Turismul Clasic, Cultural, Balnear si de Afaceri In Orasul Mangalia

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Turismul Clasic, Cultural, Balnear si de Afaceri In Orasul Mangalia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Turism, Economie

Cuprins

Capitolul 1 – Localizare si caracterizare
- Scurt istoric
- Caracteristici geografice
- Structura populatiei
- Nivelul de dezvoltare economico sociala
- Nivelul de dezvoltare sociala
Capitolul 2 – Perspectivele unui oras European – Mangalia
- Prezentare generala
- Turism clasic
- Turism cultural
- Turism balnear
- Turism de afaceri
Capitolul 3 – Obiective turistice ale zonei Mangalia
Capitolul 4 – Analiza echipamentelor existente si a ofertei de servicii
Capitolul 5 – Analiza circulatiei turistice in judetul Constanta
Capitolul 6 - Harta Mangaliei

Extras din document

Climatul Maritim:

De litoral, caracteristic acestei zone a Marii Negre , prezinta o stabilitate termica a atmosferei assures ta de prezenta marii. Temperatura medie in lunile iunie -august depaseste 25º C. Precipitatiile sunt reduse , sub 400mm/an . Durata de stralucire a soarelui atinge ,summer , 10-12 H/day. Nebulozitatea este redusa . Vanturile dominante bat din directia N-E iar brizele de mare si de uscat racoresc vara aerul . Apa marii has o mineralizare de 15,5 g/l , in timpul verii atinge o temperatura de 25-26º C. Bioclimatul marin este bogat in aerosoli salini si in radiatie solarawith efect excitant asupra organismului. Indicatii terapeutice: hipotiroidism, limfatism , anemii secundare , rahitism, decalcifieri, unele afectiuni reumatismale. Pa malul marii sunt conditii ideale pentru: aerohelioterapie si talasoterapie.

Relief, Flora, Fauna :

Relieful Litoralului Romanesc este determinat de interactiunea morfologica a Podisului Dobrogeiwith Marea Neagra . De a lungul coastei marine trecerea intre podis si plataforma marina se face lin , pe o panta usoara cu numeroase plaje , cu acces facil in apa pe distante remarcabile . Aceasta , cat si faptul ca Marea Negra este lipsita de curenti litorali ,plante sau pesti periculosi o fac ideala pentru bai in mare si sporturi nautice. Mareea este nesemnificativa (10-20cm ) factor care se aduga atuurilor litoralului nostru in comparatiewith alte celebre places din lume.

Marea Negra nu se poate spune ca este foarte bogata in fauna piscicola dar pescarii amtori pot gasi satisfactie la diferitele specii ca chefalul , stavridul , labanul , rechin si la cunoscutul guvide (existent numai in Marea Neagra ) In Marea Neagra exista o specie de rechin (caineel de mare ) care est inofensiv pentru oanmeni si nu se apropie niciodat de tarm ,dar care este o delicatesa pe mesele restaurantelor . Amintim si de calcanul care este bogatia national a acestor ape , frecventate indelung de braconierii din Romania, Bulgaria si Turcia. Acest peste este number ul 1 in gastronomia marina fiind o marfa pentru export foarte cautata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Clasic, Cultural, Balnear si de Afaceri In Orasul Mangalia.doc

Alte informatii

Proiect Economia Turismului - Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” - Constanta