Vestigii Medievale

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Vestigii Medievale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Introducere

Turismul constituie un mijloc de protejare, conservare si valorificare al potentialului cultural, istoric, folcloric si arhitectural. Turismul reprezinta un factor de catalizator al relatiilor dintre state si popoare, un instrument de integrare economico-sociala.

România dispune de potential natural si antropic, cu elemente de atractivitate, multe dintre ele unice în Europa si în lume, cu o oferta turistica foarte variata ce permite desfasurarea unor activitati turistice si a formelor de turism diversificate: turism de sejur, turism intinerant cu valente culturale,turism de afaceri, turism de litoral, turism rural, turism montan etc.

Datorita faptului ca resursele turistice sunt practic inepuizabile, turismul reprezinta unul din sectoarele economice cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung.

Elemente de prezentare generala a produsului turistic

Pentu calatorii care sunt interesati de vestigiile medievale, Transilvania este fara îndoiala o destinatie foarte importanta. În circuitul propus de Agentia Eximptur SRL din Cluj Napoca ne propunem a realiza o scurta incursiune în inima Carpatilor, o vizitare a principalelor orase medievale din Transilvania.

Traditiile populare bogate si diversificate, fortarete medievale, manastiri construite în stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate. La pitorescul acestor zone se adauga si: multitudinea de vestigii arheologice, monumente istorice, muzee si case memoriale, elemente de arhitectura si folclor, elemente de creatie artistica pe care le poseda si care sunt pastrate de sute de ani.

I. Elemente de prezentare generala a produsului turistic

Prezenta lucrare prezinta un traseu turistic in patru judete din zona Transilvaniei si anume: Brasov, Covasna, Harghita, Mures.

Trasnilvania isi trage numele din expresia latina -Trans Silva -ce inseamna -Tara de dincolo de Paduri- datorita padurilor dese ce acopereau muntii ce inconjoara, asa cum vom vedea, aceasta zona atat de importanta pentru Romania si chiar pentru o parte a Europei. Este una dintre proviciile Romaniei medievale greu incercata de-a lungul timpului, leagan de formare al poporului roman dar nu in ultimul rand un important centru cultural si economic al tarii. Este situata in interiorul lantului Carpatic si constituie o zona bogata in obiective turistice naturale si istorice.

1. Indicarea traseului cu prezentarea localitatilor si obiectivelor

Brasov ( Bastionul Tesatorilor) – Covasna ( Cetatea Zanelor ) – Targu Secuiesc ( Biserica Romano-Catolică ) – Miercurea Ciuc ( Cetatea Miko; Biserica Romano-catolică ) – Toplita ( Manastirea de calugari ) – Praid ( Salina Praid ) – Targu Mures ( Cetatea Medievala) – Sighisoara ( Cetatea Sighisoara ) – Brasov

2. Elemente de prezentare generala

- Nr. De turisti: 26 de persoane cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani;

- Nr . de ghizi: 1;

- Nr. De soferi : 2;

- Mijloc de transport folosit : autocar ultramodern 29+1 locuri, marca Mercedes , an de fabricatie 2004, full option;

- Nr. de Km parcursi in total : 481 Km ( ziua 1: 70 km; ziua 2: 79km; ziua 3: 91km; ziua 4: 75km; ziua 5: 166km.)

- Nr. de zile: 5 zile; 4 nopti;

- Circuitul se va desfasura atat pe drumuri nationale cat si internationale

- Programul turistic va fi prezentat de catre un ghid;

- Pretul turistic la care se va achizitiona produsul turistic este de ........../persoana.

- Pachetul de servicii include cazare, masa , transport, intrare obiective turistice, TVA-ul si comisionul firmei

- Cazarea se va face in hoteluri de 3 stele

- Pranzul si cina se asigura de catre organizatori la restaurantele aflate in circuit

- Micul dejun este de tip „ bufet suedez” fiind inclus in pretul camerei

Fisiere in arhiva (1):

  • Vestigii Medievale.doc