Analiză asupra turismului în Franța

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 7162
Mărime: 4.79MB (arhivat)
Publicat de: Ionela S.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Butnaru Gina Ionela

Cuprins

  1. I. INTRODUCERE 2
  2. II. DEZVOLTATEA TURISMULUI ȘI A OSPITALITĂȚII 4
  3. 2.1. Ospitalitate și turism 4
  4. 2.2. Importanța economică a turismului 7
  5. III. CEREREA TURISTICĂ 8
  6. IV. CANALELE DE DISTRIBUȚIE A TURISMULUI 8
  7. 1. Servicii turistice 8
  8. -Transportul 8
  9. -Cazarea 10
  10. 2. Informarea turistică 11
  11. 3. Pachete turistice 11
  12. V. DESTINAȚII TURISTICE 12
  13. VI. RESURSELE UMANE DIN TURISM 22
  14. VII. POLITICI DE MARKETING ȘI MANAGEMENT ÎN TURISM 23
  15. VIII. IMPACTUL TURISTIC 24
  16. 1. Impactul economic 24
  17. 2. Impactul cultural și social 24
  18. 3. Impactul fizic 25
  19. 4. Impactul asupra mediului 25
  20. 5. Publicitatea și impactul 26
  21. IX. EDUCAȚIA ÎN TURISM 26
  22. X. CONCLUZII 28
  23. BIBLIOGRAFIE 28

Extras din referat

I. INTRODUCERE

FRANȚA (franceză: France) oficial Republica Franceză (franceză: République française) este o țară situată în Europa de Vest, dar care cuprinde și diverse insule și teritorii situate pe alte continente.

Dintre marile state europene, Franța este cel mai vechi stat constituit în jurul unui domeniu regal, inițial organizat în jurul regiunii Île-de-France a cărei capitală este Parisul.

Franța este membră a Consiliului Europei, membră fondatoare a Uniunii Europene, a zonei Euro și a Spațiului Schengen. Este de asemenea unul din membrii fondatori ai Organizației Națiunilor Unite și unul din cei cinci membri permanenți ai Consiliului de securitate ONU.

Republica Franceză este un stat unitar fiind o democrație organizată ca o republică semi-prezidențială. Este o națiune dezvoltată având cea de-a cincea economie mondială în 2008. Valorile pe care aceasta le apără și de care se simte foarte atașată sunt exprimate în Declarația Drepturilor Omului și Cetățeanului. Din punct de vedere militar Franța este membră a OTAN (din ale cărui structuri militare s-a retras în 1968 pentru a reveni parțial în 2002) și este una din cele șapte țări deținătoare în mod oficial ale bombei atomice. Este considerată una dintre marile puteri de după cel de al Doilea Război Mondial.

Numele de Franța provine de la denumirea latină Francia care înseamnă tărâmul Francilor. Francia desemna la origine o regiune din nordul Europei, populată, sau mai degrabă dominată de către poporul războinic germanic ce se numeau ei înșiși Franci. Astfel, Francia la origine nu avea o conotație geo-politică, ci mai mult geografică sau sociologică, similară cu termenele actuale Maghreb sau Balcani. Poporul francilor era în principal un popor de războinici și își alegea un șef numit Rex Francorum (Regele Francilor). Din perioada domniei lui Hugo Capet acest termen este folosit în mod strict pentru a face referire la Regatul Franciei. Din 1190 regele începând să poarte denumirea de Rex Francie ce devine mai târziu Roi de France (Regele Franței).

Deși marea parte a teritoriului francez (Franța metropolitană; în franceză: la Métropole, sau France métropolitaine) se află în vestul Europei, Franța este constituită și din teritorii aflate în America de Nord, Caraibe, America de Sud, vestul și sudul Oceanului Indian, nordul și sudul Oceanului Pacific, și Antarctica, aici însă suveranitatea este exercitată în cadrul Tratatului Antarcticii. Franța metropolitană se întinde de la Marea Mediterană la Canalul Mânecii și Marea Nordului și de la Munții Alpi și Râul Rin până la Oceanul Atlantic. Datorită formei geometrice a teritoriului Franței continentale, țara este denumită colocvial ca Hexagonul.

Se învecinează cu: Belgia (620 km), Luxemburg (73 km), Germania (450 km), Elveția (572 km), Italia (515 km), Monaco (4,5 km), Andora (57 km) și Spania (650 km). Franța are frontiere cu Brazilia (700 km), Surinam (520 km) și o frontieră nematerializată cu Antilele Olandeze (10,2 km) în Insula Sfântul Martin. Franța posedă o largă varietate de relief, de la câmpiile din nordul și vestul țării până la lanțurile muntoase din sud (Munții Pirinei) și sud-est (Munții Alpi), aceștia din urmă având cel mai înalt punct din vestul Europei, Mont Blanc (4810 m). Mai există regiuni muntoase cum ar fi Masivul Central sau Munții Vosgi, precum și largi bazine ale unor râuri cum ar fi Loara, Ronul, Garonne și Sena.

