Londra - Program Turistic

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Londra - Program Turistic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc, ppt, bmp de 13 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Alegerea tipului de program turistic international

Agenţia Winners Travel vă propune să petreceţi un sejur de 7 zile, perioada 14 – 20 iunie 2008, în Londra, capitala Angliei un oraş vechi în care istoria îşi face simţită prezenţa la tot pasul.

De-a lungul timpului Londra s-a dovedit a fi unul dintre oraşele preferate de turiştii din întreaga lume, Anglia numărându-se printre primele 10 tari de destinatie turistica din lume.Amator de distraţie sau cautător al istoriei, romantic sau visător, Londra ofera turistilor o multime de tentatii, care mai de care mai interesante pe placul tuturor. Indiferent de vârstă sau de clasa socială, capitala Marii Britanii poate satisface cerinţele oricărui turist pretenţios.

Aflat pe prima poziţie in clasamentul oraşelor cu cele mai mari parcuri, numeroase muzee si multe lucruri de admirat, ca turist poţi petrece săptămâni bune străbătând diferitele zole şi cartiere ale Londrei. Itinerariul propus de noi vă va ajuta să vă bucuraţi de ceea ce vedeţi, împărţindu-vă timpul într-un mod cât se poate de eficient, caci multe sunt aspectele demne de aprofundat in orasul de pe Tamisa.

1.1 Titlul programului turistic: Londra, capitala contrastelor. Spectacol în West End.

1.2 Anglia este ţara în care se desfasoara programul nostru turistic, turiştii urmând să viziteze cele mai importante atracţii ale Londrei, capitala acesteia.

Anglia, cea mai mare şi cea mai dens populată ţară din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a funcţionat până în anul 1707 ca un regat independent Regatul Angliei, an în care a fuzionat cu Scoţia dând astfel naştere la Regatul Marii Britanii. Tara Galilor fusese anexata Regatulul englez în anul 1535. În anul 1800 prin Legea Uniunii a fost anexată oficial la Regatul Britanic, Irlanda de Nord luând astfel naştere Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Pentru unii, Anglia este sinonim cu Marea Britanie (Anglia, Scoţia şi Tara Galilor) şi Regatul Unit, lucru care însă îi nedreptăţeşte pe scoţieni, galezi şi nord-irlandezi, aceasta fiind doar una dintre cele patru ţări, respectiv Scoţia, Tara Galilor, Irlanda de Nord si Anglia, care alcătuiesc Regatul Unit, stat independent în Europa de Vest.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord are o suprafaţă de 244.820 km², fiind a opta ţară ca dimensiune din Uniunea Europeană şi o populaţie de aproximativ 60,7 milioane de locuitori, fiind a treia ţară din Uniunea Europeană privind populaţia şi a patra raportându-ne la densitate.

Cea mai mare parte a populaţiei Regatului Unit trăieşte în Anglia, într-o proporţie de aproximativ 84%(9% din populaţia acesteia o reprezintă grupurile minorităţilor etnice). De remarcat este faptul că 45% din populaţia minoritară etnică locuieşte în Londra, un procent destul de ridicat, ţinând cont că minorităţile etnice reprezintă 8% din populaţia Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. În ceea ce priveşte diversitatea religioasă potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2001 75 din populaţie se declara creştină, 2,7%. Un procent destul de mare al minorităţilor religioase locuiesc în Londra, 56% dintre evrei, 52% dintre hinduşi şi în jur de 40% dintre musulmani şi budişti.

Cu o suprafaţa de 130.447 km 2, Anglia se invecinează în nord cu Scoţia, la vest cu Ţara Galilor si Marea Irlandei, în sud găsim Canalul Mânecii iar la est Marea Nordului.

Bancnota de 5 lire sterline

(emisiunea 2002)

Atând în Anglia cât şi în Londra, capitala acesteia, limba vorbită oficial este engleza iar moneda folosită este lira sterlină, sau liră britanică, pe scurt liră, engleză: pound) una din cele mai puternice valute din lume. Codul ISO oficial este GBP, (great british pound) dar în mod tradiţional este folosit simbolul £.

Forma de guvernământ a Angliei (monarhia constituţională) este cel mai bine definită de Londra, (aici se găseşte şi reşedinţa reginei Elisabeta a II-a) cel mai important centru politic, financiar, cultural şi artistic al Regatului Unit, şi unul din cele mai importante oraşe ale lumii. Fermecatoare regina a balului, Londra se impune prin catedralele baroce si puzderia de castele ce ii impodobesc tărâmurile.

Pentru continentali, Londra s-ar putea defini prin cateva cuvinte: Big Ben, Tamisa, Lady Di, eventual BBC. Dar spiritul britanic este mult mai complex. Gloria unui fost mare imperiu se traduce astazi prin triumful monarhiei asupra republicii moderne. Vedetele principale ale tabloidelor britanice nu sunt stelele de cinema, ci membrii familiei regale. Iar vizitarea orasului in care traiesc Elisabeta a II-a si printul Charles implica si o minima interferenta cu acestia. Totul in Londra se leaga de monarhie. Palatul Buckingham, resedinta regala, prezinta la ocazii speciale un spectacol deosebit: schimbarea garzii. Turnul Londrei e inclus si el in grupul palatelor monarhice, aici pastrandu-se in prezent pretioasele bijuterii ale Coroanei.

Intre granitele aceluiasi mare oras se ascund, in fapt, doua localitati diferite. Una este vechea Londra, capitala a unui vechi imperiu, in care fiecare cladire pare sa spuna o poveste. Cealalta este noua Londra, unul din principalele centre industriale, financiare si comerciale ale lumii contemporane.Amatorii de istorie trebuie sa isi indrepte pasii spre Westminster, unde sunt grupate majoritatea monumentelor britanice, in special cele referitoare la monarhie. Dragostea de arta se poate stinge sau, dimpotriva, aprinde mai rau prin vizitarea faimosului British Museum, cotat imediat dupa Luvru si inaintea Ermitajului. Latura sportiva se leaga de nume precum Wembley sau Wimbledon. Pentru cumparaturi, exista magazine celebre precum Barkers si Harrods, dar si centrele de desfacere ale modistilor locali, extrem de bine cotati pe plan international.

Clima Londrei este temperată, cu veri calde, rareori toride, şi ierni blînde. Vara, temperatura depăşeşte rareori 33°C.Iarna, căderile de zăpadă sînt rare, iar stratul de zăpadă nu depăşeşte în general 2 cm. În ciuda reputaţiei de oraş "ploios", Londra primeşte anual circa 600 mm de precipitaţii, adică mai puţin decît, de exemplu, Roma sau Sydney. Totuşi pentru cei care vor sa viziteze capitala Imperiului Britanic trebuie sa stie ca ar trebui evitata perioada dintre lunile Noiembrie si Februarie deoarece zilele sunt scurte iar temperaturile scazute. Cea mai buna perioada pentru o vizita in Anglia este perioada dintre lunile Aprilie si Septembrie.

Fisiere in arhiva (3):

  • Sejur in Londra, Capitala Contrastelor
    • 21x13- pliannt.bmp
    • progra turistic londra-power point.ppt
    • program turistic Londra.doc