Raport de practică - Intur SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4625
Mărime: 31.35KB (arhivat)
Publicat de: Olga Manea
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA ŞCOALA MASTERALĂ DE EXCELENŢĂ ÎN ECONOMIE ŞI BUSINESS GESTIUNEA ȘI DEZVOLTAREA TURISMULUI

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Motivații 4
  3. 1. Date generale 5
  4. 2. Scopul și genurile de activitate a Firmei 6
  5. 3. Structura și dirijarea firmei 9
  6. 4. Averea Firmei 11
  7. 5. Crearea și folosirea mijloacelor Firmei 13
  8. 6. Activitatea economică 14
  9. 7. Activitatea economică externă 15
  10. 8. Suspendarea activității Firmei 16
  11. Activități desfășurate 17
  12. Concluzii 18
  13. Referința la adresa studentului practicant 19

Extras din referat

INTRODUCERE

Conform Legii Turismului în R M , Turismul reprezintă : ”domeniu al economiei naţionale, cu funcţii complexe, ce reuneşte un ansamblu de bunuri şi servicii oferite spre consum persoanelor care călătoresc în afara mediului lor obişnuit pe o perioadă mai mică de un an şi al căror motiv este altul decît exercitarea unei activităţi remunerate în locul vizitat”. Deasemenea, turismul este o industrie care utilizează activ forţa de muncă cu diferite niveluri de pregatire profesionala, de vârstă şi sex. Programele şi procesul de învățamint utilizate în sistemul universitar, colegii şi şcoli multi-profesionale, care acoperă o gamă largă de abilităţi necesare pentru industria turismului, dar nu toate. Nu este suficient de a fi doar absolvent al institutiilor de invățămint superioare pentru a lucra cu succes într-o agentie de turism. Pentru a face acest lucru, trebuie încă să aveţi experienţă de lucru în sectorul serviciilor.

Scopul practicii mele a fost, de a afla structura agentiei de turism «INTUR SRL», să învăţ specificul funcționării agenţiilor de turism; să identific documentele necesare pentru funcţionarea agenţiilor în ţara noastră, de a determina cerințele față de personalul agențiilor de turism.

Obiectivele acestei practici sunt agenţiile de turism şi lucrătorii din industria turistică. Actualitatea practicii constă in faptul de a aplica cunoștințele teoretice in lucrul de specialitate. Pentru ca turismul in Republica Moldova să prospere, întreprinderile de turism pentru sectorul public şi privat trebuie să aibă un minim de cerinţe administrative şi maxim de personal , calificat în acest domeniu.

Sarcinile puse erau - participarea la furnizarea de fonduri în firmă, primirea prietenească a clienților, furnizarea de informaţii adecvate pentru a ajuta la ghidarea şi evaluarea locurilor de vizitat, pentru a face cunoștință vizitatorilor biroului cu propunerile agenţiei.

MOTIVAȚII

Un prim motiv care a stat la baza efectuarii stadiului de practica in agentia de turism „INTUR” S.R.L.,a fost activitatea efectuata de aceasta si anume turismul intern si international. Mi-am dorit sa invat cum se vinde un produs turistic in interiorul tarii noastre dar si in afara granitelor tarii. Deoarece agentia are un personal calificat si experimentat in vanzarea pachetelor turistice, acestia urmand cursurile unei prestigioase scoli de ghizi din Romania.

Profesionalismul care l-am intalnit in aceasta agentie m-a motivat sa realizez practica in acest loc stiind ca voi avea multe lucruri de invatat din aceasta experienta.

Statiul de practica l-am realizat in perioada 25.11.2013 – 29.12.2013.

Nu am intîlnit probleme deosebite în cadrul stadiului de practica deoarece am fost repede acceptată în rîndul personalului.

Mi-au fost prezentate in prima faza persoanele importante din cadrul agentiei reprezentate de directorul general, directorul economic, managerul sef, manager extern si ticketing, si agentii de turism.

Apoi am analizat un pachet turistic oferit de agentie spre comercializare

Deasemenea am invatat cum se vand un pachet turistic si cum sa-i ofer clientului toate informatiile de care are nevoie atunci cand achizitioneaza repectivul produs.

Fiind o agentie care comercializeaza si bilete de avion mi s-a aratat cum se face rezervarea online a unui bilet.

Preview document

Raport de practică - Intur SRL - Pagina 1
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 2
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 3
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 4
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 5
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 6
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 7
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 8
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 9
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 10
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 11
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 12
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 13
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 14
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 15
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 16
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 17
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 18
Raport de practică - Intur SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - Intur SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică agenție de turism

Introducere Caietul de practică de faţă are drept scop prezentarea activitaţii pe care am desfăşurat-o în cadrul S.C. SINCRON CONSULTED S.R.L....

Practică agenția de turism de L'art Voyages

1. PREZENTAREA FIRMEI 1.1 DATE DE IDENTIFICARE A FIRMEI Numele firmei: SC De l’ Art Voyages S.R.L. Activitatea principală: Activități ale...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?