Agenția de turism Eurostar Travel

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2624
Mărime: 15.04KB (arhivat)
Publicat de: Andreea Tomescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Basca Violeta

Extras din referat

1.1 Scurt istoric

Agentia de turism EUROSTAR TRAVEL apartinand firmei “GEDAS TRANS S.R.L. face parte din categoria touroperatorilor generalisti, in oferta ei intalnindu-se voiaje si excursii ce se adreseaza unei categorii largi de clienti, servicii turistice forfetare, complexe si izolate.

Eurostar Travel s-a infiintat in anul 2003 in conformitate cu prevederile legii nr 31/1990 privind societatile comerciale. Conform contractului de societate si statului este organizata ca societate cu raspundere limitata. Sediul firmei se afla in Valenii de Munte, Bulevardul Nicolae Iorga nr 15, Bloc B 15.

Domeniul de activitate inscris in Certificatul de Inregistrare la Registrul Comertului este urmatorul: servicii si activitati de turism, hoteliere si de agrement, in nume propriu sau prin reprezentanti in tara si strainatate.

Capitalul social al agentiei de turism a fost de 10.000.000 Lei divide in parti sociale egale de 400.000 lei. Partile sociale apartin unei singure persoane, acesta in calitate de asociat unic are drepturile si obligatiile adunarii generale.

Eurostar Travel functioneaza sub licenta de turism, nr 3929/20.04.06

Pentru a fi o agentie de turism tour-operatoare “Eurostar Travel ” respecta urmatoarele criterii:

- are prevazut în obiectul de activitate ” servicii turistice” ;

- este înregistrat la oficiul registrul comertului ;

- starea si aspectul cladirii în care functioneaza agentia este buna si salubra

- amplasarea agentiei în cladire este la etajul 1 ;

- suprafata comerciala a agentiei este de 20 mp si este folosita în exclusivitate pentru turism ;

- exista grup sanitar propriu pentru personal

- persoana care conduce activitatea agentiei de turism este posesoare a brevetului de turism;

- agentia este asigurata cu personal calificat ca agent de turism si cu ghizi, posesori ai atestatului de ghid de urism, corespunzator serviciilor comercializate;

- exista polita de asigurare pentru riscul de insolvabilitate sau faliment al agentiei ;

- se utilizeaza autocare omologate si clasificate ;

- se asigura servicii de cazare si masa numai în structuri de primire turistice clasificate de ANT ;

- agentia apartine unei firme cu datele de identificare ale persoane juridice, care inscriptioneaza numele, denumirea comerciala, obiectul de activitate si alte texte specifice identificarii ;

- agentia este dotata cu mobilier adecvat activitatii care se desfasoara ;

- mijloace de telecomunicatii;

- telefon si fax

- placheta cu numarul de telefon al Ministerului Turismului, (ANT) precum si al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, conform anexei nr. 5 la normele metodologice, amplasata în spatiul comercial.

*1) Pot fi acceptate şi alte amplasamente, dacă sunt situate în clădiri cu destinaţie publică.

Agenţia de turism touroperatoare care nu are activitate de vânzare directă către turişti poate funcţiona şi la alte niveluri ale clădiri.

*2) Pot fi acceptate, în măsura în care spaţiul permite, şi alte activităţi, cum sunt: schimb valutar, xerox, vânzări de suveniruri, ilustrate, cărţi de turism, ghiduri, hărţi.

*3) În situaţia în care încetează contractul de muncă încheiat între persoana brevetată şi agentul economic, înlocuirea acesteia se va face în termen de maxim 30 de zile.

*4) În cazul filialei situate în aceeaşi localitate cu agenţia de turism persoana care conduce filiala trebuie să fie calificată ca agent de turism.

Persoana calificată trebuie să posede un document care să certifice absolvirea uneia dintre următoarele forme de învăţamânt:

- facultate de turism;

- şcoala postliceală de turism;

- liceu sau clasă cu profil de turism;

- curs de calificare în meseria de agent de turism, organizat de instituţii autorizate.

*5) Doar agentul economic care deţine agenţie de turism touroperatoare poate înfiinţa filiala touroperatoare

*6) Cuantumul sumelor asigurate pe tip de agenţie de turism şi procedura de asigurare se stabilesc periodic de Ministerul Turismului, prin ordin al ministrului turismului.

Agentia Eurostar Travel este agentia ce asigura servicii turistice clientilor sai, oferind cea mai buna valoare pentru banii cheltuiti, pentru care selecteaza cu atentie hotelurile, salile de conferinta si programele turistice.

Agentia nu poate functiona daca nu are polita de asigurare. Eurostar Travel are polita de asigurare la « Societatea de Asigurare German Romanian Assurance S.A » din Bucuresti, str E.Garleanu nr 11,tel 3217428,fax :3202016.

Aici veti gasi cel mai bun raport pret/calitate, prin noi veti putea organiza excursii interne si externe pentru piata romana si celelalte piete.

Agentia Eurostar Travel doreste diversificarea activitatii si fidelizarea clientilor, oferind servicii de calitate. Mesajul pe care agentia doreste sa-l transmita clientilor este unul de dispozitie si relaxare. Pentru a exprima mai bine misiunea,

Preview document

Agenția de turism Eurostar Travel - Pagina 1
Agenția de turism Eurostar Travel - Pagina 2
Agenția de turism Eurostar Travel - Pagina 3
Agenția de turism Eurostar Travel - Pagina 4
Agenția de turism Eurostar Travel - Pagina 5
Agenția de turism Eurostar Travel - Pagina 6
Agenția de turism Eurostar Travel - Pagina 7
Agenția de turism Eurostar Travel - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Agentia de Turism Eurostar Travel.doc

Alții au mai descărcat și

Dezvoltarea Turismului Balnear în Stațiunea Mangalia

INTRODUCERE Originea lingvistica a termenului “turism” este strans legata de semnificatia cuvintelor latine “tornare” (a se intoarce) si “tornus”...

Studiu de oportunitate privind amenajarea turistică a județului Suceava și a stațiunii climaterice Gura Humorului

INTRODUCERE Meleagurile humorene sunt atestate in documentele scrise medievale emise de cancelaria Moldovei, inca de la inceputul secolului XV...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?