Imaginea si Specificul Produsului Turistic National pe Piata Internationala

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Imaginea si Specificul Produsului Turistic National pe Piata Internationala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 46 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Introducere pag 3
Cap.I. Imaginea produsului turistic romanesc in contextul economic al perioadei 1990-2005 pag 4
1.1. Crearea imaginii in turism pag 4
1.2. Contextul economic al dezvoltarii turismului romanesc pag 5
Cap.II.Practici de elaborare si distributie a produsului turistic pag 14
2.1. Consideratii generale pag 14
2.2. Etapele realizarii programului si produsului turistic romanesc pag 14
2.3. Instrumente de informare in turism pag 21
2.4. Intermediarii in distributia produsului turistic pag 22
2.5. Transporturile turistice pag 28
2.6. Servicii de cazare si masa pag 32
2.7. Animatia in turism pag 33
2.8. Mijloace si instrumente de plata a serviciilor pag 34
2.9. Relatia organizator- turist pag 35
Cap.III.Exemple concrete de produse turistice propuse de diferite firme de turism pag 36
Cap.IV.Concluzii pag 43
Bibliografie pag 45

Extras din document

Introducere

PRODUSUL TURISTIC este rezultatul activitatii unei echipe de specialisti care functioneaza in spatele prestatyorilor de servicii ; echipa capabila sa satisfaca nevoile acestui personaj atat de complex care este TURISTUL.

Activitatea de turism ofera posibilitatea celor interesati de a beneficia de produsul turistic si de serviciile de turism.

Pentru formarea produsului turistic competitiv, trebuie sa se tina cont de imbinarea unor elemente de economie generala si de tehnica turistica (oferta si cererea turistica, itinerariile turistice) precum si de detalierea serviciilor turistice in sensul : transportului,comertului,industriei ,sanatatii, activtatii bancare

Produsul turistic romanesc dispune de o varietate larga de bogatii ale reliefului(munti,dealuri,campii), litoralul Marii Negre cu salba de statiuni marine ; Delta Dunarii care ofera un peisaj fara echivalent in lume ; existenta unor bogate surse balneo-climaterice la care se adauga creatiile artistice multi-seculare, tezaurul de datini ale folclorului romanesc. Din acest punct de vedere, Romania este incadrata in randul tarilor care se bucura de cea mai variata oferta turistica din lume.

Pentru pastrarea unei imagini cat mai competitive pe plan international a turismului romanesc( produs si sevicii turistice), oferta turistica este in permanenta diversificata, imbogatita,reactualizata cerintelor pietei si promovata prin intermediul marketing-ului turistic interactiv.

Specificul produsului turistic romanesc este dat de resursele naturale de care se bucura tara noastra si pe care le valorifica prin intermediul transporturilor auto,feroviar,naval si aerian. Serviciile turistice oferite se adapteaza cerintelor pietei, in sensul asigurarii cazarii,mesei precum si a animatiei(vacante active si tematice).

Tipurile de programe turistice tematice sunt : turismul industrial ; rural ; de vanatoare si pescuit sportiv ; turismul religios, etic, social, spatial

Cap.I. Imaginea produsului turistic romanesc in contextul economic al perioadei 1990-2005

Imediat in perioada postdecembrista,odata cu valul de reforme economice care au schimbat complet gandirea economica din Romania, s-a derulat in paralel o intensa activitate de promovare turistica prin doua programe :dialogul activ si marketing-ul turistic interactiv.

1.1Crearea imaginii in turism

1.1.1Dialogul activ

S-a apreciat ca un turist multumit,satisfacut de locul de vacanta, poate influenta alti cinci turisti potentiali pentru a-si petrece vacanta in acelasi loc ; in timp ce un turist nemultumit poate influenta alti zece turisti pentru a-si petrece sejurul in alt spatiu turistic.

De regula, cresterea sau descresterea circulatiei turostice a fost pusa pe seama calitatii serviciilor prestate de structurile de cazare,masa,divertisment,mijloace de transport si tot ce tine de sfera componentelor de baza sau adiacente programului turistic.In privinta calitatii serviciilor, s-au inregistrat mari salturi pe plan mondial in privinta calitatii serviciilor,creandu-se o oferta care sa raspunda tuturor exigentelor.

Totusi s-a constatat ca nu calitatea serviciilor este determinanta in cresterea fluxurilor pe o anumita destinatie ; ele sunt importante ,dar nu definitorii.

Circulatia turistica se orienteaza, cu preponderenta, spre tarile cu un bogat patrimoniu cultural,religios,vestigii ale trecutului—adica,cu un patrimoniu construit. Apoi interesul turistic este indreptat spre destinatiile cu un patrimoniu spiritual cunoscut, si intrat in circuitul de valori universale ce tine de domeniul artelor ; iar nu in ultimul rand este vizat patrimoniul natural care include conditiile de clima favorabile vacantelor.

Nu in ultimul rand un rol esential il au calitatea serviciilor si factorul uman care le asigura.Astfel incat,personalul din turism constituie o componenta importanta in formarea si amplificarea unei imagini pozitive pentru o destinatie turistica.

In sfera distributiei produselor turistice, agentul de turism, prin pozitia sa de valorificator al ofertei destinate publicului,are la indemana un bagaj variabil de informatii turistice, pe care-l utilizeaza in contactul direct, respectiv in dialogul activ cu clientela potentiala.

Dialogul activ se subordoneaza acelorasi cerinte ca si activitatile promotionale in ansamblul lor.

Continutul,formele si modul de desfasurare a dialogului cu clientul ii sunt impuse agentului de turism in functie de caracteristicile personale ale clientului(nivel de cunostinte,grad de informare,varsta ,sex, zona de provenienta).Agentul de turism este obligat prin natura profesiei sale sa aiba un comportament adecvat : impecabil,nuantat si detaliat.

Dialogul activ are deci menirea de a capta atentia turistului, de a creste interesul fata de produsele oferite si de a determina ,in faze succesive si selective, decizia acestuia de a trece la aciutne, prin acceptarea si cumpararea produsului oferit.

Fisiere in arhiva (1):

  • Imaginea si Specificul Produsului Turistic National pe Piata Internationala.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “GEORGE BARITIU” FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA: ECONOMIA COMERTULUI , TURISMULUI SI SERVICIILOR