Suprafața totală a Franței metropolitane este de 551.659 km², Franța fiind clasată astfel ca al 47-lea stat după suprafață. Suprafața totală, ce cuprinde toate regiunile, colectivitățile și teritoriile de peste mări, este de 674.843 km², ceea ce reprezintă 0,45% din suprafața totală a uscatului de pe Pământ. Zona Economică Exclusivă a Franței o clasează pe aceasta pe locul al doilea, după Statele Unite și înaintea Australiei cu o suprafață totală de 11.035.000 km², ceea ce reprezintă 8% din totalul Zonelor Economice Exclusive.

Franța este divizată din punct de vedereadminisatrativ în 26 de regiuni: 22 se găsesc în cadrul Franței metropolitane (21 situate în partea continentală plus Corsica), iar patru sunt regiuni de peste mări. Aceste 26 deregiuni se subdivid în 100 de departamente fiecare având asociat un cod ce îndeplinește o serie de funcții administrative, spre exemplu primele cifre din codul poștal, partea numerelor de înmatriculare, etc. Patru dintre aceste departamente,departamentele de peste mări, sunt simultan regiuni de peste mări dar sunt parte integrantă a Franțai și a Uniunii Europene. Departamentele se subdivid și ele în 342 de arondismente alcătuite din 4.035 de cantoane și 36.682 de comune. Trei comune, Paris, Lyon și Marsilia sunt subdivizate la rândul lor în arondismente municipale.

Regiunile, departamentele, și comunele sunt cunoscute drept "colectivități teritoriale" (collectivités territoriales), deținînd ca atare consiliu și executiv propriu, în timp ce arondisementele și cantoanele sunt doar diviziuni administrative.Pe lângă cele 26 de regiuni și 100 de departamente, Republica Franceză este alcătuită și din cinci colectivitați de peste mări, din care Noua Caledonie are un statut special, și trei teritorii speciale nelocuite. Colectivitățile și teritoriile de peste mare sunt părți ale Republicii Franceze, dar nu fac parte din UE. Teritoriile din Pacific continuă să folosească francul CFP, al cărui valoare este raportată la euro. În contrast cele patru regiuni și departamente de peste mare, foloseau francul francez, iar acum folosesc moneda euro.

Franța are sub control un număr de insule nelocuite în Oceanul Indian și în Oceanul Pacific: Bassas da India, Clipperton, Glorioso, Juan de Nova, Tromelin

Bibliografie

1. Alexandru D. - ”Geografia turismului”, Editura Academiei, Bucuresti,1997

2. Bran F., Dinu M., Simon T. - Economia turismului și mediul înconjurtor, Editura București,1999

3. Cooper, C., Fletcher, J., Gilbert D. - ”Tourism, Principles and Practice”, Editura Longman, Harlow,1998

4. Cristureanu C. - ”Strategii și tranzacții în turismul internațional”

- ”Economia și politica turismului internațional”

5. https://www.capital.ro/franta-prima-destinatie-turistica-a-lumii.html

6. https://www.scribd.com/doc/96866453/Economia-Turismului

7. https://www.scribd.com/document/94962210/FRANȚA-proiect

8. https://www.scribd.com/document/140582454/Turism-in-Franta

9. http://www.indices.insee.fr

10. http://www.service-public.fr

11. http://us.franceguide.com

12. http://www.qualite-tourisme.gouv.fr

13. http://www.indices.insee.fr

14. http://www.insee.fr

15. http://www.tourisme.gouv.fr

16. http://www.mturism.ro

17. www.europe.gouv.fr

18. www.wttc.org

19. https://www.entreprises.gouv.fr/qualite-tourisme

20. https://www.scribd.com/doc/187219036/Obiective-Turistice-Franta

21. http://m.media.imopedia.ro/top-10-cele-mai-atractive-destinatii-turistice-din-franta-17848.html

22. https://www.scribd.com/doc/27355704/Marketing-in-Turism-Servicii

23. https://www.scribd.com/document/30112338/Impactul-Turismului-Asupra-Economiei-Unor-Tari

24. https://ec.europa.eu/eurostat/search?p_auth=jNNfh2sA&p_p_id=estatsearchportlet_WAR_estatsearchportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_estatsearchportlet_WAR_estatsearchportlet_sort=_score&_estatsearchportlet_WAR_estatsearchportlet_action=search

