Raportul de Tara al Romaniei in Domeniul Turismului

Imagine preview
(7/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie Raportul de Tara al Romaniei in Domeniul Turismului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Turism, Economie, Management

Extras din document

Raportul de Tara al Romîniei în Domeniul Turismului

În data de 23 martie la hotel Marriott a avut loc lansarea oficiala a raportului de tara pentru turism. Pentru prima data dupa 1989 o prestigioasa institutie internationala World Travel & Tourism Council (WTTC - Consiliul Mondial al Turismului si Calatoriilor) a facut o cercetare la cererea presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), domnul Ovidiu Iuliu Marian. Având o experienta de 15 ani si fonduri de aproximativ 5.000.000 $ atrase din sectorul privat, WTTC - prin reprezentantii sai la acest eveniment, Jean-Claude Baumgarten, presedinte si Richard Miller, vice-presedinte executiv al departamentului Cercetare si Economie - a prezentat în acest raport proiectiile economice de dezvoltare ale turismului românesc si o serie de recomandari care au ca scop atât eficientizarea potentialului pe care turismul îl are în cadrul economiei cât si evidentierea rolului pe care acest domeniu îl poate juca în dezvoltarea economica si crearea de noi locuri de munca.

Prezentarea rezultatelor acestui raport are doua tinte, a precizat presedintele ANT: constientizarea politicului pe de o parte, si a lumii de bussines din turism, pe de alta parte, polarizarea acestor doua forte având un impact vizibil asupra imaginii României la capitolul turism. O alta aplicabilitate este folosirea ca parametru pentru interesul potentialilor investitori si dezvoltarea pe orizontala a companiilor internationale.

Principalele puncte analizate în cercetarea WTTC privind calatoriile si turismul din România, în 2006

Cererea totala – Calatoriile si Turismul

Se asteapta ca în România turismul si calatoriile sa genereze o activitate totala de 24,6 mld. RON, în 2006 si sa creasca pâna la 86,3 mld RON an 2016. Cererea totala se preconizeaza sa creasca cu 9,2% în 2006 si în medie cu 7,9% pe an în termeni reali între 2007 si 2016. În 2006 cererea totala reprezinta 0,1% din piata internationala. În anuk 2005 WTTC a plasat România pe locul 4 în lume ca ritm de crestere a cererii în turism.

PIB – contributia Calatoriilor si Turismului la PIB-ul economiei românesti

Se preconizeaza o contributie directa de 1,9% a Idustriei din domeniul Calatoriilor si Turismului la produsul intern brut (PIB) în 2006 (6,2 mld. RON) si o crestere nominala de aproximativ 20,7 mld RON, pâna în 2016. Cresterea contributiilor din Calatorii si Turism ar trebui sa ajunga de la 4,8% (15,5 mld. RON) la 5,8% (48,4 mld. RON) în aceeasi perioada. Contributia directa si indirecta a turismului în PIB se estimeaza la 4,8%.

Forta de munca – numarul locurilor de munca generat de industria Calatoriilor si Turismului

Se estimeaza ca în 2006 vor exista 485 de mii locuri de munca (direct si indirect) în domeniul Calatoriilor si Turismului si al activitatilor conexe, adica 5,8% din totalul locurilor de munca. Pâna în 2016 ar trebui sa ajunga la 570 de mii locuri de munca, adica 6,9% din total. 265 de mii locuri de munca(direct), eclusiv din industria Calatoriilor si Turismului, reprezinta 3,1% din totalul angajarilor în 2006 si se preconizeaza o crestere de pâna la 315 mii de locuri de munca, adica 3,8% pâna în 2016.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raportul de Tara al Romaniei in Domeniul Turismului.doc

Alte informatii

Sinteza facuta cu ocazia participarii la eveniment (analiza WTTC - world travel & tourism council - asupra raportului)