Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya

Referat
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 4002
Mărime: 73.38KB (arhivat)
Publicat de: Romi Dincă
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Costica Miha
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Facultatea de Economia si Administrarea Afacerilor

Extras din referat

In paginile ce urmeaza voi arata amenajarile turistice realizate intr-o statiune romaneasca si una straina, in ultimii ani, si ce efect asupra gradului de vizitare al turistilor au.

Staţiunea Mamaia

Descriere: staţiune balneoclimaterică maritimă, aflată în nordul municipiului Constanţa desfăşurată în lungul unui perisip între apele Marii Negre şi cele ale lacului Siutghiol, cu o plajă de cca. 10 km lungime şi o lăţime intre 50 şi 200 m. Prima amenajare balneară - o punte de lemn care înainta în mare, cu cabine de o parte şi de alta cum se întâlnesc uzual în Statele Unite Ale Americii, a apărut aici în 1906; după 1919 staţiunea se bucură de un interes larg: sunt nivelate dunele, se construieşte Cazinoul (1925) iar în perioada 1934 - 1940 apar vile particulare, un hotel, reşedinţa de vara a familiei regale. La Mamaia s-au construit multe hoteluri în perioada 1959 - 1965: baza de tratament compusă din hoteluri (Parc, Perla, Aurora, Doina, Flora, Victoria s.a. în sud, Unirea, National, Patria, Riviera, Majestic s.a. în zona centrală şi Vega, Alcor, Orfeu, Comandor, Lido, Ambasador, Savoy s.a. în nord), vile, sat de vacanţă, discoteci, restaurante, baruri, bowling, terenuri de sport, teatru de vara, cinematograf.

Pe lacul Siutghiol (7,5 km lungime, 2,5 km lăţime medie, 1900 hectare suprafaţă, 17 m adâncime maximă) se poate practica schi nautic, yachting etc. Lacul Siutghiol are o singură insulă, Ovidiu, alcătuită din calcare, cu o suprafaţa de 2 ha şi o altitudine maximă de 5 m.

Mamaia este cea mai mare staţiune de pe litoralul românesc al Marii Negre supranumită Mama-Mia! Palm-Beach a estului datorită lungimii plajei sale de peste 8 km.

Mamaia este situată la 3 km nord de Constanţa, între plaja şi lacul Siutghiol. Plaja foarte lungă cu o lăţime de 100-250 m poate rivaliza cu celebrele plaje de la Cannes sau Saint Tropez fiind acoperita cu un nisip deosebit de fin. De-a lungul acestei plaje excepţionale este o esplanada care are de o parte şi de alta magazine moderne, restaurante, terase şi taverne şi mai multe cluburi şi discoteci.

Palmieri şi plaje private: ai şezlong şi umbrela de soare, iar dacă vrei o bere sau ceva de băut doar îţi ridici capul de pe şezlong şi faci semn ospătarilor care te servesc la nas, fără să te ridici. 60 de hoteluri elegante şi cochete pot primi simultan peste 20000 de turişti în sezonul estival.

Un loc foarte pitoresc îl reprezintă "Satul de Vacanta", cu cele 31 restaurante ale sale, împodobite în stil rustic, conform regiunii pe care o reprezintă fiecare şi oferind din bucătăria respectivei regiuni.

Lângă satul de vacanţă turiştii pot să petreacă seara la "Luna Parc" unde maşinuţe, rachete şi farfurii zburătoare, un carusel (Montagne Russe) şi alte dispozitive specifice parcurilor de distracţie, unele chiar foarte moderne, îşi aşteaptă vizitatorii dornici de senzaţii tari.

Clima este deosebit de blândă în Mamaia, temperatura medie în luna iulie este de 20°C iar in ianuarie de 0°C.

În staţiune sunt multe posibilităţi de recreere şi practicare a sporturilor de apă (yachting, wind surfing, etc.).

Pentru cei aflaţi în vacanţă se organizează excursii în Delta Dunării, pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, precum şi excursii la ruinele cetăţii antice Histria (secolul VII î.e.n.) sau la monumentele romane de la Adamclisi. Alte obiective ce nu trebuie ratate sunt Delfinariul şi Planetariul din Mamaia, Acvariul şi Muzeul de Istorie din Constanţa.

Generale : Deşi până în acest an nu se putea vorbi de existenţa cazărilor particulare în staţiunea Mamaia, vilele construite în ultimii ani în zona dintre Mamaia şi Năvodari , zona cunoscută sub denumirea de ,, Hanul Piraţilor" sau Mamaia sat, sunt, o parte , finalizate şi pot constitui o alternativă avantajoasă pentru cei care doresc să vină la Mamaia dar nu doresc să plătească costurile ridicate ale cazării la hotelurile din Mamaia. Zona se află la aproximativ 5 km de Mamaia şi 3 km de Năvodari. Vilele din această zonă sunt aşezate la distanţe de 30-300 m de plajă ,avantaj foarte mare pentru turişti. Preţurile camerelor la aceste vile se situează între 400 000 şi 500000 lei/camera dublă/zi confort 1 stea şi 1 milion/ camera /zi confort 3 stele în funcţie de facilităţile oferite şi de confort. Chiar dacă zona este încă în construcţie, poziţia deosebită , plaja mare şi accesul în mare deosebit de uşor pe o pantă lejeră care merge până la 100 m de ţărm , apa curată şi nu în ultimul rând liniştea asigurată de necunoaşterea de către majoritatea turiştilor a acestei zone fac ca acestă locaţie să devină de la an la an din ce în ce mai interesantă pentru turiştii în căutarea liniştii şi intimităţii.

Poziţia : Între Mamaia şi Năvodari (5 km nord de Mamaia si 3 km de tabăra Năvodari.

Agrement : La circa 100 m se află Restaurantul Hanul Piraţilor şi Campingul Hanul Piraţilor şi la 3 Km se află Bazarul din Tabăra Năvodari cu posibilităţi de agrement diverse, restaurante, spaţii comerciale etc, .

Căi de acces: Se ajunge cu autoturismul sau cu anumite curse regulate ale autobuzelor şi microbuzelor de pe ruta : Constanta – Mamaia - Mamaia Sat -Năvodari

Preview document

Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya - Pagina 1
Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya - Pagina 2
Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya - Pagina 3
Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya - Pagina 4
Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya - Pagina 5
Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya - Pagina 6
Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya - Pagina 7
Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya - Pagina 8
Analiză comparativă între o stațiune românească și una străină Mamaia - Antalya - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa intre o Statiune Romaneasca si una Straina Mamaia - Antalya.doc

Alții au mai descărcat și

Costinești vs Albena

ALBENA Statiunea se afla în partea de nord a litoralului bulgar, pe tarmul Marii Negre la 30 km de Varna (localitate în care functioneaza si un...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?