Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2249
Mărime: 232.28KB (arhivat)
Publicat de: Olimpiu Soare
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Introducere

Exporturile de bunuri și servicii s-au aflat pe o linie ascendentă, în țările în curs de dezvoltare afirmandu-se mai accentuat decât în țările dezvoltate, iar pentru anul 2012 tendințele exportului de bunuri și servicii sunt la fel de creștere. În acest eseu voi arăta performanțele de export înregistrate în China și în Germania în domeniul automobilelor și, după, voi analiza performanțele de export a țărilor dezvoltate și a țărilor în curs de dezvoltare. La final voi arăta că perspectivele pentru anul 2012 sunt de creștere economică, înregistrându-se o creștere a exporturilor.

Performanțele de export în domeniul automobilelor

Potrivit Asociației Producătorilor de Automobile din China, vânzările în afara Chinei ar putea ajunge la 800.000 vehicule, iar acest lucru înseamnă o creștere de 15% de la 681 mii de vehicule vândute în 2008, înainte de recesiunea globală. Prin urmare, putem afirma că exporturile au înregistrat creșteri de 57% în primele 7 luni ale anului 2011, comparativ cu un câștig de 3.2 procente în vânzări interne pe cea mai mare piață mondială auto. Nu este suficient să vinzi doar autovehicule în China”, a declarat într-un interviu Lawrence Ang, directorul executiv al Geely Automobile Holdings Ltd. Acest lucru se datorează faptului că cererea de autovehicule cu costuri mici este mare în afara Chinei.

Aşadar, vanzarile de masini chinezesti ar putea sa creasca cu circa 5% în acest an, revizuind estimarea anterioară de creştere de la 10 la 15 procente.

Geely a vandut 213,381 de vehicule în China, în primele şase luni ale anului 2011, cu 9 la suta mai mult decat anul trecut.

"Avem nevoie de a pătrunde mai adânc în pieţe precum Australia, în cazul în care avem deja export in acea tara, iar brandul companiei sa devina mai puternic." a declarat preşedinte Wei Jianjun a spus luna trecută.

Deși compania intenționează ca vânzările de automobile să crească pentru a sprijini creșterea producției, planurile producătorilor de mașini în domeniul exportului pot fi atinse de o creștere a monedei. În acest fel, un yuan mai puternic ar reduce valoarea de venituri repatraiate și ar ridica prețurile mașinilor din China în afara granițelor. Pe fondul speculațiilor Băncii Centrale, moneda chineză a crescut cu 6.4% pentru prima data în 17 ani pentru a reduce inflația ridicată.

Mnisterul Industriei și al Tehnologiei Informațiilor a anunțat că valoarea producției brute pentru sectorul auto din China a crescut cu aproape 50% pe o bază anuală. În consecință, producția brută din sectorul auto a depășit 10 milioane de unități.

În ceea ce privesc vânzările germane de automobile, exporturile sunt așteptate și ele să crească puternic. "2011 va fi cel mai bun an din industria auto-germană și 2012 va fi chiar mai bun”, a declarat Helmut Becker, directorul Institutului de Analiză Economică și Comunicare. Vânzările de mașini germane de lux, precum Audi, BMW și Daimler au excelat în străinătate. BMW, spre exemplu, a înregistrat o majorare a vânzărilor de 3.4% în interiorul Germaniei și o creștere cu mai mult de 12% în Statele Unite ale Americii.

"Producătorii germani nu au niciun motiv pentru a se plange”, așa cum Ferdinand Dudenhoeffer, profesor de la Universitatea din Duisburg-Essen, a declarat că a exporturile au fost mai bune în 2010, dar acestea vor fi mult mai bune în 2011.” The German Association of the Automative Industry Projects a înregistrat exporturi de 4.4 milioane de mașini în 2011. Milioane de vehicule germane au fost exportate în Statele Unite, China și alte piețe.

Preview document

Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 1
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 2
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 3
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 4
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 5
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 6
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 7
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 8
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 9
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 10
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 11
Performanțele de export înregistrate de firme, țări și regiuni geografice - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Performantele de Export Inregistrate de Firme, Tari si Regiuni Geografice.docx

Ai nevoie de altceva?