Organizarea unei Excursii Externe

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 7981
Mărime: 1.31MB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nanu Gheorghe

Cuprins

  1. I. Turismul- delimitări conceptuale.6
  2. II. Forme ale activităţii turistice.8
  3. III. Turismul internaţional.10
  4. IV. Evoluţia turismului internaţional şi tendinţele actuale.14
  5. V. Organizarea şi coordonarea activităţilor turistice.16
  6. VI. Cererea si oferta turistică.18
  7. VII. Organisme internaţionale de turism.21
  8. VIII. Agenţiile de turism.22
  9. IX. Rolul Touroperatorilor pe piata turistică.23
  10. X. Subactivitatea unei excursii externe.24
  11. XI. Delegatia.28
  12. Bibligrafie.29

Extras din referat

I. TURISMUL-DELIMITĂRI CONCEPTUALE

„Turismul este ansamblul de relaţii şi fenomene care rezultă din deplasarea şi sejurul persoanelor în afara domiciliului lor, atâta timp cât sejurul şi deplasarea nu sunt motivate printr-o stabilire permanentă şi o activitate lucrativă oarecare'' (1940- W. Hunziker).

Zece ani mai târziu The Shorter Oxford English Dictionary (Oxford, 1950) - defineşte turismul ca fiind „...teoria şi practica din sfera călătoriilor; călătoria fiind de plăcere", iar turistul drept „...cel care face un tur sau mai multe tururi, în special cel ce face aceasta pentru recreere; cel care călătoreşte de plăcere sau pentru motive culturale, vizitând diverse locuri pentru obiectivele interesante ale acestora, pentru peisaj sau altele asemănătoare".

Dicţionarul Enciclopedic Român (1966, vol. IV) propune următoarea definiţie a turismului: „Activitate cu caracter recreativ sau sportiv, constând din parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unor distanţe, pentru vizitarea regiunilor pitoreşti, a localităţilor, a obiectivelor culturale, economice, istorice etc."

Dictionnaire Touristique International (1969) conţine şi el o formulare: „Turismul reprezintă ansamblul de măsuri puse în aplicare pentru organizarea şi desfăşurarea unor călătorii de agrement sau în alte scopuri, realizate fie prin intermediul unor organizaţii, societăţi sau agenţii specializate, fie pe cont propriu, pe o durată limitată de timp, precum şi industria care concură la satisfacerea nevoilor turiştilor" şi tot în Dicţionarul turistic internaţional (1980) se precizează că „turismul se distinge de călătorie prin aceea că implică pentru persoana în cauză, pe de o parte, alegerea deliberată a ţintei, pe de alta, preocuparea exclusivă pentru satisfacerea plăcerii sale".

Conferinţa Internaţională asupra turismului şi statisticii turismului de la Ottawa din iunie 1991 a recomandat noi definiri ale conceptelor de bază în turism: „Turismul se referă la activităţile unei persoane care călătoreşte în afara mediului său obişnuit, pentru mai puţin de o perioadă specificată de timp şi al cărei scop principal de călătorie este altul decât exercitarea unei activităţi remunerate la locul de vizitare."

Din perspectiva acestei definiţii şi a normelor elaborate recent de Organizaţia Mondială a Turismului este considerat turist „orice persoană care se deplasează spre un loc situat în afara reşedinţei obişnuite pentru o perioadă mai mică de 12 luni şi ale cărei motive principale de călătorie sunt altele decât exercitarea unei activităţi remunerate în locul vizitat.

„Nevoile de călătorie în epoca modernă au fost create de societate şi modelate de viaţa de zi cu zi. Motivaţia individului de a călători pentru a descoperi în afara graniţelor ceea ce nu poate găsi în propria ţară este creată nu numai de un impuls instinctiv, dar este creată în principal sub influenţa mediului social în care individul îşi stabileşte normele. Decizia individuală este predeterminată social, în special în ceea ce priveşte călătoriile şi vacanţele. Ceea ce societatea oferă individului obosit de rutină este turismul, o varietate de concedii în afara vieţii de zi cu zi, identificându-le ca modalitate de evadare, ofertanţi de putere, energie şi fericire... "

Impactul sociocultural al turismului de lux asupra destinaţiilor de vacanţă se manifestă cu efecte contrastante: pe de o parte, turiştii de "elită" nu sunt interesaţi de stabilirea şi dezvoltarea contactelor cu populaţia comunităţilor locale, iar pe de altă parte, se adâncesc contrastele dintre elita temporar-vizitatoare şi populaţie, ceea ce poate îmbrăca caracterul unor adevărate provocări sociale .

Solicitări pentru serviciile turistice de confort superior se manifestă şi din partea oamenilor de afaceri, ceea ce stimulează agenţii economici să se orienteze şi către formele turismului de lux, desigur în limite rezonabile de competitivitate şi de eficienţă.

Turismul activ cuprinde toţi vizitatorii ce formează grupuri eterogene, dar care au totuşi o trăsătură comună: tendinţa de a concilia mijloacele lor economice cu dorinţa de a-şi satisface cererea pentru diversele forme de consum turistic. Aceşti turişti aparţin păturilor sociale care apreciază că este necesar să-şi părăsească reşedinţa obişnuită pentru a pleca în vacanţă şi care, din punct de vedere economic şi cultural, dispun atât de anumite posibilităţi, cât şi de discernământ şi selecţie privind formele de turism şi destinaţiile preferate. Oricare ar fi mobilul motivaţiilor ce vor genera concretizarea nevoilor acestora, pot fi exemplificate unele trăsături comune ale manifestărilor lor de consum, începând cu nevoile elementare pentru odihna fizică, nervoasă şi morală şi continuând cu nevoile de destindere, agrement-divertisment şi setea de cultură, toate rezultând din desprinderea temporară din cotidian prin activităţi sportive, jocuri de societate, contacte cu populaţia autohtonă, acumulare de noi cunoştinţe.

