Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 6057
Mărime: 2.38MB (arhivat)
Publicat de: Antim Petre
Puncte necesare: 7

Extras din referat

1. Forma de turism

Judeţul Vrancea dispune de un potenţial balneo – turistic variat şi atragător. Poziţia geografică, precum şi cadrul natural şi cel cultural istoric favorizează diferitele forme de turism: de circulaţie, de sejur, cultural, rural, de vânătoare şi pescuit, agromontan, de week-end.

Turismul de sejur este favorizat de peisajale pitoreşti, nepoluate şi particularităţile microclimatice deosebite (Soveja – unul din locurile cu cel mai ozonat aer din ţară sau Vizantea, cu apele sale minerale). Vititurismul se practică toamna în timpul culesului pentru must şi permanent, pentru degustări de vinuri (Panciu, Odobeşti, Coteşti şi împrejurimile lor). Turismul rural, ecologic şi cultural într-ocontinuă dezvoltare se desfăşoară în pensiuni săteşti omologate, cuprinse în circuitul ANTREC, precum şi în cele peste 900 de case de vacanţă.

Vrancea este zona din Moldova care vine puternic din urmă atunci când e vorba despre dezvoltarea agroturismului. Cel mai popular program este „Drumul vinului“, prin care turiştii vizitează podgorii cunoscute precum Odobeşti şi Panciu. Un punct de atracţie este vechiul beci domnesc de la Odobeşti, despre care se spune că a fost construit în timpul lui Ştefan cel Mare. Se poate vizita Mausoleul de la Mărăşeşti, unde se află osemintele a 6.000 de soldaţi care au murit acolo. Basorelieful exterior a fost sculptat de Cornel Medrea şi de Ion Jalea. În muzeul amenajat sunt expuse steaguri, arme şi tunuri. Se mai poate face o drumeţie pe Valea Milcovului.

Vrincenii care doresc sa organizeze o excursie cu bani putini sau, pur si simplu, vor sa iasa la o drumetie pe munte, ar trebui sa exploreze in primul rind plaiurile mioritice ale Vrancei. Judetul nostru nu duce lipsa de potential turistic, multe zone prezentind interes, atat din punct de vedere al peisajului, cât si din cel al traditiilor si mestesugurilor care au rezistat trecerii timpului. Locuitorii judetului recomanda vizitatorilor indeosebi zona montana, locatii precum Cascada Putnei, Cheile Tisitei si ale Narujei, Strimtoarea Coza sau Muntele Goru. Regiuni de interes turistic sint insa si manastirile din zona un exemplu fiind mănăstirea Mera, ctitorie a familiei Cantemir. La Andreiaşu de Jos se poate vedea „focul viu“: este un loc în care gazele naturale ţâşnesc din pământ şi se aprind. Multe pensiuni s-au construit în Lepşa, unde se află şi o renumită păstrăvărie. În judeţul Buzău, pe lângă cramele din zonă şi cârnaţii de Pleşcoi, turiştii vin să viziteze mănăstiri şi biserici, dar şi vulcanii noroioşi. În Vrancea se mai află Cetatea Crăciuna, care datează din secolele XIII-XV.

Noua tendinta, de orientare a turismului spre zonele rurale, abia ia amploare. Proprietarii de pensiuni incep sa aiba incredere in potentialul locurilor in care traiesc. Organizatiile din domeniu, cum este ANTREC-ul (Asociatia nationala de turism rural, ecologic si cultural) au un rol foarte important atit in privinta promovarii, cit si in apararea intereselor celor care lucreaza in turismul rural. Pe site-ul ANTREC sint inregistrate si prezentate circa 47 de pensiuni, din 11 locatii din Vrancea, precum Colacu, Moroieni, Tifesti, Vinatori, Vizantea, Jaristea, cele mai multe fiind insa la Naruja si Lepsa. Cu toate acestea, propaganda realizata numai intr-o singura directie nu este suficienta.

Internetul ar putea fi insa exploatat mult mai mult la acest capitol. Si acest lucru nu poate fi posibil decit daca firmele vrincene de turism doresc cu adevarat o promovare a judetului nostru si isi dau tot interesul pentru a realiza planurile in aceasta directie. Pe plan local insa, situatia in aceasta privinta nu este deloc multumitoare. Avind in vedere ca pe site-ul judetului nostru, www.vrancea.ro, la capitolul turism nu se poate gasi decit descrierea agentiei de turism "Vranceatour", s-ar parea ca agentiile locale nu prea sint interesate de o astfel de promovare. Dupa indelungi cautari, citeva referinte despre agentiile de turism si pensiunile vrincene se pot gasi si pe site-urile nationale. Pe www.romaniantourism.ro si pe www.webtravel.ro pot fi descoperite adresele majoritatii firmelor turistice care activeaza in Focsani si alte localitati din Vrancea. Oferta cea mai bogata este insa la capitolul "agroturism", pe www.eturism.ro fiind prezentate, cu toate amanuntele necesare, pensiuni de la Lepsa, Gresu sau Vizantea Manastireasca. Informatii similare sint si pe www.antrec.ro, www.pensiunituristice.ro, www.turismrural.ro si www.cazari.ro.

2. Resursele naturale ale destinatiei

Preview document

Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 1
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 2
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 3
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 4
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 5
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 6
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 7
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 8
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 9
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 10
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 11
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 12
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 13
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 14
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 15
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 16
Marketing turistic - Zona Vrancea - Lepșa - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Referat la Marketing Turistic - Zona Vrancea - Lepsa.doc

Alții au mai descărcat și

Comuna Lepșa

Stabilirea domeniului de cuprindere a studiului Judetul Vrancea este situat in zona sud-estica a Romaniei; intinzandu-se la cotitura Carpatilor...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?