Analiza Sistemelor de Rezervari Online din Romania

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Analiza Sistemelor de Rezervari Online din Romania.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Introducere

Odată cu dezvoltarea tehnologiei informaţiei şi a comerţului electronic, rezervărea electronică (online booking) s-a dovedit a fi una dintre cele mai populare modalităţi de facilitare a accesului la bunuri şi servicii, prin intermediul internetului.

Utilizate cel mai mult în domeniul hotelier, al transporturilor aeriene şi pentru serviciile de rent-a-car, serviciile de rezervări electronice se conformează exigenţelor legale care îşi au izvorul în actele normative ce fac referire la serviciile de internet, şi la cele de comerţ electronic şi încheierea contractelor la distanţă (comerţul/plata electronică, semnătura electronică, publicitatea online).

Printre avantajele rezervărilor electronice se numără disponibilitatea online a serviciului 24 din 24 de ore, timp economisit, confirmarea este trimisă imediat (în cazul în care se foloseşte un sistem automat de rezervări, existând cazuri când confirmarea depinde, totuşi, de un agent de rezervări uman), flexibilitatea în ceea ce priveşte modificarea detaliilor rezervări.

Printre dezavantajele rezervărilor electronice se numără eroarea umană şi criminalitatea informatică datorită vulnerabilităţilor în sistemele de rezervare.

Sisteme de rezervări online

Amadeus

Amadeus este un leader în procesarea tranzacţiilor pentru turismul global, furnizând putere de procesare a tranzacţiilor şi soluţii tehnologice atât operatorilor din turism (incluzând companii aviatice de linie şi low-cost, hoteluri, operatori feroviari şi de croazieră, companii de închiriere maşini şi tour-operatori) cât şi agenţiilor de turism (atât online cât şi offline).

În anul 1992, ca urmare a faptului că Amadeus Group îşi începe activitatea în Europa şi devine în întregime operaţional, ajunge cel mai dezvoltat sistem de rezervări din lume. Ca rezultat al expansiunii sale, în anul 1997 se inaugurează reprezentanţa Amadeus România.

În anul 2004, Amadeus Global Travel Distribution şi Tarom anunţă implementarea de către compania aviatică a sistemului de rezervare Amadeus Altea Sell. Tarom devine astfel membru Amadeus Altea Sell folosind Amadeus ca sistem de rezervări în birourile proprii, beneficiind de o vânzare interactivă.

Lucrând eficient cu cei din domeniul călătoriilor şi turismului, compania a reuşit să găsească soluţii benefice pentru rezervări şi pentru managementul în turism.

Acesta este sistemul care predomină în România, majoritatea agenţiilor de turism şi de ticketing îl folosesc, de exemplu agenţia Krontour Lufthansa City Center din Braşov este una dintre ele.

Worldspan

Worldspan, un brand aparţinând Travelport, este leader în tehnologia de vânzare de turism pe internet, oferind soluţii pentru portarea tuturor tipurilor de activitate turistică către canale de distribuţie online. Ca sistem de distributie global (GDS), Worldspan furnizează turism, tehnologie şi servicii pentru mii de companii de turism din întreaga lume, incluzând agenţii de turism, corporaţii, furnizori de turism şi site-uri de turism.

Una din companiile care foloseşte acest sistem este Blue Air.

Galileo

Galileo NDC România a fost lansat pe 24 ianuarie 2006. Acesta este distribuitor al sistemului de rezervări şi produselor Galileo pentru piaţa turistică românească şi oferă agenţilor de turism accesul la sistemul de rezervări, cursuri de pregătire şi asistenţă tehnică în scopul utilizării corecte şi eficiente a sistemului.

Galileo GDS este unul din cele mai puternice si râspândite sisteme de rezervari cu distribuţie globală din lume şi reuneşte peste 480 de companii aeriene, 26 de companii de rent a car şi peste 60.000 hoteluri din întreaga lume.

Cartierul general este localizat în Langley, United Kingdom, iar centrul tehnic se află în Denver, SUA.

Galileo deţine unul din cele mai mari centre de date din lume – 21 de servere ce procesează 175 mililoane de tranzacţii zilnic.

Sistemul Galileo este prezent în 107 ţări printre care şi în România, este folosit de catre 43.000 agentii de turism si reprezentanţe ale companiilor aeriene şi 430 de tur operatori din întreaga lume.

Galileo a fost fondat de companiile aerine British Airways, United Airlines, Swissair, KLM Royal Dutch Airlines si Alitalia.

Merlin X

Merlin X este un sistem de rezervări ce împlineşte aşteptările moderne ale unei agenţii de turism. MerlinX a lansat primul Leisure IBE (Internet booking engine pentru vacante) din ţara noastră, cu ocazia Târgului de Turism al României, desfăşurat la Romexpo Bucureşti, în perioada 15 – 18 Octombrie 2009.

MerlinX Sistem este o companie românească ce promovează şi susţine sistemul de rezervări online MerlinX. Acest sistem oferă posibilitatea de interconectare între toţi turoperatorii şi agentiile de turism active pe o anumită piaţă printr-o interfaţă comună, creată special pentru o utilizare facilă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Sistemelor de Rezervari Online din Romania.doc

Alte informatii

Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Ştiinţe Economice Programul de studiu Economia comerţului, turismului şi serviciilor