Croaziere

Referat
8.5/10 (4 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 7319
Mărime: 37.99KB (arhivat)
Cost: 5 puncte
ase, turism, an 3

Extras din document

Croaziere

Transporturile turistice pe cale nautica, ca o modalitate de deplasare spre destintiile turistice, au evoluat de la o simpla calatorie spre una care îmbina deplasarea cu agrementul. Dupa datele statistice, circa 3% din traficul turistic international este reprezentat de transportul naval. Prin avantajele pe care le ofera croazierele - ca mod de petrecere a vacantei -, relaxare totala, distractie, confort si siguranta, piata transporturilor navale si implicit cererea, este în continua expansiune. Pe plan mondial, secolul XXI va deschide o noua era în turismul de croaziera, în care se îmbina traditia cu tehnologia, design-ul si viteza.

Definitie

Turismul de croaziere se refera la timpul petrecut pe un vas cum ar fi navigarea cu flota, croaziere lungi, croaziere pe râuri, navigare cu yachturi decapotabile sau charter cu yacht. Totusi, raportul despre acest segment de piata se axeaza în special pe croazierele pe mare.

Dimensiunea segmentului

Existau mai mult de 7.5 mil. de pasageri pentru croaziere în toata lumea în anul 1998. Aproape sase milioane din acestia erau din SUA. Industria croazierelor a generat un impact economic de 11.6 mld. de $ în SUA în 1997. Cheltuielile directe pentru liniile de croaziera si pasagerii acestora au ajuns la 6.6 mld $ în SUA, incluzând 1.8 mld $ pe transport aerian si 1.2 mld $ pe alte servicii de transport. Marea Caraibilor si Bahamas ramân pietele de top pentru liniile de croaziera din America de Nord, cu mai mult de 42% fata de capacitatea din 1999. Acest nivel este cu 2% mai putin fata de 1998, dar înca de doua ori mai mult decât cea din Europa care a ajuns la 20%. Alaska a iesit pe locul 3 cu 9%, urmata de Canalul Panama, coasta dinspre Pacific a Mexicului si insulele Bermude.

Structura ofertei

Cererea pentru vapoare de croaziera creste odata cu 48 de contracte noi care valoreaza 14.6 mld.$ care trebuiau realizate pana in 2003. Cele mai mari linii de croaziera –Carnival Corporation, Royal Carribean International si P&O Princess Cruises sunt elementele dominante care reprezinta 64 din capacitatea de nave de croaziera din 1999. Industria croazierelor s-a diversificat considerabil in ultimii 5 ani odata cu intrarea pe piata a mai multor tur-operatori si a corporatiei Disney. Acestia au fost factori importanti in privinta cresterii sectorului. In particular, consolidarea implicarii tur-operatorilor in sectorul de croaziere, impreuna cu marketing-ul extins in privinta croazierelor inclusiv conceptul popular de croazierasi- sejur a dus la cresterea cererii pentru zona Mediteraneana. Exista un numar crescând de vase de croaziera ce intra pe piata, curentul fiind de a construi vase mai mari. Din cele 48 de vapoare de croaziera aflate in constructie, 30 sunt de peste 60.000 de tone (1.200 pasageri).

Multe destinatii care isi dezvolta produsele sau sunt pe cale sa se stabileasca ca destinatii

turistice încearca deseori sa atraga vasele de croaziera care sa poposeasca in porturile lor. Desi nu se genereaza venituri prin cazare, vizitatorii care sosesc pot cheltui bani in pietele locale si magazinele de suveniruri. Cuba atrage vase de croaziera in apele sale si alte destinatii care apar, cum ar fi Libia cerceteaza posibilitatile.

Un consortiu maltez doreste sa construiasca cel mai mare terminal de linie pentru croaziere in portul Valetta, Malta. Aceasta ar ajuta insula sa atraga cele mai importante si mai mari vase de croaziera. Croaziere speciale catre locatii de altfel inaccesibile sau locatii care sunt dificil de atins pe cale terestra sunt o piata nedezvoltata care totusi au înregistrat o crestere semnificativa in ultimii ani.

Calatoriile tind sa fie scumpe, cu preturi cuprinse intre 3.700 $ si 8.700 $ pentru trei saptamâni. Pasagerii vor putea sa patineze in Marea Caraibilor când cel mai mare vas de croaziera este lansat in noiembrie 1999. Cele 3.100 de cabine Voyager ale Royal Caribbean Cruise Line vor crea primul patinoar si perete de escaladat pe un vas de croaziera. Facilitatile neobisnuite sunt o parte din planul companiei de a atrage clienti mai tineri. Primele cinci itinerarii de croaziere sunt Marea Caraibelor, Marea Mediterana, Alaska si Europa. Toate au prezentat o crestere in ce priveste numarul de zile - cazare vândute in 1998 fata de 1997, desi Marea Mediterana si Europa prezinta cele mai mari cresteri.

Profilul consumatorilor

Segmentele esentiale : Cupluri fara copii/ Familii/Individuali/Seniori

Cererea pentru croaziere a devenit din ce in ce mai diversa, cu multi tur-operatori care intra pe piata la toate nivelurile, oferind o gama larga de produse. Diferitele tipuri de piete de croaziera includ croaziere pentru familii, sistem all-inclusive, linii de lux, nunti si croaziere tematice. Fiecare tip de croaziera atrage un segment specific de piata si cu toate pietele care înregistreaza acum cresteri serioase, operatorii pot sa se pozitioneze pe piata pe care considera ca se potriveste cel mai bine lor si care este cea mai profitabila pentru operatiunile lor. Croazierele atrag rapid piata familiilor deoarece parintii considera ca, in comparatie cu vacantele terestre, croazierele sunt mult mai libere. Catering-ul pentru aceasta piata, facilitatile pentru copii care exista la bordul celor mai noi vase, de la discoteci pentru tineret la centre virtuale depasesc serios statiunile terestre.

Majoritatea croazierelor all-inclusive sunt mici, vase de lux si in consecinta atrag individualii sau seniorii, adica persoanele cu venituri considerabile.

Luxury Liners sunt in general mai mici decât cele pentru piata de masa, care pot transporta doar câteva sute de pasageri. Preturile sunt mari si, in consecinta, clientii tins sa fie individuali sau seniori.

Sa te casatoresti pe un vas este o moda care se raspandeste la cuplurile care cauta o modalitate diferita de a-si petrece ziua nuntii, preturile pornind de la 2.900 $ si de aceea sunt mult mai ieftine decât o nunta medie organizata acasa.

Croazierele tematice atrag calatori dintr-o gama mare de varsta si de aceea pietele tinta variaza in functie de tematica croazierei. Multe teme se bazeaza pe activitati sau destinatii care pot fi vizitate in timpul croazierei , cum ar fi artele, dansul sau golful. Calatorii tind sa fie modesti, singuratici sau seniori.

Operatorii specialisti, cum ar fi Abercrombie si Kent, Arcturus Expeditions, Cruise People si Cox and Kings Travel ofera calatorii catre destinatii specializate cum ar fi Antarctica, Galapagos, Greenland si Islanda sau fiordurile din Chile. Pasagerii tipici pentru expeditii se lauda cu faptul ca le displac croazierele conventionale. Anumite vapoare, cum ar fi Caledonian Star, au o anumita loialitate. Majoritatea sunt persoane aflate la pensie datorita costurilor.

Majoritatea au ales croaziera deoarece doresc sa viziteze insule îndepartate care sunt inaccesibile prin alte metode, dar multi nu doresc sa riste nesigurantele unor calatorii terestre.

Preview document

Croaziere - Pagina 1
Croaziere - Pagina 2
Croaziere - Pagina 3
Croaziere - Pagina 4
Croaziere - Pagina 5
Croaziere - Pagina 6
Croaziere - Pagina 7
Croaziere - Pagina 8
Croaziere - Pagina 9
Croaziere - Pagina 10
Croaziere - Pagina 11
Croaziere - Pagina 12
Croaziere - Pagina 13
Croaziere - Pagina 14
Croaziere - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Croaziere.doc

Alții au mai descărcat și

Comportamentul Consumatorului din Cadrul Companiei de Croaziere Carnival Cruise Lines

1. Conceptul de comportament al consumatorului. Termenul de comportament al consumatorului se referă la comportamentul pe care consumatorii îl...

Piața Mondială a Turismului de Lux

Introducere Experienţele de lux pot implica călătorii spre staţiunile turistice exclusive, pachete personalizate, inclusiv avioane private, cu un...

Croazierele Turistice - Forma de Comercializare a Produsului Turistic

INTRODUCERE Spre sfirsitul sec.XX turismul capata tot mai multa amploare,iar odata cu el si ramurile acestuia.Croaziere turistice,sunt una din...

Carnival Cruis Line Versus Louis Cruise Line

INTRODUCERE 2 I. PREZENTAREA GENERALĂ 3 1. Carnival Cruise Lines 3 2. Louis Cruise Line 5 II. ANALIZA SWOT 8 1. Puncte forte (Strengths) 8...

Dezvoltarea Turismului de Croaziera pe Plan International

Cap 1. Definirea turismului de croazieră În industria mondială turismul naval a apărut încă cu mulţi ani în urmă, evidenţiindu-se ca un mijloc de...

Înființarea unui hotel

Capitolul 1. Prezentarea societatii 1.1Date de identificare a hotelului Gambit Hotelul Gambit este unitatea reprezentativa a societatii...

Dezvoltarea Turismului de Croaziera pe Plan Internațional

Introducere În activitatea turistică internă şi internaţională se practică o gamă largă de forme şi aranjamente turistice, determinate de...

Turismul de Croazieră

Capitolul I. Turismul de croazieră formă priviligiata a consumului turistic. I.1 Tendinţe înregistrate în evoluţia turismului de croazieră...

Ai nevoie de altceva?