Tipuri de transport în Rusia

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 15395
Mărime: 62.58KB (arhivat)
Publicat de: Agnos Dobre
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Modurile principale sunt: feroviar, auto, aviaţie, conducte, maritim şi pe căile navigabile interioare.

Transportul feroviar - componenta principală într-un sistem integrat de transport al Federaţiei Ruse. regularitatea diferite de mişcare în toate anotimpurile, viteza mare, capacitatea de a absorbi fluxuri masive de mărfuri şi pasageri, un cost relativ scăzut de transport. Aceste avantaje fac feroviar universal pentru toate tipurile de transport de mărfuri în inter-şi intra-comunicaţii şi de pasageri suburban, local şi pe distanţe lungi. Cu toate acestea, având în vedere investiţii de capital mari de cheltuit pe construirea de căi ferate, utilizarea sa este cel mai eficient atunci când o concentraţie mare de mărfuri şi a traficului de pasageri.

cargo predominantă - cărbune (mai mult de 17%), ulei (12,5%), metale feroase, lemn şi minereu (6%), cereale, chimice şi îngrăşăminte minerale (în 3,5%), ciment (3%). Ele constituie aproximativ 60% din totalul plecare de mărfuri pe calea ferată. În transportul de mărfuri pe calea ferată are o poziţie de lider în 2000, acest mod de transport a fost transportat circa 1,047 milioane tone. În timp ce conducte -829000000 de tone., Maşini-550 milioane de tone.

Până în prezent, lungimea căilor ferate de uz general este de 86 mii de kilometri. Şi are locul 3, după Canada şi SUA, reprezentând 7% din toate căile ferate din lume. Cu toate acestea, lungimea traseelor în Rusia creşte şi scade dimpotrivă, de exemplu, în cazul în care prin 1997. lungimea drumurilor este de 87 km, apoi la 1998. - 86,000 km şi până în prezent această cifră nu sa schimbat.

Transportul aerian în ţara noastră, care desfăşoară diverse funcţii. Cu toate acestea, sarcina lui principală - la transportul de călători şi transportul urgent de mărfuri şi poştă.

În zonele în care nu există căi ferate, în principal în Siberia de Nord şi Orientul Îndepărtat, în zonele montane îndepărtate ale aviaţiei este adesea singurul mijloc de transport.

Principalele caracteristici tehnico-economice ale transportului aerian sunt: de pasageri de mare viteză şi de transport de mărfuri, mobilitate ridicată şi autonomie în zbor, capacitatea de a reduce în mod semnificativ calea de urmat în comparaţie cu forme terestre şi acvatice de transport, organizare de non-stop trans-posturi. De transport aerian este continuu imbunatatit punct de vedere tehnic. Pus în funcţiune, şi viteza de aeronave pentru pasageri, turbină cu gaz grele şi de motoare turbopropulsoare.

În general, activitatea de transport aerian de pasageri sunt 4 / 5, şi mărfuri şi poştă 1 / 5. de transport aerian de pasageri influenţată de mai mulţi factori, cel mai important dintre care sunt următoarele: caracteristicile zonelor locale de greutate, populaţia din zonele de gravitate, mobilitate de transport a populaţiei, numărul de elemente acoperite de o reţea de servicii aeriene, distanţa între puncte, condiţiile de transport (tarife, regularitatea, confort, frecvenţa zborurilor). Dar mare parte din acest transport şi dezavantaje, unele dintre ele: o dependenţă destul de puternic de condiţiile meteorologice şi costuri ridicate de transport.

În prezent, aviaţia este în declin profund. Acesta poate fi vazut daca pot vedea statisticile de accidente în transportul aerian. Cred că rata de accident este un indicator obiectiv al stării de obiect, ca în cazul de aviaţie.

Conducte de transport - de specialitate extrem de forma de transport. Conducte de numire sunt împărţite în conducte de petrol şi gaze şi de produs.

