Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2004
Mărime: 555.88KB (arhivat)
Publicat de: Luca Gabor
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Delia
Facultatea de Comert, ASE

Extras din referat

I. Fundata- zona exploatabila in judetul Ialomita

Judetul Ialomita este situat in sud-estul Romaniei si se intinde pe o suprafata de 4.453 km patrati, suprafata ce reprezinta 1,9 % din teritoriul tarii. Resedinta judetului este Municipiul Slobozia, care se gaseste in centrul Campiei Baraganului, in lunca raului Ialomita. Municipiul contine doua suburbii, Slobozia Noua si Cartierul Bora. Localitatile principale ale judetului sunt: doua municipii (Urziceni si Fetesti), un oras (Tandarei), si 49 comune. Intreaga populatie a judetului numara 304.985 locuitori din care 126.812 locuitori se gasesc in zona urbana si 178.173 locuitori, in zona rurala.

Situat in sud-estul Romaniei, la intersectia drumurilor comerciale importante, judetul Ialomita - cu o populatie de 306.145 locuitori - este zona de tranzit dintre Bucuresti spre Moldova si litoralul romanesc. Fauna si flora acestui judet sunt caracteristice mediului de stepa, padure si acvatic, si sunt ideale pentru vanatoare.

Clima este temperat continentala, si forma de relief intalnita este o campie traversata de raul Ialomita. Temperatura medie: 10 grade C Precipitatii medii: 500 mm

Bogatiile solului si subsolului constau in lut - materia prima din care se fabrica tigle si caramizi; nisip - material de constructie, namol sapropelic - in Lacurile Amara si Fundata, recomandat in tratarea reumatismului; ape sulfuroase - care contin clorura de sodiu si magneziu; ape sarate in lacurile Amara si Fundata excelente in tratarea reumatismului; ape sulfuroase de adancime (peste 100 m); ape termale de adancime (peste 3.000 m); petrol si gaze naturale (in cantitati mici).

Judetul Ialomita are o capacitate de cazare de pestre 3.000 locuri, din care 473 in hoteluri, peste 600 in vile si moteluri, 1.540 in spitaluri de tratament in Amara si 300 in vile in taberele scolare de la Amara. Cel mai important loc turistic al judetului sunt Baile Amara, situate la 7 km distanta de Slobozia si 126 km distanta de Bucuresti, cunoscute pentru namolul sapropelic si apele minerale medicinale folosite in tratarea reumatismului cronic. De asemenea, Parcul de Vacanta Hermes, situat langa Municipiul Slobozia este un punct de interes turistic. Peisajul turistic al judetului Ialomita mai cuprinde: un baraj si un lac artificial la Dridu, Manastirea-monument Pitesteanu, fortareata getica de la Piscul Crasani, crucile cioplite in piatra folosite pentru a marca granitele dintre proprietati sau anul in care s-a intemeiat un sat, Muzeul Satului, Muzeul Agriculturii, si Centrul Cultural "Ionel Perlea" din Slobozia, Manastirea "Sfintii Voievozi" din Slobozia dateaza din timpul domniei lui Matei Basarab, Casa Memoriala "Ionel Perlea" din Ograda, si podurile de peste Dunare de la Fetesti.

Cursurile de apa: sunt reprezentate de Dunare si bratul Borcea în sud-est, Ialomita ce brazdeaza în est, desfasurându-se în meandre si formând o lunca inundabila, dar si de lacurile: Amara, Fundata, Strachina, Schiauca, Ratca.

Obiective turistice

Lacuri

- Rogoz  lac de apa dulce, liman fluvial;

- Ezer  lac de apa dulce, liman fluvial;

- Fundata  namolul are valoare terapeutica;

- Strachina  apa sarata, namolul are valoare terapeutica;

- Coscovata  lac de lunca;

- Piersica  lac de lunca;

Turismul:

Meleagurile ialomitene, cu monotonia vastei campii, acoperite de holde, prezinta putine elemente de atractie turistica, cu exceptia luncilor Ialomitei si ale Dunarii si arealelor lacustre (Amara, Fundata, Strachina), care ofera unele elemente de frumusete si inedit. Totusi, cateva obiective din municipiul Slobozia, statiunea balneoclimaterica Amara, statiunile arheologice de la Dridu si Piscu Crasanilor, perimetrele de pescuit si vanatoare din luncile Ialomitei si Dunarii, Casa Meoriala "Ionel Perlea" din Ograda, reprezinta puncte de atractie pentru turistii aflati in tranzit prin judetul Ialomita

Preview document

Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 1
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 2
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 3
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 4
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 5
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 6
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 7
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 8
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 9
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 10
Inventarierea patrimoniului turistic din zona rurală Fundata în vederea valorificării lui superioare - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Inventarierea Patrimoniului Turistic din Zona Rurala Fundata in Vederea Valorificarii lui Superioare.doc

Ai nevoie de altceva?