Analiza Comparativa a 2 Pensiuni din Brasov

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Analiza Comparativa a 2 Pensiuni din Brasov.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

ambele avand 3 stele.

PENSIUNEA ITALIANA se gaseste in Brasov pe strada Lunga, la numarul 70, la numai 10 minute de mers pe jos pana in centrul istoric unde se afla principalele obiective turistice din oras: Biserica Neagra, Casa Sfatului, Poarta Ecaterina, Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Graft, strada Republicii etc.

De asemenea pensiunea se afla in apropierea punctului de plecare catre Poiana Brasov, cea mai renumita statiune de iarna din Romania.

PENSIUNEA AMBIENT este situata pe Str. Iuliu Maniu Nr.62B, Brasov, Romania, 500091, la 400 m distanta de Hotelul Ambient in centrul Brasovului si are de asemenea acces la toate obiectivele turistice din zona,inclusiv Poiana Brasov.

Deoarece cele doua pensiuni alese sunt situate in orasul Brasov se poate spune ca exista o concurenta intre ele din punct de vedere al turistilor. Pensiunile detin acelasi numar de stele clientul fiind nevoit sa analizeze foarte bine oferta inainte de a alege hotelul la care se va caza.

Receptia este locul in care clientul ia contact fizic prima data cu hotelul. Impresia pe care si-o creeaza aici este foarte importanta, pentru ca acesta isi va da seama daca a facut alegerea potrivita sau nu.

Din punct de vedere al arhitecturii pensiunile comparate sunt diferite:

Pensiunea Italiana

Arhitectura cladirii, culorile calde, elementele decorative te duc cu gandul la o pensiune tipic italiana, de aici si denumirea aleasa. La aceste aspecte se adauga un mobilier nou si primitor, o curatenie exemplara si o intimitate absoluta.

Pensiunea Ambient

Arhitectura cladirii este clasica ,culorile folosite sunt mai reci, camerele fiind amenajate intr-un stil clasic baroc.Mobilierul nou cu linii clasice imbinate cu elemente moderne da un aspect ordonat si rafinat pentru a satisface gusturile si celor mai pretentiosi clienti.

Serviciile oferite de cele doua pensiuni sunt urmatoarele:

Pensiunea Italiana

-Pensiunea dispune de 11 locuri de cazare din care 4 camere duble si 1 camera single.

-Camera single este dotata cu TV, antena satelit, baie proprie, acces internet,camerele duble au in plus frigider,iar camera dubla lux are in plus sauna, vibromasaj,DVD,VHS.

SERVICII GRATUITE:

- Apel de trezire dimineata

- Rezervari bilete spectacole

- Corespondenta : primire si trimitere

- Parcare in curte

- Chemare mijloc de transport - taxi

- Asistenta ticketing transport (feroviar si aerian)

- Camera de bagaje

SERVICII CU PLATA:

- Xerox

- Transmitere de documente prin fax :

- Primire de documente prin fax

- Spalatorie

- Servicii de secretariat ( tehnoredactare ) si printare

- Servicii de masaj

- Doctor la cerere (pt turistii straini asigurati serviciile medicale platite pot fi rambursate inapoi de firma de asigurari)

- Curierat

- Fizioterapie la cerere

Accesul turistilor la bucataria complet utilata este gratuit dimineata, pana la ora 10.00, dupa aceasta ora fiind perceputa o taxa zilnica. Exista si posibilitatea gratuitatii bucatariei pe intreg parcursul zilei, pentru rezervarea intregii pensiunii mai multe zile.

La cererea turistilor cazati in pensiune se pot organiza excursii pentru toate punctele de interes turistic din Brasov si imprejurimi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a 2 Pensiuni din Brasov.doc

Alte informatii

anul III ,la Fac. de Economie si Administrare a Afacerilor ,la sectia Turism Pensiunea Italiana vs. Pensiunea Ambient