Parcul Național Joshua Tree California America de Nord

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2299
Mărime: 22.80KB (arhivat)
Publicat de: Simona V.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: VIULEŢ NICOLETA CRISTINA
Universtitatea de Petrol si Gaze

Extras din referat

California este un stat federal al Statelor Unite ale Americii. Se întinde de-a lungul jumătății sudice a coastei de vest a Statelor Unite continentale. Cu o populație de peste 36 de milioane de locuitori și cu o suprafață de 423.970 km, California este al treilea stat ca suprafață (după Alaska și Texas) și cel mai populat stat al SUA.

California se învecinează la vest cu Oceanul Pacific, la nord cu Oregon, la est cu Nevada și Arizona, la sud cu statul mexican Baja California. Cu o suprafață de 414.000 km², este al treilea stat american ca suprafață, după Alaska și Texas.[1] Dacă ar fi țară independentă, California ar fi a 59-a din lume ca suprafață.

Parcul Național Joshua-Tree este compus dintr-o regiune de deșert, el este situat în sud-estul statului California, SUA. Parcul a luat ființă în august 1936, el ocupă o suprafață de 3.196 km² și leagă deșerturile Mojave și Colorado care aparțin de Deșertul Sonora. El a fost denumit după planta Joshua Tree (Yucca brevifolia), care face parte din familia agavelor. Pe lângă pădurile de Josua în parc se pot admira formațiunile geologice interesante. Parcul este vizitat anual de circa un milion de turiști care sosesc de pe tot globul.

Geologie

Deşertul este imens si si extraordinar de variat, dar delicat şi fragil. Este un teren populat de torente bruşte de ploaie şi de intemperii. Precipitaţiile sunt rare şi imprevizibile. Văile , de obicei, sunt uscate şi găurile de apă sunt puţine. Acest teren poate părea lipsit de viaţă, dar în mediul uscat sunt sisteme complicate de viaţă, fiecare fragment îndeplineşte o funcţie uşor diferită şi fiecare fragment în funcţie de întregul sistem de supravieţuire.

Două deserturi, două ecosisteme mari ale căror caracteristici sunt determinate în principal de altitudine, vin împreună la Joshua Tree National Park. Puţine zone mai vii ilustra contrastul dintre deşert de înaltă şi joasă. Desertul Colorado, care ocupă jumătatea de est a parcului, este dominat de tufisuri abundente. Mai mare, umed, şi ceva mai racoros , Desertul Mojave este de habitat de copaci Joshua Tree, fire extinse care apar pe parcursul jumătăţii de vest a parcului.

Peisajul geologic al parcului Joshua Tree a fascinat multi de vizitatori ai acestui desert. Cum au putut rocile sa ia astfel de forme fantastice? Ce a ajutat la scluptarea lor? Geologii cred ca peisajul acesta s-a născut cu mai mult de 100 de milioane de ani în urmă. Lichid topit, incalzit prin mişcarea continuă a scoarţei Pământului, scurs în sus şi răcit în timp a adus in aceasta forma ceea ce este la suprafata acestui desert. Aceste intruziuni sunt o stanca de granit numit monzogranite.

În parc există şase domenii distincte de munte: Little San Bernardino din Muntii din partea de sud-vest, Cottonwood, Hexie, şi Munţii Pinto, în centrul, iar Muntii Eagle şi creastă de cocoş, în partea de est. Atât marjele de sud şi de nord ale parcului sunt marcate de coaste abrupte, care se ridica brusc din zonele deşertice mai mici. O mare parte a parcului se află la altitudini de peste 4000 de metri. Variază între parcului montane numeroase, există văi, care sunt clasificate în funcţie de metoda lor de formare. Regina şi Valea pierduta , Valea de Cai s-au format de o diferenţă în rata de eroziune între piatra care stă la baza vaii în sine şi piatra , compunerea munţii din jur. Piatra de munte este mult mai rezistenta la eroziune şi, prin urmare, se ridica deasupra văilor. Pleasant Valley, pe de altă parte, a fost format de-a scăzut de mişcare de-a lungul defecte care au format bazine (numite grabens). Unele văi au lacuri, care ar putea conţine apă de câteva săptămâni pe an în timpul sezonului ploios.

Parcul conserva unele dintre cele mai interesante peisaje geologice găsite în deşertul din California . Monoliţi din granit şi munţii stâncoşi de piatră se gasesc aici.

Clima: zilele au in general o umiditate a aerului mai mica de 25%.

Primavara si toamna sunt temperaturile cele mai ageabile , intre 26 grade si 15 grade.

Vara sunt temperaturi greu de suportat, intre 40 grade in timpul zilei si 26-27 grade dimineata devreme, iar iarna sunt temperaturi intre 15 grade si 7 grade celsius.

Preview document

Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 1
Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 2
Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 3
Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 4
Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 5
Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 6
Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 7
Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 8
Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 9
Parcul Național Joshua Tree California America de Nord - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Parcul National Joshua Tree California America de Nord.docx

Ai nevoie de altceva?