Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3226
Mărime: 26.74KB (arhivat)
Publicat de: Valeriu Murariu
Puncte necesare: 9
FEAA, ECTS

Cuprins

  1. Cuprins 2
  2. Rezumat introductiv 3
  3. Capitolul 1 Prezentarea destinatiei 3
  4. 1.1 Prezentare generala 3
  5. 1.2. Motivatii de alegere a destinatiei 5
  6. Capitolul 2. Analiza pietei 6
  7. 2.1. Identificarea pietei 6
  8. 2.2. Segmentarea pietei 6
  9. 2.3. Piata tinta 7
  10. 2.4. Factori care influenteaza comportamentul consumatorului 7
  11. Capitolul 3. Produsul turistic 8
  12. 3.1. Descriere detaliata 8
  13. 3.2. Atributele produsului si analiza pe componente 9
  14. Capitolul 4. Politica de pret 10
  15. 4.1. Factori care influenteaza pretul 10
  16. 4.2. Strategia de pret 10
  17. 4.3. Nivelul pretului 11
  18. Capitolul 5. Politica de promovare 11
  19. 5.1. Reclama/marketing direct 11
  20. 5.2. Promovarea vanzarilor 12
  21. 5.3. Relatii publice 12
  22. ANEXA – Analiza SWOT 14
  23. Bibliografie 15

Extras din referat

Rezumat introductiv

Prin prezentul proiect doresc sa scot in evidenta posibilitatea promovarii turismului cultural - stiintific la Castelul Peles. Acesta este vizitat anual de peste 250.000 de turisti.

Dintre acestia, maojritatea se afla in turism de agrement. Foarte putini vin in scop stiintifc, de potentialul acestuia este imens.

Doresc sa prezint o metoda de a reliefa si informatiile de tip istoric pe care Castelul, prin tot ce inseamna, le detine.

Voi face o segmentare a pietei bazata in special pe scopul calatoriei, piata tinta fiind formata din intelectuali, cu precadere istorici. Doresc sa transform informatiile istorice pe care acesta le detine intr-un produs turistic.

Fiind vorba de un segment deosebit, pretul va fi o componenta poate mai putin relevanta. Cert e ca politica de promovare pe care o propun este in mod clar cel mai important factor in ceea ce priveste atingerea obiectivului.

Capitolul 1 Prezentarea destinatiei

1.1 Prezentare generala

Castelul Peles din Sinaia, cel mai impresionant castel din Romania, este un important reper turisic din zona Valea Prahovei. Initial resedinta regala de vara (pana in 1947), castelul a fost construit din lemn, piatra, caramida si marmura, pe malul stang al paraului Peles, intre anii 1873 - 1883 (etajul I) si intre 1896 si 1914 ( etajul II), de Carol I de Hohenzolleren - primul rege al Romaniei (1866 - 1914), in stilul renasterii germane, dupa planurile arhitectului vienez Wilhelm von Doderer si ale celui german Johann Schultz din Lemberg (Lovov), cu transformari si adaugiri gotice efectuate de arhitectul ceh Karel Liman in anii 1896 – 1914.

Atat la sfarsitul secolului al XIX-lea cat si acum, Castelul Peles este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, si primul electrificat in intregime de pe continent. Uzina electrica proprie era amplasata pe malul paraului Peles. De altfel, cladirea mai era dotata inca de atunci cu lift interior, aspirator si incalzire centrala. Castelul are 170 de incaperi, din care doar 10 sunt accesibile turistilor si adaposteste mai multe colectii valoroase de picturi, sculpturi, armuri, covoare, mobila, tapiserii, statuete, obiecte de ceramica, elemente de vesela din aur, argint si portelan, vitralii.

Holul de la intrare este grandios, cu lambriuri din lemn de nuc, tapetate cu basoreliefuri si stauiete. Plafonul mobil din sticla, actionat cu ajutorul unui motor electric sau printr-un sistem manual, era un element de surpriza pentru vizitatorii regelui, care puteau sa admire seninul cerului in noptile de vara. Camerele din circuitul turistic poarta denumiri sugestive cum ar fi: Sala Maura, Salonul Florentin, Sala Coloanelor, Sala de Concerte si Sala Armelor.