25. https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/turism/pierderile-suferite-de-turismul-francez-in-urma-terorismului-risca-sa-fie-de-durata-15572174

26. http://www.creeaza.com/afaceri/turism/CANALE-DE-TRANSMITERE-AL-MESAJ911.php

27. http://club-ecotur.ro/turismul-si-educatia/

28. https://www.eccromania.ro/sfaturi-utile-pentru-romanii-care-i-au-cumparat-pachete-de-vacanta-in-franta/

29. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Tourism_statistics/ro

30. https://www.insee.fr/fr/statistiques/3596427

31. https://www.wttc.org/-/media/files/reports/economic-impact-research/countries-2017/france2017.pdf

Preview document

Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 1
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 2
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 3
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 4
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 5
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 6
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 7
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 8
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 9
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 10
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 11
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 12
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 13
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 14
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 15
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 16
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 17
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 18
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 19
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 20
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 21
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 22
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 23
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 24
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 25
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 26
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 27
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 28
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 29
Analiză asupra turismului în Franța - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Analiza asupra turismului in Franta.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în Franța

Tot mai multi sunt cei care doresc sa-si petreaca vacanta cât mai departe de locurile aglomerate, de poluare, de zgomot. Din ce in ce mai mult,...

Promovarea Turismului Gastronomic în Județul Tulcea

INTRODUCERE Turismul, caracterizat pe scurt, apare ca un fenomen economico-social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa...

Turism gastronomic

INTRODUCERE Multă vreme, până în prima jumatate a secolului XX, gastronomia a fost un apanaj și o preocupare a elitelor. Dar, de prin anii 1950,...

Studiul geografic al potențialului turistic al Franței

Delimitări conceptuale Din punctul de vedere al delimitării unui concept teoretic al turismului se poate spune că este aproape imposibil de a se...

Analiza indicatorilor de performanță turistică - Europa Atlantică

EUROPA ATLANTICA I. SPECIFICUL GEOGRAFIC Europa Atlantica este regiunea situata in vecinatatea Oceanului Atlantic, intre paralelele de 43° si 61°...

Olanda și Elveția circuite

1.Prezentarea generală a ţării Ţară a lalelelor, a morilor de vânt şi a porţelanurilor albastre de Delft, a canalelor romantice şi a brânzeturilor...

Profilul pieței turistice în Spania

PROFILUL PIETEI TURISTICE IN SPANIA I. Introducere: Spania este asezata in sud-estul Europei, in Peninsula Iberica, inconjurata de Oceanul...

Piața Turistică a Franței

Franţa – informaţii generale Suprafaţa: 551.659 de km² (locul 47 pe Glob) Populaţie: 61,4 milioane locuitori PIB-ul în 2007: 2.680 mld. USD...

Te-ar putea interesa și

Caracterizarea județului Sibiu

I. ANALIZA SOCIO-ECONOMICĂ 1. DESCRIERE GENERALĂ Localizare Judeţul Sibiu, situat în centrul României, în partea de sud a Transilvaniei,...

Analiza comparativă a patrimoniului cultural al orașelor Iași (România) și Lyon (Franța)

INTRODUCERE Activităţile turistice sunt diverse acțiuni care sunt condiționate de realizarea în condiţii bune a unei anumite forme de turism....

Plan de marketing pentru organizarea produsului turistic Alba - județ cultural pe piața Franței

INTRODUCERE Judetul Alba, situat in partea centrala a Romaniei, este un judet de marime medie ca suprafata (624,167 ha, 2,6 procente din suprafata...

Județul Maramureș - Analiza Activității Turistice

CAP 1. Prezentarea destinaţiei turistice Maramureşul a fost şi a rămas până astăzi unul dintre nucleele "tari" de civilizaţie şi habitat aparte în...

Turismul în Uniunea Europeană

CAPITOLUL I Politici comunitare în domeniul turismului Instituţiile Uniunii Europene au recunoscut rolul major al turismului în cadrul economiilor...

Impactul Crizei Economice asupra Turismului Litoral în Franța

INTRODUCERE Turismul, conform definiţiei date de Organizaţia Mondială a Turismului (O.M.T.), reprezintă „Activităţile desfăşurate de persoane, pe...

Turismul Internațional

1. Elemente teoretice privind turismul internaţional Turismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Aceasta a fost extinsă în...

Analiza Turismului Internațional în Spațiul European

Analiza turismului internaţional în spaţiul european 1. Introducere Turismul, ca activitate umană, este de neconceput fără prezenţa factorului...

Ai nevoie de altceva?