Traficul local

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Traficul local.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Transporturi

Extras din document

- AVANTAJELE ȘI DEZAVANTAJELE TRAFICULUI

Traficul este rapid, flexibil, are un grad de confort sporit, oferă posibilitatea de a ajunge în regiuni mai puţin accesibile cu alte mijloace de transport și mai ales răspunde unui trafic variabil şi divers.

Ca dezavantaje traficul are consumul mare de enrgie, un nivel ridicat de emisii poluante (CO, CO2, NOx, SO2, NH3, etc.) care au efecte negative asupra sănătăţii şi asupra mediului iar poluarea chimică şi fonică contribuie la scăderea calităţii vieţii. Se crează ambuteiaje, există un număr mare de accidente de circulaţie care se soldează cu pierderi de vieţi omeneşti (în unele cazuri), dar mai ales infrastructura rutieră este costisitoare, uşor degradabilă şi greu de întreţinut.

Atmosfera are în compoziție componente gazoase care alcătuiesc aerul, particule solide sau lichide și aerosolul. Dintre aceștia , unii pot deveni poluanți, atunci când se depășesc compozițiile normale.

La nivelul Uniunii Europene circa 28% din emisiile de gaze cu efect de seră sunt datorate transporturilor şi 84% dintre acestea revin transportului rutier, cu menţiunea că 10% provin din traficul rutier urban.

Fig 1.Poluare datorată traficului urban

- CAUZELE POLUĂRII PRIN TRAFIC

Poluarea s-a produs în atmosferă cu ajutorul poluanților gazoși care sunt eliminați de mașini în fiecare zi, aceștia nu sunt daunători numai atmosfrei ci și oamenilor care pot suferi de nenumarate boli produse de aceste gaze.

Calitatea aerului în zonele urbane reprezintă o preocupare majoră, deoarece în foarte multe orașe se înregistrează nivele ridicate de poluare atmosferică datorate mai ales traficului rutier. Printre substanțele chimice se numără aldehidele, care se găsesc în fumul produs de mașini.Odată inhalate, acestea ajung in sânge crescând nivelul colesterolului, iar ca să crească tensiunea arterială sunt suficinte doar 15 minute de expunere la fumul mașinilor în trafic.

Reacțiile chimice și fotochimice pot provoca apariția unor poluanți secundari , periculoși care pot conduce la apariția smogului fotochimic care este extrem de dăunător pentru sănătate.

În ciuda îmbunătățirilor combustibililor și tehnologiilor de fabricare a autovehiculelor , mediul este dominat puternic de poluarea aerului datorită traficului intens și dacă până în anul 2020 va crește traficul rutier atunci va crește și numărul emisiilor.

Fig 2.Poluarea aerului datorită traficului intens

Fisiere in arhiva (1):

  • Traficul local.docx