Circuitul Întunecat al Europei estice și centrale

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1303
Mărime: 39.85KB (arhivat)
Publicat de: Ilinca B.
Puncte necesare: 3
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Asist. Univ. Dr. Mirela Stefanica
Facultatea de Geografie si Geologie
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi
Specializare: Geografie

Extras din referat

Circuitul turistic face parte din categoria produselor turistice ale agenției de turism Dark Tour.

Agenția, prin ghidul de turism preia grupul de turiști din Iași și după efectuarea circuitului îi readuce în punctul de plecare.

Analiza grupului

În circuitul elaborat se iau în considerare persoanele de sex masculin si feminin cu vârsta cuprinsă între 20-45 ani, dornice să cunoască și partea întunecată a Europei, cu legendele și misterele ei si să-și împărtășească impresiile cu noii prieteni.

În funcție de program, se parcurg zilnic etape între orașe cu autocarul, cazările făcându-se în locuri și hoteluri diverse. Majoritatea obiectivelor turistice cuprinse pe traseu sunt incluse în programul excursiei.

Ne adresăm unui grup de 40 de turiști, grupuri, familii sau persoane individiuale apartinand segmentului mediu si high class, atat personae fizice cat si juridice.

Religia tuturor turistilor este crestin - ortodoxa si astfel nu vor fi complicatii cu privire la preferintele gastronomice sau la atitudinea fata de persoanele din componenta grupului.

În acest grup nu sunt incluse persoane de varsta a treia. Majoritatea turistilor din piata tinta a agentiei “ Dark Tour” fac parte din mediul urban.

Analiza spațiului geografic

România este un stat situat în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre.

Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafața Deltei Dunării și partea sudică și centrală a Munților Carpați.

Se învecinează cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord și est și Republica Moldova la est, iar țărmul Mării Negre se găsește la sud-est.

Informații utile :

Clima- Clima României este temperat continental cu nuanțe de tranziție.

Capitala : București

Ucraina este o țară în Europa Orientală. Are frontieră cu Rusia - în nord-est, Belarus - în nord, Polonia, Slovacia și Ungaria - în vest, România și Republica Moldova - la sud-vest, Marea Neagră și Marea Azov - la sud.

Informații utile :

Clima este temperat-continentală, cu ierni geroase și cu veri cald și secetoase.

Temperatura medie multianuală la Kiev este de -6 °C în ianuarie și +19 °C în iulie.

Moneda: Grivnă 1 LEU = 6,68 UAH

Polonia este o țară din Europa Centrală, care se învecinează cu Germania la vest, cu Cehia și Slovacia la sud, cu Ucraina și Belarus la est și cu Lituania, Rusia și Marea Baltică la nord. Este a opta cea mai mare și una dintre cele mai dinamice economii din Uniunea Europeană,

Informații utile:

Clima - Polonia are o climă moderată, caldă tranzitivă

Temperaturile din sud atingând valori mai înalte decât în nord. Vara, o temperatură medie este de 17 °C pe coastă și de 18,3 °C în voievodatul Silezia Inferioară. Iarna, temperaturile medii sunt între 0 °C în Świnoujście și -7 °C în Suwałki.

Moneda : Zlot polonez 1 LEU = 0,92 PLN

Germania, este un stat în Europa Centrală. Face parte din organizații internaționale importante, precum:

Consiliul Europei (1951), OCDE, Uniunea Vest Europeană (1954), NATO (1955), Uniunea Europeană (1957), ONU (1973), OSCE, și din zona euro.

Se învecinează: la nord - cu Marea Nordului, Danemarca și Marea Baltică; la est - cu Polonia și Republica Cehă; la sud - cu Austriași Elveția; iar la vest - cu Franța, Luxemburg, Belgia și Olanda.

Informații utile :

Clima Germania are o climă temperate

Temperatură medie anuală de 9 °C. Temperatura medie în ianuarie variază de la -6 °C până la +1 °C (în funcție de localitate și altitudinea ei), în timp ce temperatura medie a lunii iulie variază între 16 și 20°C.

Moneda : Euro 1 EURO = 4,62 LEI

Preview document

Circuitul Întunecat al Europei estice și centrale - Pagina 1
Circuitul Întunecat al Europei estice și centrale - Pagina 2
Circuitul Întunecat al Europei estice și centrale - Pagina 3
Circuitul Întunecat al Europei estice și centrale - Pagina 4
Circuitul Întunecat al Europei estice și centrale - Pagina 5
Circuitul Întunecat al Europei estice și centrale - Pagina 6
Circuitul Întunecat al Europei estice și centrale - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Circuitul Intunecat al Europei estice si centrale.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?