Elveția Bijuteria Europei

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3654
Mărime: 1.33MB (arhivat)
Publicat de: George Vasile
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA “PETRU MAIOR”

Cuprins

  1. Cap.1.Alegerea tipului de program turistic
  2. 1.1.Titlul-Elveţia Bijuteria Europei
  3. 1.2.Ţara în care se desfăşoară
  4. 1.2.1.Statul
  5. 1.2.2.Geografie
  6. 1.2.3.Istoria
  7. 1.2.4.Populaţia
  8. 1.2.5.Economia
  9. 1.2.6.Turism
  10. 1.2.7.Gastronomie
  11. 1.2.8.Piaţa ţintă
  12. Cap.2.Descrierea programului turistic-circuit turistic
  13. 2.1.Transportul
  14. 2.2.Cazarea
  15. 2.3.Alimentaţia
  16. 2.4.Agrementul
  17. 2.5.Prezentarea pe larg a programului turistic
  18. Cap.3.Analiza de preţ
  19. Cap.4.Mixul de promovare
  20. Bibliografie

Extras din referat

Cap.1.Alegerea tipului de program turistic internaţional

1.1.Titlul Elveţia Bijuteria Europei

Titlul “Bijuteria Europei” sugerează destinaţia circuitului turistic,care este Elveţia.Circuitul cuprinde 5 nopţi/6 zile,pentru 30 de persoane.

Pornindu-se de la Târgu Mureş,la data de 10.iulie.2012,turiştii vor participa la o excursie de neuitat.Obiectul circuitului este introducerea persoanelor în gastronomia,istoria elveţiană şi vizitarea oraşelor,staţiunilor mai importante.

1.2.Ţara în care se desfăşoară-Elveţia

Elveţia este aşezată în Europa centrală, pe cursurile superioare ale fluviilor Rhone şi Rhin. Imaginea bancherilor şi laptareselor, a ciocolatei şi ceasurilor de mânş, staţiunilor montane sau cântecelor tiroleze a fost mereu corelată cu numele acestei frumoase ţări.

Elveţia reprezintă Europa în miniatură, concentrând toate contrastele existente pe continent şi oferind o mare diversitate de atracţii turistice (naturale cât şi construite de oameni). Având în vedere ca suprafaţa ţării nu este foarte mare iar sistemele de transport sunt foarte bine puse la punct, toate obiectivele sunt uşor accesibile pentru turişti. Cosmopolitan şi cultural. Cel mai mare oraş al Elveţiei, dar nu şi capitala, este Zurich. Este cel mai important centru financiar şi de afaceri, cunoscut în întreaga lume mai ales pentru sectorul bancar.

Are graniță cu Germania, Franța, Italia, Austria și Liechtenstein. Țara are o lungă tradiție în neutralitatea politică și militară, motiv pentru care este sediul multor organizații internaționale.

Crucea elveţiană, cea care face produsele elveţiene uşor de recunoscut, este şi ea simbolul acestei ţări neuter politic.

1.2.1.Statul

Republica parlarmentară, stat federal, potrivit constituţiei din 29.05.1874. activitatea legislativă este exercitată de Adunarea Federală, compusă din Cons. Statelor şi Cons. Naţional, iar cea executivă de Cons. Federal (cabinetul) numit de Adunare. Partide politice: 18 formaţii.

1.2.2.Geografie

În Elveţia domină muntele. Elveţia este cea mai înaltă ţară europeană, adică are cea mai mare altitudine medie. Aşezată în centrul Europei, este o ţară continentală fără ieşire la mare. Peste trei sferturi din teritoriu este ocupat de munţi: Munţii Alpi aflaţi în partea centrală şi de sud a ţării, şi Munţii Jura, situaţi în partea de nord-vest. În timp ca Alpii sunt foarte înalţi, cu vârfuri ascuţite, cu gheţari şi zăpezi permanente, Munţii Jura (pădure în limba celtică) sunt mult mai scunzi şi, după cum le spune şi numele, acoperiţi cu păduri.

Între cele două sisteme muntoase şi două lacuri - Geneva şi Boden, se află Podişul Elveţiei. Este un podiş foarte îngust cu o altitudine de 300-400 metri. Două mari fluvii europene - Rinul şi Ronul - izvorăsc din Elveţia şi adună majoritatea celorlalte ape curgătoare din ţară. Uriaşul potenţial energetic al acestor fluvii este valorificat în cadrul hidrocentralelor construite pe cursul lor.

Elveţia este renumită pentru lacurile deosebit de frumoase: Neuchatel, Leman, Boden, Zurich, Lacul celor Patru Cantoane. Râurile se alimentează mai ales din gheţari şi zăpezi.

Relieful înalt determină etajarea climei pe verticală. Astfel, pe munţii mai mari de 2.800 m, zăpada persistă tot timpul anului. În Podisul Elveţiei şi pe văile largi este o climă temperată (temperatura medie este de 10 grade C) cu veri calde, ierni reci şi precipitaţii bogate. Iarna, dinspre nord bate un vânt foarte rece, numit bise. În restul anului, dinspre sud-est bate foehnul - un vânt uscat şi cald.

În Elveţia, pădurile sunt răspândite între 550 şi 1.900 m altitudine. Dincolo de limita superioară a pădurii domină vegetaţia alpină. Animalele specifice Munţilor Alpi sunt marmota şi capra neagră.

Clima alpină, temperat-continentală, cu ierni lungi şi aspre şi veri destul de răcoroase; în Podişul Elveţiei iernile sunt mai blânde, iar verile mai ploioase; temperatura medie pe ţară este de 0 C în ianuarie, respectiv 19 C în iulie.

Preview document

Elveția Bijuteria Europei - Pagina 1
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 2
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 3
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 4
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 5
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 6
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 7
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 8
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 9
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 10
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 11
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 12
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 13
Elveția Bijuteria Europei - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Elvetia Bijuteria Europei.doc

Alții au mai descărcat și

Turismu internațional - Elveția

INTRODUCERE Cunoscuta mai ales ca o tara a ceasurilor si a conturilor bancare, Elvetia nu se lasa mai prejos nici cand vine vorba de turism. Alpii...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Turism internațional Croația

Analiza potenţialului turistic internaţional al ţării «Croaţia »: 1.1. Prezentarea generală a ţării Croația (Hrvatska) este situată în sud-estul...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?