Evaluare și amenajare turistică - Parcul Copou

Referat
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 801
Mărime: 3.79MB (arhivat)
Publicat de: Iacob Florea
Puncte necesare: 6

Extras din referat

I. Parcul Copou este situat pe Bulevardul Carol I din Iasi si constitue principalul parc din oras cu o importanta turistica dar si culturala insemnata.

Fiind un punct principal de atractie a orasului el este vizitat zilnic de catre multa lume pentru a se relaxa sau a vizita reperele istorico-culturale ale Copoului.

II. Descrierea succinta a parcului Copou pe elemente ale ofertei turistice.

1. Infrastrucura.

Fiind o importanta atractie turistica si nu numai in Copou se poate ajunge din aproape orice cartier al Iasului cu ajutorul tramvaiului, autobuzului, troleului, a firmelor particulare de maxi taxi si binenteles cu taxiul. Din centru se poate merge pe jos pana in parcul copou, distanta nefiind foarte mare sau cu masina personala. O problema insemnata a parcului este lipsa spatiului de parcare, cei care vin aici cu masina proprie vor intampina probleme in a-si parca masina, aceasta trebuind sa fie lasata in strada.

2. Sistemul de canalizare este inexistent pentru ca nu exista canalele de scurgere a apei. Desi exista o retea de apa cu ajutorul careia sunt udate florile si copacii pe timpul verii si primaverii, parcul nu are nici un mod de a furniza apa vizitatorilor parcului. Exista un singur mod dar acela s-a stricat si nu mai este functionabil de foarte mult timp.

3. In parc se gaseste cel mai vechi monument din Romania cunoscut ca Obeliscul cu lei realizat de Mihail Singurov, in 1834, dupa un proiect al lui Gheorghe Asachi. Coloana din piatra inalta de 15 metri si grea de 10 tone sustinuta de 4 lei, simbolizeaza cele 4 puteri europene care au recunoscut independenta Tarilor Romane.

In centru parcului Copou se afla vestitul Tei al lui Eminescu iar langa acesta se gaseste bustul lui Eminescu cat si cel al lui Ion Creanga ridicat in 1932.

Mai tarziu a fost ridicata Aleea “ Junimea” cu busturile din bronz ale membrilor sai.

In iunie 1984, langa teiul lui eminescu s-a deschis un muzeu, omagiu adus geniului poetului. Muzeul care ii poarta numele a fost inaugurat in 1989, la centenarul mortii poetului. Cele doua turnuri de la intrare, amintind de “turnul tezaurului” de la Putna, simbolizand dragostea (Veronica Micle) si prietenia (Ion Creanga). In fiecare an, pe 15 iunie, muzeul organizeaza “sarbatoarea teiului”, avand drept ax de desfasurare “Teiul lui Eminescu” din parcul Copou.

Preview document

Evaluare și amenajare turistică - Parcul Copou - Pagina 1
Evaluare și amenajare turistică - Parcul Copou - Pagina 2
Evaluare și amenajare turistică - Parcul Copou - Pagina 3
Evaluare și amenajare turistică - Parcul Copou - Pagina 4
Evaluare și amenajare turistică - Parcul Copou - Pagina 5
Evaluare și amenajare turistică - Parcul Copou - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Evaluare si Amenajare Turistica - Parcul Copou.doc

Ai nevoie de altceva?