unei baze de date distribuita.

Preventia accidentelor maritime si a poluarii marine este o componenta esentiala a politei de transport a Uniunii Europene. Inca din 1993, Comisia a initializat peste 15 Directive sau Reguli propuse in legatura cu siguranta navelor de transport pasageri, preventia poluarii marine, port state control, cereri legislative pentru marinari, etc. Implementarea lor include colectarea si diseminarea datelor maritime pe care SAFESEANET le suporta.

- Obiectivele SafeSeaNet.

Principalul obiectiv al SAFESEANET este sa ajute la colectarea, diseminarea si armonizarea schimbului de date maritime. Reteaua asista in comunicarea intre autoritati la un nivel regional/local si autoritatile centrale, contribuind astfel la prevenirea accidentelor pe mare si, prin extensie, la poluarea marina, si deasemenea implementarea legislatiilor de siguranta maritima ale UE va fi facuta mai eficient.

Mări mai sigure și o mai bună protecție a navigatorilor prin:

- identificarea rapidă a navelor cu risc ridicat.

- acțiuni de precauție anterioare și măsuri de atenuare a riscurilor.

- îmbunătățirea răspunsului in situații de urgență la incidente sau

poluare.

Operațiuni mai eficiente prin:

- standardizarea accesului la date.

- ajuta utilizatorii să respecte obligațiile legale.

- creșterea eficienței logisticii portuare (de ex. oferind timpi mai exacți de estimare, sosire, detalii privind manipularea deșeurilor etc.)

Monitorizarea la nivel înalt la nivelul UE prin furnizarea de:

- informații corecte și actualizate despre locație de nave și de încărcăturile lor.

- statistici fiabile pentru organismele UE și statele membre (Inclusiv Islanda și Norvegia).

- Cum functioneaza?

Reteaua SAFESEANET implica multe autoritati maritime de pe teritoriul Europei, fieare cu propria infrastructura IT si propriile obiective. Acest lucru invariabil conduce la formate de date variabile distribuite pe sisteme diferite in toata Europa.

In consecinta, SAFESEANET a implementat un Sistem de Indexare Central care stocheaza doar referinte la locatiile de date si nu datele in sine. Functioneaza ca un hub central pentru intreaga comunicare intre solicitantii de date si furnizorii de date - oarecum ca un tablou telefonic. Indexul Central trebuie sa stie ce informatii detin fiecare date furnizate. Furnizorii de date conectati in cadrul retelei SAFESEANET trimit informatii prin intermediul unui mecanism de notificare. Furnizorul de date, la primirea de cereri de la solicitantul de date directionat prin indexul central, preia datele din baza lor de date locala. In acest fel, Indexul Central actioneaza ca unicul punct de contact.

SAFESEANET a dezvoltat un sistem comunitar de monitorizare si informare a traficului navelor in conformitate cu Directiva 2002/59/CE. In plus, aceasta include cerinte de schimb de date din alte directive ale UE, cum ar fi cele referitoare la:

- Facilitati de primire portuara pentru deseurile de nave.

- Inspectii Port State Control in porturile Uniunii Europene.

SAFESEANET acopera statele membre ale UE plus Islanda si Norvegia si implica mai multe autoritati diferite pe tara, atat la nivel local, cat si la nivel central. Sistemul utilizeaza noi tehnologii IT, dar este suficient de flexibil pentru a face fata unor posibile evolutii tehnologice viitoare, precum si a unor noi categorii de utilizatori.

Mesajele SSN iau mai multe forme diferite:

Notificare portuara: aceasta este utilizată pentru a anunța SSN că o anumită navă este programata pentru un anumit port. Timpul estimat de sosire (ETA) și numărul de persoane aflate la bord sunt incluse în mesaj.

Notificarea navei: Aceasta este utilizată pentru a furniza SSN detalii despre informațiile călătoriei și informații despre marfă.

Notificările se bazează pe mesajele Sistemului de identificare automată (AIS) trimise automat de către nave și mesaje obligatorii de sistem de raportare (MRS), care sunt trimise de comandanți către stațiile de coastă.

Notificare Hazmat: Aceasta este utilizată pentru a anunța SSN că o navă transportă mărfuri periculoase sau poluante la bord și că furnizorul de date are informații detaliate despre aceste mărfuri.

Bibliografie

1.ec.europa.eu

2.emsa.europa.eu

3.wikipedia.org

Preview document

Safe Sea Net - Pagina 1
Safe Sea Net - Pagina 2
Safe Sea Net - Pagina 3
Safe Sea Net - Pagina 4
Safe Sea Net - Pagina 5
Safe Sea Net - Pagina 6
Safe Sea Net - Pagina 7
Safe Sea Net - Pagina 8
Safe Sea Net - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Safe Sea Net.docx

Alții au mai descărcat și

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Planul de securitate a navei

Planul de securitate a navei (SSP) este un plan care este formulat pentru a se asigura că măsurile prevăzute în acesta cu privire la securitatea...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Ai nevoie de altceva?