Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași

Referat
6.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 10617
Mărime: 135.99KB (arhivat)
Publicat de: Nae Bucur
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Hotelul este unitatea comerciala de cazare omologata care ofera camere sau apartamente mobilate pentru a fi închiriate, fie unei clientele de sejur (saptamânal sau lunar) – oricum o închiriere care excepteza propriul domiciliu. El poate fi explorat pe tot parcursul anului, sau numai de-a lungul unuia sau mai multor sezoane anuale.

Compartimentul de cazare a unui hotel este structurat, în functie de caracteristicile individualizante ale principalului serviciu hotelier, în doua sectoare: sectorul de receptie (Front Office) si sectorul de etaj (Housekeeping).

Principala functie a compartimentului de front-office este de sprijini si a asigura realiazare tuturor tranzactiilor si serviciilor catre client.

Am ales pentru analiza comparativa a front-office-ului doua hoteluri din Iasi. Este vorba despre hotelul „Concordia” si hotelul „Little Texas”, ambele de cate 4 stele.

Hotelul „Concordia” este situat aproape de centrul orasului, dar departe de zgomotul acestuia. Este o noua locatie pe piata ieseana, unde oaspetii se pot bucura de un cadru intim, elegant, foarte primitor si confortabil. Capacitatea hotelului este de 28 camere.

Hotelul „ Little Texas ” este siuat intr-o zona mai periferica a orasului Iasi. „ Little Texas” are 32 de camere si apartamente de 4 stele, fiecare cu mobilier american special creat, cu paturi mari concepute. Fiecare camera are un mini-bar plin cu toate bunatatile, acces internet gratuit, aer conditionat, telefon direct si TV (cablu si HBO gratuit). Majoritatea camerelor au parte de o vedere panoramica uimitoare asupra gradinii si a orasului.

Activitatile specifice serviciului front-office se desfasoara la nivelul holului de primire (de intrare) – punctul central catre care converg toate serviciile dintr-un hotel. În cadrul hotelului „Concordia” organizarea serviciului de front-office se face sub forma compartimentului concierge, dupa modelul european – lucratorul concierge sta la dispozitia clientului în tot timpul cuprins între momentul în care acestuia i-a fost atribuita o camera de catre receptie si momentul în care achita nota de plata la casierie.

Fiind un hotel cu specific american, Hotelul „ Little Texas ” isi organizeaza serviciul de front-office sub forma Bell-captain & Bell boys, dupa sistemul american.

In cadrul celor doua hoteluri( „Concordia” si „Little Texas”) lucratorul concierge are insa aceleasi responsabilitati: este prezent la front-desk, este capabil sa ofere cele mai diverse informatii solicitate, înmâneaza si primeste cheia camerei, asigura rezervarea de bilete la spectacole, mijloace de transport, închirierea de autoturisme sau orice alt serviciu exterior pe care clientul si-l doreste. Tot lui îi sunt adresate de catre client reclamatiile.

Activitatile de rezervare la hotel au o deosebita importanta pentru hotel. În colaborare cu biroul de marketing (sau de vânzari), acest subsector ofera datele necesare planificarii activitatii hotelului si previzionarii gradului de ocupare a capacitatii si a volumului de încasari. Solutionarea cererilor de rezervare, incluzând negocierea tarifului si a sejurului, gestionarea comenzilor si corespondenta hotelului cu beneficiarii constituie esenta activitatii acestui sector

Biroul de rezervari din cadrul hotelului „ Little Texas ” este amplasat astfel incat asigura comunicare directa cu lucratorii din subsectorul de receptie, pentru a permite facilitarea circulatiei documentelor si a informatiilor zilnice legate de sosirile previzionate ale clientilor si de cererile acestora. Tabloul rezervarilor este intocmit pe zile, pentru o perioada de 6 – 12 luni in avans si asigura gestiunea si controlul activitatii de rezervare de catre hotelier.

In cadrul hotelului „Concordia” rezerervarile se fac asfel: pentu clientii individuali (sositi pe cont propriu sau prin intermediul agentiilor de turism etc.), primirea si prelucrarea cererilor de rezervare revine biroului de rezervari din cadrul copmartimentului de front-office; pentru grupuri, primirea si prelucrarea comenzilor de rezervare se face de catre serviciul vanzari, primirea unei comenzi face obiectul inregistrarii intr-un document de tipul rezervare de grup.

Preview document

Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași - Pagina 1
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași - Pagina 2
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași - Pagina 3
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași - Pagina 4
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași - Pagina 5
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași - Pagina 6
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași - Pagina 7
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași - Pagina 8
Analiza comparativă a front-office-ului între Hotelul Concordia și Hotelul Little Texas, Iași - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Front-Office-ului intre Hotelul Concordia si Hotelul Little Texas, Iasi.doc

Alții au mai descărcat și

Analiză Comparativă între Aro Palace și JW Marriott

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ 1.1. PREZENTAREA GENERALĂ ARO PALACE Figura 1.1. Vedere din faţa Hotelului Aro Palace La baza înfiinţării...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Compararea a două hoteluri

1. Howard Johnson Grand Plaza Hotel Hotel: Howard Johnson Tip de proprietate: privata Compania ce asigura managementul hotelului: Grand Plaza...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Analiză comparativă a 2 pensiuni din Brașov

ambele avand 3 stele. PENSIUNEA ITALIANA se gaseste in Brasov pe strada Lunga, la numarul 70, la numai 10 minute de mers pe jos pana in centrul...

Ai nevoie de altceva?