Obiective Turistice Religioase în Israel

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3728
Mărime: 543.67KB (arhivat)
Publicat de: Silvian Dima
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionescu Ion
Referat prezentat de mine in anul 1 la Geografie economica...Facultatea de Management Turistic Si Comercial...in cadru "Dimitrie Cantemir

Extras din referat

Obiective turistice religioase in Israel

Suprafata Statului Israel:

20.770 km patrati cu granitele din 1949. Suprafata totala a regiunii autonome palestiniene 6231 km patrati din care regiunea Gaza 352 km patrati si enclava Jericho 60 km patrati. Restul malului de vest acopera 5819 km patrati.

Pozitia geografica si limitele :

Statul Israel este cuprins intre Marea Moarta si raul Iordan,in est, si tarmul Marii Mediterane in vest. In nord se invecineaza cu Siria si Liban, in est cu Iordania, iar in sud-vest cu Egiptul. In sud prin Golful Akaba are iesire la Marea Rosie.

Cadrul natural:

Relieful Israelului este format din trei unitati paralele:

- In est,un adanc sant tectonic, unde se afla Marea Moarta (la 396m sub nivelul marii) si valea raului Iordan; aceasta depresiune este inchisa spre nord de cateva inaltimi muntoase (cum ar fi inaltimile Golan,cu vf. Hermon, 2224 m, spre Siria); santul tectonic se continua pana la Marea Rosie, unde se afla Golful Akaba si portul Elath.

- In centru , un sistem de munti josi (de pana la 1000 m), orientat nord-sud (Muntii Iudeii); in partea de sud, muntii se transforma intr-un intins platou, cu un climat de desert (Negev).

- In vest, o fasie de campie litorala situata in lungul Marii Mediterane.

Datorita climatului arid exista rauri putine; mai important este raul Iordan, care se varsa in Marea Moarta. Marea Moarta este in realitate un lac, dar printr-o traditie indelungata este utilizata denumirea de „mare”; are o puternica concentratie de saruri, fiind considerata cea mai sarata din lume.

Populatia si asezarile omenesti:

Populatia Israelului este de 6 mil. locuitori, cea ce reprezinta aproximativ 1/5 din populatia mondiala de origine evreiasca. Dupa infiintarea statului, in 1948, populatia a crescut continuu datorita venirii unui numar important de evrei din diaspora si stabilirii lor pe teritoriul istoric al poporului evreu. Sporul natural este ridicat pentru a se asigura o crestere a numarului de locuitori comparabila cu a statelor apropiate.

Teritoriul Statului Israel si regiunile limitrofe au reprezentat de-a lungul istoriei un important nucleu de civilizatie, cultura si istorie. Aici a aparut unul dintre cele mai vechi orase din lume, Ierichon.

Deoarece poporul evreu are o legatura foarte stransa cu intamplari si personaje din Biblie, exista in Israel numeroase locuri care amintesc de acestea.

Pe teritoriul Israelului si in teritoriile autonome Gaza (situat in sud-vest) si Cisiordania (situat in est) traieste poporul palestinian care o guvernare propie si o autonomie administrativa.

Datorita conflictelor care au avut loc intre evrei si arabi dupa formarea statului Israel, granitele au suferit o serie modificari; in prezent, zona inaltimilor Golan (ce a apartinut Siriei) este administrata de Israel. Peninsula Sinai (cu muntele Sinai, 2637 m, pe care a urcat Moise, primul conducator important al evreilor), ocupata de Israel in urma unui razboi cu Egiptul, a fost retrocedata acestuia.

Orasele principale sunt: Ierusalim, Tel Aviv-Jaffa si Haifa.

Ierusalim este capitala tarii si are o vechime de aproape 4000 de ani.Concentreaza activitati economice, politice, administrative si religioase. Este considerat un oras sfant, atat pentru evrei, cat si pentru crestini si musulmani, fiind un important loc de pelerinaj. Are numeroase obiective istorice, o viata universitara activa si industrii moderne in imprejurimi.

Tel Aviv-Jaffa, situat pe tarmul Marii Mediterane, este un amsamblu urban nou, dezvoltat in secolul nostru, cu multiple activitati economice; un timp, orasul Tel Aviv a fost capitala a statului si principalul centru al imigratiei. Haifa este principalul port la Marea Mediterana.

Resursele naturale si economia:

Israelul are o economie moderna, fiind unul dintre statele dezvoltate.

Resursele naturale sunt foarte reduse, mai important fiind rezervele de fostfati.

Industria traditionala (textila si alimentara) a fost completata de noi ramuri (prelucrarea petrolului, a cauciucului, constructiile de masini) in prezent Israelul dezvoltand ramuri de varf (industrie aeronautica si electronica). O ramura industriala mai deosebita o reprezinta prelucrarea diamantelor.

Agricultura, desi dispune de terenuri agricole reduse, are un inalt randament datorita mecanizarii si irigatiilor. Produsele agricole principale sunt citricele, maslinele, vita de vie si cerearele. Se cresc intensiv bovine.

Turismul este centrat pe vizitarea monumentelor istorice, a teritoriilor biblice si indeosebi a „orasului sfant”, Ierusalim.

