China - Miracol sau Miraj

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1509
Mărime: 14.41KB (arhivat)
Cost: 3 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriel Alexandru
UNIVERSITATEA DIN ORADEA, FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE, MARKETING, FORMA DE ÎNVĂȚAMÂNT ZI

Cuprins

Date generale

Aspecte economice

Agricultura

Turismul în China

Industria Chinei

China miracol sau miraj

Concluzie

Extras din document

Date generale

Republica Populară Chineză este cel mai întins stat în Asia de Sud Est și este cel mai populat stat din lume.China este o regiune culturală, o civilizație antică și o entitate națională ce se extinde pe o suprafață largă în Asia de Est.

Numele oficial este Republica Populară Chineză întinsă pe o suprafață de 9.596.960 km2 și având capitala în Beijing.Are o populație de aproximativ 1.344.130.134 în 2011, cu o densitate de 140 de locuitori/km2 , cu diferite grupuri etnice: 91% han iar 9% zhuang, ygur,coreeni, mongoli,tibetani etc.Relieful Chinei este foarte variat, în mare parte este muntos cu platouri înalte deasemnea deșert în vest, câmpii și delta în est.Clima este foarte diversificată tropicală în sud și subarctică în nord.Moneda este Yuan-ul chinezesc, limba oficială este chineză.Sistemul politic este Republică semi-prezidențială, iar a căpătat independență în 1949.Cu acest eveniment ziua națională este în 1 octombrie.PIB-ul anual este de 7.318.499.269.769 $ în 2011, iar PIB-ul pe cap de locuitor este egal cu 5.444 $ tot în 2011. Rata de creștere a valorii PIB-ului este de 9,2% și inflația este de 5,4% ambele în 2011.Rata șomajului este de aproximativ 4% în zonele urbane (2008).

China a avut o perioadă de creștere rapidă cu trecerea de la un sistem planificat la o economie de piață.Astăzi China este o țara cu venituri medii care se dezvoltă în permanență și în continuare Banca Națională constituie un rol important în dezvoltarea țării.Rezervele valutare în creștere continuă ale Chinei au atins nivelul de 3,44 mii de miliarde $, valoare ce egalează aproximativ economia Germaniei.

În China repartizarea sectoarelor se realizează astfel: agricultura are o pondere de 10,6 % , industria 49,2 % , iar serviciile cu o pondere de 40,2 % în 2008.

Aspecte economice

Ascensiunea economică a Chinei a adus multe provocări precum inegalitatea, provocările la adresa sustenabilității mediului și a dezechilibrelor externe.China se confruntă deasemenea cu presiuni demografice legate de îmbătrânirea populației și migrația forței de muncă.

Principala preocupare a economiei chineze în anul 2012 a reprezentat luarea măsurilor necesare pentru a contracara scăderea ritmului de creștere economică, cauzat de incertitudinile existente în economia mondială.Alte probleme importante ale economiei chineze au constituit dificultățile de a combina fără reformă structurală obiective contradictorii precum activitatea economică durabilă, o inflație scăzută sub 4 % , o balanță de plăți excendentară, o apreciere moderată a ratei de schimb, internaționalizarea treptată a monedei naționale precum și disputele teritoriale cu vecinii săi.

Rata de creștere a PIB-ului, în primele 9 luni ale anului 2012 a fost de 7,4 % fiind cea mai scăzută valoare de la sfârșitul anului 2009.

În ciuda provocărilor și incertitudinilor provenite din zona Euro și a contextului actual internațional, este foarte probabil ca economia Chinei să mențină creșterea stabilă și relativ rapidă în următoarea perioadă.

Producția industrială, un indicator de creștere a economiei chineze a progresat înregistrând în 2012 o creștere de 9,2 % Piața de consum s-a menținut stabilă în 2012 și a înregistrat o creștere rapidă de cca. 17 % față de 2011.Investițiile directe în China, în ciuda faptului că au înregistrat o mică scădere față de anul 2011, au totalizat valoarea de 59,1 miliarde de $ în anul 2012, clasând China drept mai mare atrăgător de investiții din lume, depășind Statele Unite ale Americii.Investițiile chineze în străinătate au continuat să crească în cursul anului 2012, înregistrând o valoare de 52,5 miliarde de $ , cu o creștere de 28,9 % față de anul precedent. Comerțul exterior al Chinei a cunoscut deasemenea o evoluție favorabilă și în anul 2012, dar această creștere a fost de numai 6 %.

Preview document

China - Miracol sau Miraj - Pagina 1
China - Miracol sau Miraj - Pagina 2
China - Miracol sau Miraj - Pagina 3
China - Miracol sau Miraj - Pagina 4
China - Miracol sau Miraj - Pagina 5
China - Miracol sau Miraj - Pagina 6
China - Miracol sau Miraj - Pagina 7
China - Miracol sau Miraj - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • China - Miracol sau Miraj.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de Intrare pe Pietele Internationale

Prezentare societatii Antibiotice S.A. I. Istoric 1953 - 1959 - Se pune prima piatra la temelia unei industrii noi, prin constructia Fabricii...

Ai nevoie de altceva?