Evaluare și amenajare turistică - oferta de cazare din Câmpulung Moldovenesc

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1699
Mărime: 261.69KB (arhivat)
Publicat de: Caterina Cozma
Puncte necesare: 5
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Extras din referat

Aşezat într-un cadru natural deosebit de pitoresc, înconjurat de pădurile veşnic verzi şi străjuit spre sud de legendarul Rarău, municipiul Câmpulung Moldovenesc, poate fi o destinaţie turistică pentru toate anotimpurile şi exigenţele iubitorilor de călătorie.

Situat în mirifica Bucovină, pe principalele căi de acces, rutiere şi feroviare, ce leagă Moldova, Transilvania şi Maramureşul, beneficiază de o poziţie geografică favorabilă. Aceasta se regăseşte nu numai în dispunerea localităţii pe cea mai importantă cale de legătură între provinciile istorice amintite, dar şi în faptul că reprezintă punctul de plecare pentru principalele trasee turistice bucovinene: drumurile spre celebrele monumente de arhitectură medievală, mănăstirile din nordul Moldovei şi potecile marcate spre Munţii Rarău - Giumalău şi obcine.

Ca principalele obiective turistice ale orasului putem enumera: Muzeul Lemnului, Colectia De linguri de lemn a profesorului Tugui, Sera si parcul dendrologic, Ulmul multisecular (700 de ani), Moara Dracului ( rezervatie geologica), partia de schi “Runc” si monumente de arhitectura populara (Colecţia etnografică "Ion Grămadă, " Muzeul "Arta Lemnului", etc).

Municipiul Câmpulung Moldovenesc şi împrejurimile sale pune la dispoziţia turiştilor un număr de 780 locuri de cazare repartizate în 3 hoteluri (328 locuri), 2 cabane (106 locuri), 28 pensiuni turistice (336 locuri).

Din totalul pensiunilor turistice, 5 (cu 91 locuri) sunt în mediul urban, 5 (cu 78 locuri) în mediul rural şi 18 (cu 333 locuri) sunt pensiuni agro-turistice.

Structurile de primire au confortul încadrat între 1 şi 4 stele, ponderea cea mai mare fiind ale celor cu 2 stele - 83,3%, urmată de cea a structurilor de primire încadrate la 3 stele - 9,7 % şi cele cu 1 stea - 4,6%. Locurile de cazare în structurile de primire de 4 stele reprezintă 2,4 % din total.

Conform clasificaţiei gradelor de confort pe tipuri de unităţi, locurile de cazare cu 4 stele sunt doar în pensiuni turistice, în timp ce locurile de cazare de 2 stele sunt prezente în toate tipurile de unităţi, hotelurile deţinând primul loc (328 locuri, 54,1 % din totalul acestui grad de confort). De remarcat că hotelurile au locuri de cazare clasificate la 2 şi 3 stele.

Municipiul Câmpulung Moldovenesc şi comunele limitrofe participă cu 14% la capacitatea de cazare existentă în judeţul Suceava.

Pensiunile agro-turistice sucevene oferă spaţii de cazare pentru turişti într-un procent de 49,8% în zona Câmpulung Moldovenesc şi împrejurimi. De asemenea, pensiunile turistice urbane omologate în municipiul Câmpulung Moldovenesc deţin 26,9 % din totalul acestor spaţii de cazare sucevene, în timp ce pensiunile turistice rurale reprezintă un procent de 39,3% din total.

Alături de cele 773 spaţii de cazare, municipiul Câmpulung Moldovenesc oferă turiştilor şi 1.482 locuri la mese în structurile de alimentaţie pentru turism.

Din cele 3 cabane ale judeţului Suceava, 2 sunt situate în apropierea municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Hotel Cosmos***

Hotelul Cosmos este situat in inima Bucovinei, inconjurat de sfintele lacase de cult ridicate de Stefan Cel Mare si Petru Rares, intr-un loc in care traditiile stramosesti nu s-au pierdut de-a lungul vremurilor, este locul ideal pentru relaxare si petrecerea unor clipe de neuitat. Adresa hotelului: str. Mihai Eminescu, nr. 17, 725100, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava.

Facilitatile oferite de acest hotel sun diverse si printre acestea se numara:

Dotari generale:

- 9 camere cu pat matrimonial, 5 camere twin si 6 apartamente (camera cu pat matrimonial + living cu canapea extensibila sis ala de baie). Totodata ele dispun de minibar, TV cablu, telefon direct (nu pot fi dotate cu pat suplimentar)

- restaurant (200 locuri)

- bar

- terasa

- sala de conferinte (35 – 60 locuri)

Dotari camere: minibar, TV, cablu TV, internet, baie cu cabina de dus, uscator de par. (nu pot fi dotate cu pat suplimentar)

Servicii :

- parcare proprie, gratuita, pazita

- room service

Solutii de reamenajare turistica:

Desi restaurantul, momentan este unul clasic, ne vom orienta sa-l aducem intr-o forma mai placuta pentru clientii nostrii, transformandu-l intr-un restaurant traditional specific zonei, clientul putand opta pentru diverse delicatese romanesti. Vom angaja si o formatie care va incanta turistii nostrii pe timpul serii cand vor servi cina, intr-o ambienta unica si destinsa.

Preview document

Evaluare și amenajare turistică - oferta de cazare din Câmpulung Moldovenesc - Pagina 1
Evaluare și amenajare turistică - oferta de cazare din Câmpulung Moldovenesc - Pagina 2
Evaluare și amenajare turistică - oferta de cazare din Câmpulung Moldovenesc - Pagina 3
Evaluare și amenajare turistică - oferta de cazare din Câmpulung Moldovenesc - Pagina 4
Evaluare și amenajare turistică - oferta de cazare din Câmpulung Moldovenesc - Pagina 5
Evaluare și amenajare turistică - oferta de cazare din Câmpulung Moldovenesc - Pagina 6
Evaluare și amenajare turistică - oferta de cazare din Câmpulung Moldovenesc - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Evaluare si Amenajare Turistica - Oferta de Cazare din Campulung Moldovenesc.doc

Alții au mai descărcat și

Reamenajarea Pensiunii Garofița

CAP. 1. STABILIREA OBIECTIVELOR PROIECTULUI 1.1. Studiu de caz pensiunea” Garofita” Pensiunea Garofita este situată în localitatea Rucar din...

Reamenajarea în scopuri turistice a Hotelului Caraiman din Stațiunea Neptun

Cap. I: Optiunea pentru tipul de amenajare 1.1 . Motivatia alegerii zonei Am ales ca amenajare in scopuri turistice hotelul Caraiman din...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Amenajarea unei stațiuni turistice

PRINCIPIUL RENTABILITATII DIRECTE Capacitatea de a discerene din tot ce inseamna investitii, maniera de a elabora un proiect. Care este partea...

Gestiune hotelieră

Obiective & sarcini seminar Sa distingem diversele forme de structuri de primire turistice Sa pozitionam hotelul in cadrul celorlalte structuri...

Ai nevoie de altceva?