Insulele Galapagos

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Insulele Galapagos.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Moraru Andreea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Cap I. Date generale 3
I.1. Geografia 3
I.2. Biocenoza 4
I.3. Particularităţi distinctive 5
I.4. Clima şi vegetaţia 5
I.5. Fauna din Galapagos 6
Cap II. Potenţialul turistic 10
II.1. Locuri fierbinţi 10
II.2. Rezervaţia naturala „Insulele Galapagos” 12
II.3. De ce sunt speciale Insulele Galapagos 14
Cap III Turismul 16
III.1.Turismul în Galapagos 16
III.2. Activităţi turistice în Galapagos 17
III.3. Impactul turismului asupra mediului 18
III.4. Specii invadatoare 20
Cap IV. Perspectivele dezvoltării turismului 23
IV.1. Turismul ameninţă Insulele Galapagos 23
IV.2. Galapagos – loc de vizitare? 24
Bibliografie 27

Extras din document

Insulele Galapagos

Cap I. Date generale

Arhipeleagul insulelor Vrăjite se afla la aproximativ 1000 de kilometri de coasta Americii de Sud şi aparţine din punct de vedere administrativ de Republica Ecuador. “Cel mai mare laborator natural al evoluţiei speciilor” cum este el numit, a fost principala resursă de documentare a lui Charles Darwin în elaborarea lucrării “Originea Speciilor”. Astăzi, insulele Galapagos se află pe lista UNESCO a siturilor aflate în pericol datorita intervenţiei umane. Şi totuşi turismul, incredibil de nociv acestui ecosistem unic, se află intr-o continuă dezvoltare iar numărul turiştilor veniţi pe insule s-a triplat în ultimii şase ani.

I.1. Geografia

Insulele Galapagos sunt un grup de insule în Oceanul Pacific fiind administrate de către Ecuador. Sunt situate la aproximativ 1.000 km depărtare de teritoriul continental al statului sud-american Ecuador. Oficial poarta denumirea de "Colon Arhipelago" (arhipelagul lui Columb), însā cunoscute sunt ca Insulele Galapagos sau insulele ţestoaselor.

Arhipelagul este de natură vulcanică. Se mai pot vedea cratere vulcanice pe unele dintre insule, cum ar fi pe Insula Isabela. Datorită izolării, s-a putut dezvolta o lume vegetală şi animală aparte. Observaţiile asupra faunei insulelor Galapagos l-au condus pe naturalistul englez Charles Darwin la cunoscuta teorie evoluţionistă.

Insulele Galapagos din Oceanul Pacific sunt unele dintre cele mai izolate insule de pe glob. Izolarea lor a dus la dezvoltarea unei game largi de animale şi plante neobişnuite şi uneori unice care au avut un impact enorm în desluşirea evoluţiei biologice. În Oceanul Pacific, la 1000 km vest de ţărmul Americii de Sud, există un arhipelag unic de insule. Numite iniţial Insulele Vrăjite, arhipelagul adăposteşte o floră şi o faună unică pe Pământ, acest ansamblu fiind numit cel mai mare laborator natural al evoluţiei speciilor. Această biodiversitate unică l-a inspirat pe naturalistul Charles Darwin să scrie Originea speciilor, o lucrare ce a transformat modul în care omenirea privea istoria şi evoluţia vieţii pe Pământ. Arhipelagul este cunoscut azi sub denumirea de Insulele Galapagos.

Insulele Galapagos sunt situate la Ecuator şi sunt dispersate pe o suprafaţă de aproape 60.000 km² din Oceanul Pacific. Arhipelagul este construit din 19 insule, dintre care 13, mai mari, variază ca suprafaţă de la 4.588 km² , la 14 km². Cele 6 insule mai mici au o suprafaţă cuprinsă între 1-5 km². Pe lângă insulele principale există numeroase insuliţe şi stânci. Cea mai mare insulă din arhipelag este Insula Isabela care, cu o lungime de aproximativ 132 km, acoperă mai mult de jumătate din aria de uscat a Arhipelagului Galapagos. Muntele Azul de pe Insula Isabela este cel mai înalt punct al arhipelagului, cu o înălţime de 1.689 m. astăzi 5 dintre insule sunt locuite, cu o populaţie de aproximativ 20.000 de locuitori, majoritatea cărora lucrează în industria turismului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Insulele Galapagos.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA „OVIDIUS” CONSTANŢA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE