Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL

Referat
6/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 10226
Mărime: 49.86KB (arhivat)
Publicat de: Florin Dan
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: A. Munteanu
Stagiul de practica la agentia de turism S.C. Prosper Meridian S.R.L

Cuprins

  1. Motivaţii, explicaţii 2
  2. Sinteza raportului 3
  3. Capitolul I. Prezentarea organizaţiei
  4. 1.1 Sectorul de activitate 4
  5. 1.2 Istoric: înfiinţare, evoluţie, privatizare 5
  6. 1.3 Obiectul de activiatate 6
  7. 1.4 Sediul, filiale, puncte de lucru 7
  8. 1.5 Analiza evoluţiei principalilor indicatori: cifra de afaceri, venituri, cheltulieli, profit, număr personl, active-necorporale, corporale-pe categorii…………………………………………………………………………….8
  9. Capitolul II.
  10. 2.1 Managementul organizaţiei: - structură organizatorică
  11. - manageri 11
  12. 2.2 Personalul organizaţiei 33
  13. 2.3 Piaţa organizaţiei 34
  14. 2.4 Oferta organizaţiei 34
  15. 2.5 Consumatori şi clienţi 38
  16. 2.6 Dimensiuni şi structura pieţei 38
  17. 2.7 Dinamica pieţei 39
  18. 2.8 Concurenţa 39
  19. 2.9 Probleme specifice în funcţie de activitate 40
  20. Capitolul III
  21. Raportul de stagiu 45
  22. Bibliografie

Extras din referat

Motivaţii şi explicaţii

Dorind sa efectuez stagiul de practică în domeniul turistic, am analizat piaţa ieşeană din acest sector de activitate, prin deplasarea la sediul agenţiilor de turism şi al unităţilor de cazare, care au prezentat pentru mine un grad mai ridicat de interes. Am constat astfel, că Iaşiul este un “rai” al acestora, prin numărul şi gradul de concentrare ridicat, mai ales în zona centrală a oraşului, poziţie râvnită de orice întreprinzător pentru afacerea sa.

Surprinzător pentru mine a fost să găsesc manageri foarte serioşi, dar înţelegători şi dispuşi să ofere studenţilor locuri de practică, însă ce m-a impresionat şi m-a determinat să aleg agenţia la care am realizat stagiul de practică a fost că doamna manager a primit pe acei studenţi care nu işi doreau doar adeverinţă de practică. A primit studenţi pentru care a realizat program zilnic de lucru, pentru cele 3 săptămâni, ambiţionându-ne să ne implicăm cât mai mult în activităţile agenţiei, motivaţi şi de ideea selectării unuia dintre noi pentru perioada verii.

Astfel, pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt, la numărul 1C am găsit o echipa dinamică şi profesionistă, sub îndrumarea atentă a domnei manager Ana Onica( Preşedintă A.N.T.R.E.C. - Agenţia Naţionala de Turism Rural, Ecologic si Cultural, Filiala Iasi.). Această locaţie deserveşte ca sediu pentru agenţia MERIDIAN TURISM, înfiinţată în anul 2004 ca o încununare a succesului obţinut de S.C. Prosper Meridian S.R.L , ce se afla pe piaţa ieşeană încă din 1994 , sub conducerea aceluiaşi manager.

Serviciile oferite de agenţie includ:

- sejururi pe litoralul Mării Negre;

- excursii în străinătate;

- pelerinaje în Ţara Sfântă;

- oferte de pensiuni agroturistice;

- rezervări pentru curse charter;

- servicii de ticketing;

- servicii de rent-a-car;

Având experienţa celor 16 ani în Turism, echipa de la Meridian Turism oferă serviicii de o calitate superioară, lucru reflectat şi de numărul ridicat de clienţi fideli, care folosesc serviciile acestei agenţie ani la rând.

Sinteza raportului

Cele aproximativ trei săptămâni, în care am efectuat stagiul de practică reprezintă pentru mine o experienţă foarte utilă şi foarte plăcută. Am cunoscut oameni noi, am relaţionat, lucrat şi învăţat alături de personae profesioniste şi mă bucur că am avut acest prilej. Consider acestă perioadă petrecută sub îndrumarea celor de la MERIDIAN TURISM. Ca o inniţiere în ceea ce înseamnă funcţionarea unei afaceri şi în special în ceea ce înseamnă desfasurarea unei activităţi de turism într-o agenţie.

Am găsit în echipa MERIDIAN, o căldură şi o amabilitate aparte, pe lângă calitatea de buni profesionişti, am rămas plăcut impresionată şi de seriozitatea cu care doamna manager Ana Onica a tratat acest stagiu, având pretenţia să mă implic cu adevarat şi să nu primesc doar adeverinţa de practică. Programul zilnic, de 4 ore începând cu 9:00 dimineaţa m-a făcut să simt cum este să ai serviciu, responsabilităţi, de angajat, un şef, să relaţionez cu clienţii, să fac muncă de birou.

Am văzut ce este acela un comportament etic de angajat, am interacţionat cu ei şi nu am simţit din partea lor superioritate în purtare. Exigenţa şi seriozitatea şefei se îmbină cu spiritual deschis, amabil şi profesionist al angajaţilor. Tocmai acesta, cred că reprezintă reţera succesului aceste agenţii, pe o piaţă cu o concureţă atât de acerbă.

Am putut să urmăresc îndeaproape şi să mă impic direct în activitaţile specifice comercializării de produse şi servicii turistice. Am completat baza de date a firmei cu clienţii noi, am ajutat la îndosarierea actelor şi completarea catorva dintre ele, n momentele mai agglomerate ale zilei, am vorbit la telefon şi direct cu clienţii, ofrind informaţii în legatură cu ofertele de la MERIDIAN.

M-am aflat direct sub îndrumarea doamnei manager ceea ce m-a bucurat şi mă face să o apreciez pentru timpul alocat fiecărui student, care a realizat stagiul de practică la dumneaei în agenţie, făcându-şi timp printre clienţii zilnici.

Această ocazie mi-a oferit posibilitatea de a rămane şi pe perioada verii pentru a mă alătura echipei de la Meridian. Perioada de plin sezon face ca agenţia să aibă nevoie de suplimentarea personalului, deoarece fluxul de clienţi este mai mare decât de obicei.

Am putut să ma documentez în privinţa preţurilor de pe piaţa ieşeană cu privire la ofertele turistice, am putut astfel să fac o comparaţie a servicilor turistice din altă perspectivă.

Capitolul I. Prezentarea organizaţiei

1.1 Sectorul de activitate

Turismul reprezintă o complexitate în continuă evoluţie, în plan economic sintetizează rezultatele unui amalgam de activităţi, în plan psiho-social se constitue ca o modalitate superioară şi organizată de petrecere a timpului liber, iar privit ca domeniu de cercetare acesta este un domeniu relativ nou.

Turismul presupune un ansamblu de măsuri necesare organizării şi desfăşurării unor călătorii, deplasari de agrement ori cu alte scopuri, realizate pe cont propriu sau prin intermediul organizaţiilpr, societatilor sau agenţiilor specializate, pe o durata limitată de timp, precum şi prin industriile adiacente care concura la satisfacerea nevoilor de consum turistic.

Societate licenţiată (tour operator), MERIDIAN TURISM desfăşoară activităţi în domeniul turistic prin comercializarea de pachete, servicii şi oferte pentru vacanţe, sejururi, pelerinaje, misiuni economice, deplasări pentru simpozioane, conferinţe, atât create de firmă cât şi prin colaborare cu firme de turism interne şi internaţioanale pentru închirieri de autocare, rezervare abiletelor de avion, utilizare ghizi autorizaţi, rezervări de locuri la restaurante, unităţi de cazare, prestări de servicii complementare.

MERIDIAN TURISM ocupă pe piaţa ieşeană o poziţie fruntaşă cand vine vorba despre ce alegere vor face consumatorii de produse turistice. Experienţa de peste 16 ani, a consolidat relaţia stabilită cu o parte din clientela agenţiei astfel încât, după cum afirma şi doamna manager notorietatea şi calitatea superioara a serviciilor se poate transmite foarte uşor prin viu grai, potentialilor cumparători.

Principiile după care se ghidează această agenţie sunt:

-profesionalismul, ce caracterizează echipa agenţie, format atât di personal cu expernţă dar şi din tineri profesinişti, care menţin o atmosferă tinerească în companie;

- tradiţia, MERIDIAN TURISM reuşind să transforme în tradiţie sejurul intitulat "Pelerinaj în Ţara Sfântă", ocazie cu care şi-a creat o clientelă fidelă, care perpetuează imaginea agenţiei, în mediul din care aceştia provin;

-experienţa dobândită , respectul şi responsabilitatea faţă de clienţi menţine la aceleaşi standarde ridicate calitatea serviciilor oferite.

Preview document

Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 1
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 2
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 3
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 4
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 5
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 6
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 7
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 8
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 9
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 10
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 11
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 12
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 13
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 14
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 15
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 16
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 17
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 18
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 19
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 20
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 21
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 22
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 23
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 24
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 25
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 26
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 27
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 28
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 29
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 30
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 31
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 32
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 33
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 34
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 35
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 36
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 37
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 38
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 39
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 40
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 41
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 42
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 43
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 44
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 45
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 46
Practică la agenția de turism SC Prosper Meridian SRL - Pagina 47

Conținut arhivă zip

  • Practica la Agentia de Turism SC Prosper Meridian SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Necesitatea Dezvoltării Turismului Rural și Perspectivele Integrării Acestuia pe Piața Turistică Europeană

INTRODUCERE Serviciilor le revine actualmente un rol esenţial în cresterea economică. Această tendinţă manifestată pe plan mondial este sensibil...

Produsul Turistic

CAPITOLUL I POLITICA DE PRODUS În elaborarea mixului de marketing întreprinderea porneşte, de regulă, de la stabilirea conţinutului şi a...

Agenția de turism Cocktail Holidays

I.Agentia de turism 1. Prezentare generala Numele firmei: SC Cocktail Holidays SRL Sediu : Bd Stefan cel Mare, Iasi-Romania avand o suprafata...

Pensiunea alpină

CAP I Noţiuni introductive despre agroturism 1.1. Importanţa turismul rural În numeroase programe de dezvoltare durabilă a turismului din...

Practică la agenția de turism Travis Tourism

Motivatii si explicaţii Agenţia de turism la care am efectuat practica se numeste:“TRAVIS TOURISM” cu sediul in Iasi, Bd. Stefan cel Mare, Nr 1,...

Efecte Pozitive ale Turismului Rural asupra Zonelor Receptoare

Capitolul I Turismul rural-abordare teoretica 1.1 Activitatea turistica privita ca sistem economico-social Turismul este considerat “o forma de...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Te-ar putea interesa și

Raport de practică la Meridian Prosper

MOTIVAŢIE Mi-am desfăşurat stagiul de practică la agenţia de turism „Meridian Prosper”, deoarece şi pe viitor aş dori să lucrez în domeniul...

Ai nevoie de altceva?