Transport de conductă este diferit de alte moduri de transport o serie de avantaje. Costurile pentru a construi o conducta de aproape 2 ori mai puţin decât pentru a construi o cale ferată sau de capacitate de transport rutier conexe, şi pantele sunt cale mai scurtă. Conducte sunt fiabile, procesul de transport al mărfurilor pe ele este complet automatizat, ridicat de etansare păstrează produse. Acest lucru reduce pierderea de produs în raport cu calea ferată în 2-1,5 ori.

Operaţiunea de conducte, spre deosebire de aeronave nu depinde de condiţiile meteorologice, de condiţiile climatice. La un cost este cea mai ieftină formă de transport.

Luând act de avantajele de conducte, în acelaşi timp, este demn de remarcat faptul că rata de transfer de bunuri, în funcţie de viscozitate lor şi alţi parametri, este uşor inferior pentru a muta rata pe calea ferată şi căile navigabile. În cazul de uscare de petrol sau conducte de gaze sunt dificil de a se reorienta pe alte bunuri.

La acest punct sunt conducte utilizate pe scară largă în economia naţională şi face producţia de masă le-a transportat 829 milioane de tone. Asta face ca această formă de transport pentru 2 loc în transportul mărfurilor după ce calea ferată.

Dezvoltarea de noi domenii, creşterea producţiei şi a cererii pentru produse petroliere conducte cu condiţia viitor progresivă.

operaţiunile de Naval - o parte importantă a sistemului de transport din Rusia. Cel mai mare marfă deţine locul 4 după calea ferată, conducte şi transportul rutier. Cifra de afaceri totală de 100 de miliarde de tone. km. El are un rol de lider în domeniul serviciului de transport din Extremul Orient şi Extremul Nord. Semnificaţia de transport maritim în comerţul exterior al Rusiei. Acesta reprezintă 73% în administrarea de marfă şi mai mult de 90% din transportul de marfă la nivel internaţional.

Descrie avantajele de modul de transport maritim de peste alte moduri. În primul rând, transportul este capacitatea cea mai mare unitate, şi în al doilea rând, capacitatea nelimitată a rutelor maritime, şi în al treilea rând, o cheltuială mic de energie pentru transportul de 1 tona de mărfuri, şi în al patrulea rând, costuri reduse de transport . În plus faţă de avantajele de transport maritim are dezavantaje importante: dependenţa de condiţiile naturale, nevoia pentru instalaţiile portuare complexe, utilizarea limitată de comunicare directă la mare.

Dupa colapsul sovietic în Rusia, au fost 8 de companii de transport maritim şi 37 porturi de capacitate totală de procesare de marfă până la 163mln de tone pe an, din care 148 milioane de tone reprezentat de bazine Baltică şi Marea Nordului. Media de vârstă a navelor ruse de 17 ani, semnificativ mai rău decât caracteristicile corespunzătoare ale flotei comerciale mondiale. În ţară există doar patru şantiere navale majore, din care 3 sunt situate în Sankt Petersburg. În Rusia corespunzătoare trimite doar 55% din tonajul flotei comerciale a Uniunii, inclusiv 47,6% din mărfuri uscate.

Rusia are nevoie în maritime 175mln de tone pe an, în timp ce aparţin flota ţării capacitatea de a transporta aproximativ 100 de milioane de tone pe an. Rămase pe teritoriul Porturile maritime Rusia ar putea pierde doar 62% din bunuri ruseşti, inclusiv 95% din costiere şi 60% din export şi de import. Pentru transportul de produse alimentare importate vin şi pentru marfă de export, Rusia foloseste porturile din ţările vecine: Ucraina, Lituania, Letonia şi Estonia.