Israelul este o destinatie turistica de peste 2000 de ani. In intreaga tara veti descoperi muzee, parcuri nationale, rezervatii naturale si locuri sfinte. Israelul este plin de ruine si orase vechi. Oamenii vin in Israel pentru a atinge o parte a trecutului. Evenimentele, povestile si legendele despre aceste locuri au ramas intiparite in mintea oamenilor de pretutindeni. Orasul lui David: Silwan (in Biblie Siloam ) este cea mai veche parte a Ierusalimului. David, Solomon si profetii au trecut pe aici. Gradinile din Siloam au inspirat Cantecul Cantecelor. O vizita a Israelului presupune si vizitarea Bisericii Sfantului Mormant, a Cetatii Ierusalimului, Gradinile Suspendate din Haifa, Stalpul biciuirii, Altarul pe Piatra a Sfantului Mormant.

De Pasti, crestini de toate etniile se aduna la Ierusalim pentru a urma drumul parcurs de Iisus. In duminica Floriilor, multimile se aduna pe Muntele Maslinilor ca sa reediteze intrarea lui Iisus in Ierusalim. Se opresc acolo unde Domnul a plans, prevazand soarta sa si a orasului. Locul e marcat de o biserica in forma de lacrima, numita Dominus Flevit ("Domnul a plans"). Tot pe acest munte este Gradina Ghetsimani, in care exista inca o mica livada de maslini, despre care se spune ca ar avea aproape 2000 de ani. Ierusalimul adaposteste patru cartiere importante: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Astazi aceste patru comunitati etnice si religioase promoveaza impreuna culturi diferite cu acelasi patrimoniu. Sunt 8 porti care strabat zidurile orasului, iar cel mai important trafic se desfasoara prin Poarta Jaffa. Via Dolorosa este drumul pe care Iisus a mers de la judecata catre rastignire. Aici sunt cele 9 opriri ale Crucii care conduc si spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin , cunoscut ca locul unde a fost ingropat si unde a inviat Hristos - centrul credintei crestine din intreaga lume.

Orasul ce poate fi desemnat un oras international datorita celor trei mai religii monoteiste (iudaca, crestina si islamica) si a monumentelor religioase construite de-a lungul istoriei, Ierusalimul este unul din cele mai importante centre cultural-religioase din lume.Numele original al orasului este "Shalem". Comentariile despre semnificatia denumirii sunt multiple si nu pot mentiona decat cateva din ele: Orasul Armoniei, Orasul Pacii, Orasul lui Salem, Locul unde Dumnezeu se va arata etc.

Preview document

Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 1
Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 2
Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 3
Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 4
Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 5
Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 6
Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 7
Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 8
Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 9
Obiective Turistice Religioase în Israel - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Obiective Turistice Religioase in Israel.doc

Alții au mai descărcat și

Ierusalimul - izvor al lumii creștine

INTRODUCERE Turismul – noţiuni şi definiţii Călătoriile şi turismul reprezintă la ora actuală o piaţă globală, de dimensiuni uriaşe, unde se...

Turismul Religios

1. Notiuni teoretice despre turismul religios Turismul religios este o forma de turism care exista, de secole si care mai pastreaza înca unele...

Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral

INTRODUCERE Activitatea turistică se numără printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă...

Atestat Turism Sibiu

Introducere Unul dintre cele mai fascinante fenomene ale lumii contemporane îl reprezintă evoluţia turismului. Turismul este un fenomen...

Turismul religios - tendințele dezvoltării sale

Am ales o astfel de temă deoarece asistăm la o renaştere a acestei forme de turism.Ea este veche de mii si mii de ani, iar acum ia amploare cu...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Te-ar putea interesa și

Impactul globalizării serviciilor turistice asupra economiei mondiale - studiu de caz

INTRODUCERE În contextul definirii prin analogie cu comerţul internaţional a unor concepte specifice turismului internaţional şi identificând...

Turismul Cultural

INTRODUCERE Turismul depinde într-o mare măsura de o “imagine” creată şi care se adresează în mod direct turiştilor. Consumatorii acestei...

Studiu Comparativ privind Dezvoltarea Turismului din Timisoara-Romania cu Cel din Sevilla-Spania

INTRODUCERE Turismul de factură religioasă apare în a II-a etapă a evoluţiei turismului, numită etapa pseudo-turistică, ce coincide perioadei...

Ierusalimul - izvor al lumii creștine

INTRODUCERE Turismul – noţiuni şi definiţii Călătoriile şi turismul reprezintă la ora actuală o piaţă globală, de dimensiuni uriaşe, unde se...

Potențialul turistic și valorificarea acestuia în Israel

Introducere Israel face obiectul de studiu al acestei lucrări,cuprinzând informaţii utile şi necesare tuturor celor care doresc sa îşi...

Rolul Israel în Turismul Mondial de Litoral

INTRODUCERE Activitatea turistică se numără printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă...

Traseu turistic - Ierusalim-Luganville

Introducere Ce este turismul? În concepţia profesorului W. Hunziker turism înseamnă ansamblul de relaţii şi fenomene care rezultă din deplasarea...

Bucovina

Rezumat introductiv În acest proiect vom prezenta produsul turistic ,,Bucovina – colţ de Rai ’’, al agenţiei de turism MoldoTour. Proiectul este...

Ai nevoie de altceva?