Biblioteca regala ii atrage in special pe cei pasionati de carti rare, avand coperti din piele si gravate cu litere de aur. Chiar si pentru cei mai putin familiarizati cu universul cartilor, exista un punct de atractie: usa secreta, o cale de acces in spatele unui raft cu carti, prin care regele se putea refugia in diverse incaperi ale Castelului.

Salile de arme, amenajate in perioada anilor 1903 - 1906, adapostesc peste 4000 de piese europene si orientale din secolele XIV - XVII. Cele mai pretioase sunt considerate armurile germane din secolele XVI - XVII si o armura completa pentru cal si cavaler, unica in Romania.

Sala de muzica a devenit salon de serate muzicale la dorinta reginei Elisabeta. Mobilierul de aici a fost primit in dar de la maharajahul de Kapurtala.

Sala Florentina, denumita si Marele Salon, impresioneaza prin plafonul sculptat in lemn de tei, aurit, cele doua mari candelabre, si decoratiunile in stilul neorenasterii italiene.

Sala Maura este opera arhitectului Charles Lecompte du Nouy, avand elemente hispano-maure, cu o fantana din marmura de Carrara, copie dupa o piesa din Cairo.

Sala de teatru are 60 de locuri si loja regala, fiind decorata in stilul Ludovic al XIV-lea. La etajul I se afla Sala de Concerte, amenajata in 1906, in care se gasesc un clavecin executat la Anvers in 1621, un pian cu coada verticala Bluthner si o orga Rieger cu doua claviaturi.

Apartamentul Imperial a fost amenajat tot in 1906 cu ocazia vizitei imparatului Austro-Ungariei, Franz Josef, invitat la jubileul de 40 de ani de domnie a regelui Carol I.

Alte sali care descopera turistilor nebanuite suprize, sunt Sala de Consilii, care seamana cu una dintre salile Primariei din Lucerna-Elvetia; Cabinetul de lucru unde se afla un birou impunator si un pupitru pentru audiente; Sufrageria, unde sunt expuse piese de argint de o mare valoare, este situata la etajul 1 si are un mobilier rustic breton din secolul al XVIII-lea; Salonul turcesc care adaposteste o colectie de vase turcesti si persane in alama; Dormitorul care este luminat de un candelabru din cristal de Boemia.

Vitraliile Castelului Peles au fost cumparate si montate inter 1883 si 1914, cele mai multe fiind aduse din Elvetia si Germania, pise datand din secolele XV si XVII.

De asemenea, Castelul are sapte terase decorate cu statui din piatra, fantani si vase ornamentale din marmura de Carrara.

Preview document

Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 1
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 2
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 3
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 4
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 5
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 6
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 7
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 8
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 9
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 10
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 11
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 12
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 13
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 14
Propunerea și promovarea unui produs turistic - Castel Peleș - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Propunerea si Promovarea unui Produs Turistic - Castel Peles.doc

Alții au mai descărcat și

Conceperea unui Produs Turistic

Introducere Călătoriile au constituit încă de la începuturile umanității o preocupare cu multiple scopuri, oamenii manifestând nevoia de deplasare...

Stațiunea montană Sinaia

ARGUMENT Sinaia, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, se prezinta vizitatorului , cu un bogat trecut cultural si social....

Realizarea unui produs turistic cu tema - Weekend la Sf. Gheorghe

STADIUL CUNOASTERII Produsul turistic –elemente teoretice 1.1. Definirea şi tipologia Produsul turistic se defineşte ca fiind un ansamblu de...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Circuit turistic - de la Dunăre la mare în 4 zile - Bulgaria

I. Enuntarea temei produsului turistic. Tema produsului turistic: „De la Dunare la mare in 4 zile”. Am ales aceasta tema pentru circuitul...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Ai nevoie de altceva?