În 2000, după ce încetinirea creşterii economice din ultimii ani, a înregistrat primul port industria ascensiune. porturile ruseşti în subsistemul de comerţ exterior în vederea creşterii competitivităţii sale cu porturile din ţările vecine.marinari noastră cu mare dificultate, dar a reuşit totuşi să menţină un sistem unic de funcţionare din Marea de Nord Route. Rămâne cheie în asigurarea resurselor de zonele de nord şi de la distanţă de Rusia este o cale navigabilă internă. Dar de apă, precum şi transportul rutier, feroviar, transport aerian nu, suficient de finanţare. Este necesar mai presus de toate pentru a păstra sistemul stabilit de căi navigabile, care este de peste 100 000 km, pe care există peste 700 mii hidro navigabil. Şi noi trebuie să ia acum grijă de starea tehnică a acestor clădiri, care erau în siguranţă şi în secolul următor.

navigabile interioare de transport joacă un rol important în intra-şi inter-ţări de transport. Avantajele transportului fluvial sunt în căile naturale, aranjament care necesită cheltuieli de capital mai mic decât construcţia de căi ferate.Costul de transport de marfă pe râurile sunt mai mici decât pe calea ferata, şi productivitatea muncii este de 35% mai mare.

Principalele dezavantaje ale transportului fluvial - sezoniere, utilizare limitată, din cauza configuraţiei reţelei hidrografice, viteză redusă. În plus, râuri care se varsă în ţara de la nord la sud, şi fluxul principal al vrac au direcţia de latitudine.

Preview document

Tipuri de transport în Rusia - Pagina 1
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 2
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 3
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 4
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 5
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 6
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 7
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 8
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 9
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 10
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 11
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 12
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 13
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 14
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 15
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 16
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 17
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 18
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 19
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 20
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 21
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 22
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 23
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 24
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 25
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 26
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 27
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 28
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 29
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 30
Tipuri de transport în Rusia - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Tipuri de Transport in Rusia.doc

Alții au mai descărcat și

Transporturi și Expediții Internaționale

TRANSPORTURILE INTERNAŢIONALE Coordonatele activităţii de transport În accepţiunea curentă, transporturile reprezintă deplasarea bunurilor şi...

Transporturile maritime în Uniunea Europeană

1. Evoluţia transportului maritim De-a lungul istoriei, transporturile maritime au constituit pentru Europa unul din elementele de bază pentru...

Transporturile Maritime

Transportul maritim Transportul maritim derulează cca 75-80% din traficul mondial de mărfuri și o cotă mereu crescândă din traficul de călători...

Proiect la transporturi interne și internaționale

Calculul indicatorilor de utilizare a materialului rulant aferent traficului feroviar de marfuri Problema Pe teritoriul unei regionale de cale...

Instalații de control și comandă a circulației

Pentru statia de cale ferata având configuratia dispozitivului de linii stabilita prin tema proiectului ( codul proiectului), se vor întocmi...

Te-ar putea interesa și

Internaționalizarea unei firme producătoare de produse petroliere din România

Rezumat executiv Lider in domeniul petrolier regional, Rompetrol - o companie multinationala, a cunoscut o evolutie in timp din punct de vedere a...

Rusia - profilul pieței turistice

GENERALITATI Asezare geografica: Federatia Rusa este cel mai mare stat din lume si ocupa 11,5% din teritoriul modial, suprafata sa fiind de 17...

Turism și Agroturism în Rusia

INTRODUCERE Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia...

Marketing internetional - raport de țară - Rusia

Cap.1 Prezentarea pe scurt a Federatiei Ruse Federatia Rusa este cel mai mare stat din lume si ocupa 11,5% din teritoriul modial, suprafata sa...

Echipamente pentru Sudare

1. Generatorul de sudare cu excitatie separata si serie antagonista GESSA O caracteristica coboratoare se obtine daca infasurarile polilor masinii...

Comerțul de Armament ca Sursă de Venit Național și Internațional

I. INTRODUCERE Legăturile dintre eforturile de înzestrare ale unor state si nivelul fondurilor alocate pentru apărare este o realitate de...

Sistemul de Taxe și Impozite Prezent în Rusia

1.1. Aspecte generale privind economia Rusiei Dezvoltarea social-economică a Federaţiei Ruse a înregistrat în anul 2007 tendinţe pozitive, fiind o...

Rusia și Vecinătatea Apropiată

Rusia- de la începuturile statale la URSS Rusia este cea mai întinsă țară din lume (17.075.200 km²) ,având un teritoriu aproape de două ori mai...

Ai nevoie de altceva?