Jagermeister

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Jagermeister.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Jagermeister

Jagermeister este un lichior pe baza de ierburi, amarui, originar din Germania, facut dupa o reteta secreta, din peste 50 de ierburi, fructe si condiment. In ultimii ani, si-a castigat reputatia unui lichior care te va face sa te imbeti foarte repede. Acest lucru se datoreaza faptului ca este folosit mai ales in shot-uri. Reputatia lichiorului Jagermeister este cea a bauturilor tari, de care se face adesea abuz.

Metoda de preparare (materii prime si materii auxiliare)

Caracterul unic al bauturii provine din amestecul ingredientelor sale naturale. Pe toata durata anului, saci cu plante rare si exotice, arome lemnoase, mirodenii, fructe, muguri, seminte si radacini din toata lumea sosesc la Wolfenbuttel, caminul Jagermeister-ului in Germania. In total, 56 de produse botanice sunt utilizate in reteta bauturii Jagermeister, bunul cel mai de pret al companiei, si care este secretul cel mai bine pastrat, in formula originala create de Curt Mast.

Printre ierburi se numara si radacina de ghimbir din sudul Asiei, anasonul stelat, nucsoara si coaja de portocala din Australia, scortisoara din Ceylon, santal din India de Est. Ele contin un ingredient special, care ofera gustul specific bauturii Jagermeister, ca exemple: ghimbirul da o nota picanta, anasonul stelat da nota de anason, iar portocala amara nota citrica.

Ingredientele pure si natural sunt combinate treptat de expertii de productie, asa numitii “Meister” distilatori, pentru a crea profilul distinctive al bauturii. La inceput maestrii distilatori selecteaza atent ingredientele naturale, asigurand astfel cel mai ridicat grad de calitate. Odata aprobate, ierburile sunt precis cantarite in diferite amestecuri uscate, in functie de caracteristicile lor: citrice, ierburi aromatice si radacine, iar apoi sunt maruntite si amestecate.

Pe parcursul catorva saptamani, ingredientele natural ale produselor botanice ( ex. Uleiurile esentiale) sunt atent extrase printr-un process de macerare la rece intr-un amestec de apa si alcool – asigurand dizolvarea perfecta tuturor componentelor. Diferitele produse obtinute prin macerare sunt combinate apoi pentru a obtine amestecul final al esentei de Jagermeister. Dupa procesul de macerare, extractul este supus unui alt control calitativ inainte de a fi depozitat pentru un an in butoaie din lemn de stejar.

Sub supravegherea “Meister”-ului, expertul de productie al Jagermeister, extractul este analizat si gustat pana se considera ca a atins varful perfectiunii. Astfel, combinatia perfecta dintre priceperea si cunostintele maestrilor distilatori garanteaza gustul bauturii Jagermeister.

In timp ce multe dintre lichiorurile din ierburi sunt imbuteliate la scurt timp dupa macerare, esenta Jagermeister este supusa unui lung proces de maturare care ii adauga un plus de bogatie si complexitate. Compania detine in jur de 440 de butoaie si cuve din lemn de stejar avand fiecare o capacitate intre 2.000 si 24.000 litri. Capacitatea totala este astfel de aproximativ 3.7 milioane de litri pentru depozitarea extractului.porii fini ai butoaielor din lemn de stejar permit esentei sa respire oxygen, adaugand astfel o aroma distinct (de ex. Aroma ester). Acest proces dureaza in jur de 12 luni. Din anul 1960, butoaiele din lemn de stejar pentru depozitarea bauturii au fost produse si intretinute de o familie de dogari din asa-numita Padure Palatina, Pfalzerwald, din Germania.

Cuvele sunt utilizate pana la100 de ani. Gustul esentei este evaluat de multe ori pe masura ce aceasta se matureaza si numai atunci cand capata un gust plin, rotund, armonios, si va obtine complexitatea necesara, Meister-ul va autoriza realizarea amestecului.

Legenda lui Hubertus

Gustul original al bauturii este inspirit de legenda unui batran vanator – legenda Sf. Hubertus. Timp de secole, Sf. Hubertus a fost patronul vanatorilor. Potrivit legendei, Hubertus a fost un vanator salbatic si nestapanit in tinerete, fara responsabilitate fata de creaturile pe care le captura si le vana, manat de imboldul de a ucide. Chiar si in ziua de Duminica, el pornea in padure insotit de arma si cainele sau. Intr-o buna zi din adancurile padurii intunecate s-a ivit in fata sa un maret cerb alb purtand o cruce stralucitoare intre coarne. Din acea zi, sub stindardul cerbului maret, Hubertus s-a dedicat dorintei de a face bine. Hubertus a murit in 727 i.C., iar cateva secole mai tarziu a fost venerat ca sfant protector al padurilor si vanatorilor. Aceasta este istoria in care marca inregistrata Jagermeister isi are originea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Jagermeister.doc

Alte informatii

Universitatea Transilvania din Brasov Facultatea de Alimentatie si Turism