Evaluare si Amenajare Turistica - Oferta de Cazare din Campulung Moldovenesc

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Evaluare si Amenajare Turistica - Oferta de Cazare din Campulung Moldovenesc.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Aşezat într-un cadru natural deosebit de pitoresc, înconjurat de pădurile veşnic verzi şi străjuit spre sud de legendarul Rarău, municipiul Câmpulung Moldovenesc, poate fi o destinaţie turistică pentru toate anotimpurile şi exigenţele iubitorilor de călătorie.

Situat în mirifica Bucovină, pe principalele căi de acces, rutiere şi feroviare, ce leagă Moldova, Transilvania şi Maramureşul, beneficiază de o poziţie geografică favorabilă. Aceasta se regăseşte nu numai în dispunerea localităţii pe cea mai importantă cale de legătură între provinciile istorice amintite, dar şi în faptul că reprezintă punctul de plecare pentru principalele trasee turistice bucovinene: drumurile spre celebrele monumente de arhitectură medievală, mănăstirile din nordul Moldovei şi potecile marcate spre Munţii Rarău - Giumalău şi obcine.

Ca principalele obiective turistice ale orasului putem enumera: Muzeul Lemnului, Colectia De linguri de lemn a profesorului Tugui, Sera si parcul dendrologic, Ulmul multisecular (700 de ani), Moara Dracului ( rezervatie geologica), partia de schi “Runc” si monumente de arhitectura populara (Colecţia etnografică "Ion Grămadă, " Muzeul "Arta Lemnului", etc).

Municipiul Câmpulung Moldovenesc şi împrejurimile sale pune la dispoziţia turiştilor un număr de 780 locuri de cazare repartizate în 3 hoteluri (328 locuri), 2 cabane (106 locuri), 28 pensiuni turistice (336 locuri).

Din totalul pensiunilor turistice, 5 (cu 91 locuri) sunt în mediul urban, 5 (cu 78 locuri) în mediul rural şi 18 (cu 333 locuri) sunt pensiuni agro-turistice.

Structurile de primire au confortul încadrat între 1 şi 4 stele, ponderea cea mai mare fiind ale celor cu 2 stele - 83,3%, urmată de cea a structurilor de primire încadrate la 3 stele - 9,7 % şi cele cu 1 stea - 4,6%. Locurile de cazare în structurile de primire de 4 stele reprezintă 2,4 % din total.

Conform clasificaţiei gradelor de confort pe tipuri de unităţi, locurile de cazare cu 4 stele sunt doar în pensiuni turistice, în timp ce locurile de cazare de 2 stele sunt prezente în toate tipurile de unităţi, hotelurile deţinând primul loc (328 locuri, 54,1 % din totalul acestui grad de confort). De remarcat că hotelurile au locuri de cazare clasificate la 2 şi 3 stele.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc şi comunele limitrofe participă cu 14% la capacitatea de cazare existentă în judeţul Suceava.

Pensiunile agro-turistice sucevene oferă spaţii de cazare pentru turişti într-un procent de 49,8% în zona Câmpulung Moldovenesc şi împrejurimi. De asemenea, pensiunile turistice urbane omologate în municipiul Câmpulung Moldovenesc deţin 26,9 % din totalul acestor spaţii de cazare sucevene, în timp ce pensiunile turistice rurale reprezintă un procent de 39,3% din total.

Alături de cele 773 spaţii de cazare, municipiul Câmpulung Moldovenesc oferă turiştilor şi 1.482 locuri la mese în structurile de alimentaţie pentru turism.

Din cele 3 cabane ale judeţului Suceava, 2 sunt situate în apropierea municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Hotel Cosmos***

Hotelul Cosmos este situat in inima Bucovinei, inconjurat de sfintele lacase de cult ridicate de Stefan Cel Mare si Petru Rares, intr-un loc in care traditiile stramosesti nu s-au pierdut de-a lungul vremurilor, este locul ideal pentru relaxare si petrecerea unor clipe de neuitat. Adresa hotelului: str. Mihai Eminescu, nr. 17, 725100, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

Facilitatile oferite de acest hotel sun diverse si printre acestea se numara:

Dotari generale:

- 9 camere cu pat matrimonial, 5 camere twin si 6 apartamente (camera cu pat matrimonial + living cu canapea extensibila sis ala de baie). Totodata ele dispun de minibar, TV cablu, telefon direct (nu pot fi dotate cu pat suplimentar)

- restaurant (200 locuri)

- bar

- terasa

- sala de conferinte (35 – 60 locuri)

Dotari camere: minibar, TV, cablu TV, internet, baie cu cabina de dus, uscator de par. (nu pot fi dotate cu pat suplimentar)

Servicii :

- parcare proprie, gratuita, pazita

- room service

Solutii de reamenajare turistica:

Desi restaurantul, momentan este unul clasic, ne vom orienta sa-l aducem intr-o forma mai placuta pentru clientii nostrii, transformandu-l intr-un restaurant traditional specific zonei, clientul putand opta pentru diverse delicatese romanesti. Vom angaja si o formatie care va incanta turistii nostrii pe timpul serii cand vor servi cina, intr-o ambienta unica si destinsa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluare si Amenajare Turistica - Oferta de Cazare din Campulung Moldovenesc.doc

Alte informatii

Universitatea Alexandru Ioan Cuza Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor