Transportul Aerian - Studiu de Caz Blue Air

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Transportul Aerian - Studiu de Caz Blue Air.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Introducere

Transportul aerian a devenit unul dintre cele mai cautate mijloace de transport, datorita rapiditatii, sigurantei, confortului si bunei organizari a curselor. Inca de la lansarea primului aparat de zbor, avioanele au atras atentia oamenilor care si-au dorit intotdeauna sa zboare, ceea ce s-a si intamplat iar azi a luat o mare amploare. Daca in trecut zborul cu avionul era un lux, fiind unul dintre cele mai scumpe mijloace de transport, in prezent marile companii aeriene concureaza sa ofere cele mai bune conditii la cele mai accesibile preturi. Caracteristicile transporturilor aeriene sunt in principal rapiditatea prin care sunt parcurse distante mari, in perioade scurte de timp, fara a fi influentate de conditiile geografice, confortul care este un factor important din prisma calatorului, siguranta zborurilor, avionul s-a dovedit a fii in ultimii ani cel mai sigur mod de deplasare. Securitatea zborului a dus la adoptarea unor masuri, norme si controale cat mai amanuntite pentru a impiedica producerea de evenimente nedorite in timpul calatoriei. Transportul aerian deserveste atat ramura civila cat si militara si de marfuri. Transportul aerian are o importanta crescuta in cadrul turismului, asigurand deplasarea turistilor de la locul de resedinta la locul de petrecere a sejurului, durata deplasarii fiind o conditie mai ales in cazul turismului international. Confortul il reprezinta atat cel din interiorul avionului cat si transferul de la aeroport catre bazele de cazare, transportul bagajelor , serviciilor de ghid. Avioanele sunt supuse permanent la schimbarile si imbunatatirile tehnice, ceea ce duce la cresterea vitezei de zbor, marimii avionului, cresterea numarului de locuri si a confortului, impartit pe clase de calatorie diferite (VIP, clasa 1, clasa 2). In ultimii ani companiile aeriene au introdus o noua modaliatate de zbor, la preturi mai reduse care se bucura de un numar tot mai mare de pasageri, low cost-ul fiind la mare cautare, calatorii preferand sa zboare si sa-si reduca timpul de calatorie, deplasandu-se cu avionul chiar si in interiorul tarii, la preturi aproximativ asemanatoare cu celelalte mijloace de transport.

Scurt istoric

In 13 decembrie 2004 se lanseaza compania aeriana romaneasca cu capital 100% privat. Compania s-a infiintat din dorinta de a crea o alternativa de zbor sigura, confortabila si accesibila ca pret Pentru prima oara in Romania, o companie oferea pasagerilor zboruri ieftine catre destinatiile cele mai importante din Europa. Sloganul companiei de transport aerian este “ Your destinasion. Our way”- “Destinatia ta. Drumul nostru” care sugereaza interesul pentru confortul, ambianta si siguranta pasagerilor, dar si idea ca oriunde ai vrea sa zbori Blue Air este la dispozitia calatorului. Smart flying este sustinut de: flota performanta, pilotii foarte experimentati, rutele variate si exclusive, atat din tara cat si din strainatate, personalul specializat pe toate aeroporturile pe care opereaza, 18 agentii proprii Blue Air cele peste 40 de destinatii,cele peste 2000 de agentii partenere Blue Air, atat in Romania cat si in strainatate, eficienta maxima a costurilor si simplitatea procesului de achizitie a biletelor siguranta zborului si securitate la sol, programele si serviciile de tip MyBlue SmartMoney, Priority Smartcheckin, Ambulanta Aeriana, Corporate, Cargo.

In decembrie se lanseaza primului low cost din Romania, prima aeronava Boeing 737-300.In 2006 in ianuarie apare o noua destinatie Bucuresti – Barcelona, februarie sunt introduce cursele Bucuresti – Brescia si Arad-Brescia, octombrie sunt introduce noi curse: Bacau – Torino, Bacau – Roma, Koln, Brussels South-Charleroi, Cluj si Bologna cu plecari din Bucuresti, decembrie noi curse catre Verona si Malaga.In februarie 2007 Blue Air zboara catre Lisabona, mai o noua cursa- Bacau – Barcelona, Iunie este introdusa ruta Stuttgart- Bucuresti, iunie peste 1 milion de rezervari, octombrie alte curse catre Italia, Belgia si Anglia, decembrie zboruri noi din Bacau catre Paris Beauvais si Milano,o noua destinatie, Treviso Venetia. Iunie 2008 –destinatii din Sibiu : Stuttgart si Koln, iulie introducerea cursei Constanta - Bruxelles; august destinatia Sibiu: Madrid,

octombrie - prima cursa a companiei in afara teritoriului Romaniei: Bruxelles –Londra.

Fisiere in arhiva (1):

  • Transportul Aerian - Studiu de Caz Blue Air.doc