Importanta Serviciilor Turistice in Economia Romaniei

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Importanta Serviciilor Turistice in Economia Romaniei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Implicând atât sectorul public cât si cel privat, sectorul turistic necesită o dezvoltare sistematică în vederea asigurării cresterii economice cât si a altor beneficii cum ar fi conservarea tradiţiilor si culturilor locale si protecţia mediului. În plus, dezvoltarea concentrată a sectorului turistic promovează coexistenta paşnica a oamenilor facând parte din diferite culturi, contribuie în acelaşi timp la amestecul dintre traditii, care intensifică toleranţa si întelegerea.

Sectorul turistic este unul din cele mai importante segmente ale economiilor naţionale şi ale pieţelor din toată lumea. În conformitate cu datele publicate de Organizaţia Mondială a Turismului, sectorul turistic este cel care furnizează cele mai multe locuri de munca din lume. Datorită efectelor sale pozitive asupra produsului intern brut (PIB – ului), a creării de joburi si veniturilor din schimburi valutare si din taxe, sectorul turistic joacă un rol important în economia fiecărei ţari .

Unul din motivele pentru care sectorul turistic este atât de important este faptul că acesta are o influienţă secundară pozitivă asupra unui numar de alte sectoare intercondiţionându-se reciproc ca: transportul, vânzarea cu amanuntul, asupra construcţiilor, sectorului bancar, telecomunicaţiilor, asupra culturii si sporturilor. Câteva studii internaţionale au demonstrat ca sectorul turistic are un efect pozitiv asupra a mai mult de 20 de sectoare ale economiei, aşa-numiţii sateliti sau beneficiari sectoriali ai turismului

Tipice pentru sectorul turistic sunt întreprinderile de afaceri mici si mijlocii, agentii de turism, hoteluri, restaurante cu un numar de angajati de la 10 la 25 de persoane. Cele mai multe din aceste întreprinderi afişează un grad ridicat de flexibilitate care le permite sa se adapteze fara dificultate schimbărilor pieţei. Un alt avantaj este faptul ca ele creaza numeroase oportunităţi de angajare.

Impactul regional

Sectorul turistic joaca un rol pozitiv în economie prin faptul ca stimuleaza creşterea în regiunile sărace sau afectate din punct de vedere structural. Efectul multiplicator al activitaţilor care au o legatura cu turismul, face posibilă pastrarea sau crearea de locuri de muncă si asigură resurse financiare sigure pentru dezvoltarea regională. În plus, sectorul turistic contribuie la stabilizarea din punct de vedere social si cultural a regiunii, întareşte identitatea culturală şi tradiţiile locale.

De-a lungul timpului a crescut interesul pentru acest sector devenind din ce în ce mai clar ca acesta necesită o planificare riguroasă la nivel national, regional si local.

Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Serviciilor Turistice in Economia Romaniei.doc