Turismul celor "pasivi" îi reprezintă pe cei care ar dori să se deplaseze în călătorii de vacanţă, dar nu dispun de suficiente posibilităţi materiale pentru a-şi alege mijloacele preferate de transport şi de cazare, rămânând captivi, nevoiţi să accepte formulele forfetare de vacanţă, gătite şi comercializate de agenţiile tour-operatoare sau de agenţiile intermediare ale acestora. Nedispunând de suficiente posibilităţi pentru a-şi realiza pe cont propriu sejurul turistic, aceşti turişti se limitează la câmpul de selecţie a ofertelor de produse turistice pe care le consideră accesibile în limitele bugetelor modeste de vacanţă. Cel mai bun exemplu în această privinţă este oferit de formele turismului rural, unde turiştii acceptă deliberat condiţiile modeste de confort, compensat însă cu satisfacţiile căutate în mediul încă nepoluat al gospodăriilor ţărăneşti.

Motivaţia turistică (vocaţia, înclinaţia) generatoare de cerere turistică este întotdeauna profund personală, subiectivă, determinată de impulsuri gene (psihologice) şi exogene (influenţate de mediu).

II. FORME ALE ACTIVITĂȚII TURISTICE

În cadrul activităţilor turistice se pot identifica următoarele forme:

• turismul intern (domestic tourism) - rezidenţii unei ţări care călătoresc în propria tară;

• turismul internaţional receptor (inbound/international-receptor turism) - vizitarea unei ţări date de către non-rezidenţi;

• turismul internaţional emitent (outbound/outgoing tourism) - rezidenţii unei ţări date care vizitează alte ţări.

Aceste trei forme de bază se pot combina, rezultând alte trei forme derivate de turism:

• turism interior - incluzând turismul intern şi turismul receptor;

• turism naţional - incluzând turismul intern şi turismul emiţător;

•turism internaţional - incluzând turismul receptor (incoming) şi turismul emiţător (outgoing).

Activitatea turistică, datorită complexităţii şi multiplelor abordări pe care le suportă, se mai poate clasifică şi în funcţie de următoarele criterii:

a) după motivele călătoriei.

• loisir, recreere şi vacanţă (odihnă);

• vizite la rude şi prieteni;

• afaceri şi motive profesionale;

• tratament medical;

• religie/pelerinaje;

• alte motive.

b) după gradul de mobilitate al turistului distingem:

• turismul de sejur (lung/rezidenţial; mediu; scurt).

• turismul itinerant (de circulaţie);

• turismul de tranzit.

c) în funcţie de caracteristicile sociale şi economice ale cererii:

• turismul particular;

• turismul social;

• turismul de masă.

Preview document

Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 1
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 2
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 3
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 4
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 5
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 6
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 7
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 8
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 9
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 10
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 11
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 12
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 13
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 14
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 15
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 16
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 17
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 18
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 19
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 20
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 21
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 22
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 23
Organizarea unei Excursii Externe - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Organizarea unei Excursii Externe.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Tabără școlară în Munții Rarău

Tabără şcolară la Cabana Rarău perioada 22.08.2006-31.08.2006 cu vizitarea Munţilor Rarău-Giumalău şi a mânăstirilor, obiectivelor turistice din...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Gestionarea conflictelor în școală

Școala românească a traversat o perioadă de reforme menite să consolideze sistemul de învățământ, iar acum se află în faza în care ar trebui să se...

Întreprinderea în mediul competitiv - agenția de turism operator

1.1 Scurt istoric Agentia de turism HOLIDAY TOURS face parte din categoria touroperatorilor generalisti, in oferta ei intalnindu-se voiaje si...

Înființarea unei agenții de turism - International Welcome Tour

1. Numele agentiei Numele de International WelCome TOUR se doreste a fi un element de atractie a clientilor, carora li se sugereaza faptul ca sunt...

Mixul de Marketing

1.1. PREZENTAREA AGENȚIEI DE TURISM ATLASSIB TOURISM S.C. ATLASSIB TOURISM s-a înfiinţat în luna noiembrie 1999 Domeniu CAEN: 6330 – Activități...

Politica de marketing a unei firme - Atlassib

I. Informații generale Marketingul este o ştiință a eficienței economice, înglobând totalitatea tehnicilor și metodelor moderne referitoare la...

Evaluarea Mediului de Marketing la SC Marshal Turism SRL

CAPITOLUL I Descrierea agentiei de turism SC. Marshal Turism. SRL Marshal Turism este o companie de turism care funcţioneazã din anul 1992. A...

Eficiența economică activității agenției de turism SC Top Travel SRL Bacău

1. PREZENTAREA GENERALĂ A FIRMEI ŞI OBIECTULUI DE ACTIVITATE Înfiinţată în 2005, S.C. ”TOP TRAVEL” S.R.L., are ca obiect de activitate servicii...

Mixul de Marketing al Firmei inter-tour Bacău

1. PREZENTAREA AGENTIEI DE TURISM INTER-TOUR BACĂU S.C. INTER-TOUR s-a înfiinţat în luna noiembrie 1994, Cod fiscal(CUI): RO 5311601, având un...

Ai nevoie de altceva?