Perspectiva turimului balnear în România

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4821
Mărime: 91.14KB (arhivat)
Publicat de: Carla Mușat
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA TRANSILAVNIA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

Extras din referat

Statiuni balneoclimaterice

STATIUNI BALNEOCLIMATERICE

Pentru numeroase persoane vacantele in statiunile de recreere constituie o placuta si luxoasa relaxare.Pentru altii curele de ape minerale, mofetele (surse naturale de dioxid de carbon) precum si baile de noroi constituie componentele unui tratament complex al diverselor afectiuni. Pentru ambele tipuri de vizitatori Romania poate fi un adevarat miracol. Preturile sunt foarte rezonabile. Exista nu mai putin de 3000 de izvoare termale aflate aici. Tara noastra are 70 statiuni balneoclimaterice intre care unele au fost fondate de catre vechii romani. Astazi pacientii vin de pe tot cuprinsul Europei pentru a primi ingrijirile unor specialisti foarte competenti in clinicile bine dotate din statiunile cele mai bune. In paralel cu aceste ingrijiri ei se pot bucura de minunatele privelisti oferite de aceste locuri de vacanta.

Cele mai importante statiuni asigura tratarea afectiunilor reumatice, cardio-vasculare, respiratorii, precum si a numeroase tulburari ale sistemelor digestiv si nervos. Mai trebuie sa mentionam aici si tratarea unor probleme dermatologice si ginecologice.

Toate tratamentele se desfasoara sub stricta supraveghere a Institutului Oficial de Medicina Generala, Balneologie si Recuperare. Durata normala a unui sejur este de doua sau 3 saptamani. La sfarsitul acestei perioade se poate primi un buletin medical complet incluzand diagnosticul dumneavoastra, rezultatele testelor, precum si recomandari.

BAILE HERCULANE

INTRODUCERE

Cea mai renumita statiune balneoclimaterica este Baile Herculane.

Este un oras mic situat pe cursul raului Cerna in zona Valea Cernei. Dar este totodata si statiune renumita a Romaniei. Unul din puctele forte ale statiunii il reprezinta izvoarele cu apa fierbinte, cu numeroase proprietati curative, descoperite inca de pe vremea romanilor. Cele cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale existente aici sunt folosite in tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale. Valea Cernei se intinde intr-o zona cu munti maiestuosi de ambele parti, o incantare pentru ochiul si sufletul turistului si surprinde noul venit prin oferta valoroasa pe care o prezinta.

ASEZARE GEOGRAFICA

Orasul se gaseste in sud-estul Romaniei, in judetul Caras-Severin, situta in Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti la vest si Muntii Cernei la est, la 41 km de municipiul Drobeta-Turnu Severin (capitala judetului Mehedinti), populatia era de 6.076 locuitori la 1 iulie 1991. Pentru a ajuge in Herculane exista mai multe variante: cu trenul, pe jos, cu bicicleta, cu masina, etc. Daca vii de departe si alegi trenul exista doua directii din care poti ajunge: din Bucuresti (in sase ore), din Timisoara (2 1/2 ore). Daca alegi masina poti folosi E 70 din ambele directii; aceasta poate fi mai confortabil, chiar poate mai ieftin.

DESPRE CAZARE

Oferta este foarte larga, exista multe hoteluri incantatoare, camping-uri pentru cort, casute, ai si posibilitatea de a dormi la o persoana privata, care poate fi cel mai ieftin mod.

CLIMA

In aceasta parte a Romaniei are influente mediteraniene exista multe izvoare fierbinti, iar vara poate fi prea cald pentru a face catarari. Iarna nu este prea multa zapada, dar este inca prea rece pentru catarari.

UN PIC DE ISTORIE

Statiunea Baile Herculane are o istorie multimilenara. Numeroasele descoperiri arheologice demonstreaza existenta oamenilor in aceste locuri inca din Epoca Paleolitica. In timpul celor aproape 165 de ani de dominatie romana in Dacia, statiunea Herculane era cunoscuta peste tot in Imperiul Roman. Amenajarile in stanca, conductele arata ca aici veneau reprezentantii aristocratiei romane, locul devenind un centru de vacanta al Imperiului. Au fost descoperite sase statuete dedicate zeului Hercules, dupa care s-a dat numele statiunii. O copie de bronz a uneia dintre ele, realizata in 1874, este vazuta si azi in statiune si a devenit unul din simbolurile locului. Este, asadar, cea mai veche statiune din Romania, numita in vremurile romanilor "Ad aquas Herculis sacras" (atestarea sa documentara dateaza inca dinainte de 153 E.N.

EFECTELE CURATIVE

Astazi, statiunea este vizitata datorita efectelor ei curative: izvoare termale fierbinti cu sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu, oligominerale, ape tonice si puternica ionizare negativa a

Preview document

Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 1
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 2
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 3
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 4
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 5
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 6
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 7
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 8
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 9
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 10
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 11
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 12
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 13
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 14
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 15
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 16
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 17
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 18
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 19
Perspectiva turimului balnear în România - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Perspectiva Turimului Balnear in Romania.doc

Te-ar putea interesa și

Turismul românesc în contextul integrării în Uniunea Europeană

INTRODUCERE Actualitatea tezei i nivelul cercetrilor întreprinse. Economia naional a României parcurge o dificil etap de tranziie...

Metode noi de promovare a turismului românesc

INTRODUCERE Ca mijloc de informare şi atragere a consumatorilor şi în acelaşi timp instrument important al dezvoltării schimburilor turistice...

Proiect - marketing turistic - Slănic Moldova

Cap.1- Prezentarea destinației 1.1. Prezentarea generală DESPRE SLĂNIC MOLDOVA Slănic Moldova este un oraș din estul României, așezat pe râul...

Ai nevoie de altceva?