Plan de afaceri

Seminar
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3218
Mărime: 51.02KB (arhivat)
Cost: Gratis

Extras din document

PLANUL DE AFACERI

I. REZUMAT (EXECUTIV) / SINTEZĂ

S.C. ALL YOU CAN EAT S.R.L este o societate comercială cu răspundere limitată a asociaților, capitalul social al firmei este distinct de cel al asociaților, formulare simple la constituire, capital social redus si are sediul in Suceava , Strada General Iacob Zadik, nr.3.

Restaurantul “ ALL YOU CAN EAT” va oferi un spațiu relaxant dar și rafinat în acelasi timp fiind decorat în culori calde si primitoare.Acesta va dispune de un număr de 100 locuri fiind grupate astfel: mese cu 2/4/6 locuri . De asemenea acesta va dispue si de separeu. Fiecare client va plati la intrare suma de 25 lei pentru a consuma cat doreste , dupa care unul dintre angajati il va aseza la o masa potrivita pentru acesta . Tot aceast angajat ii va oferi tacamuri si il va servi cu bautura pe care acesta o doreste ori de cate ori este necesar . Clientul isi va pune singur in farfurie ceea ce isi doreste si deasemenea are de respectat o singura regula : TOT CE ÎȚI PUI ÎN FARFURIE , TERMINI!

Activitatea societății noastre se încadrează în sfera serviciilor de alimenteție publică, concentrându-se pe sfera clienților cu specialități diverse și complexe.

Noi ne propunem să atragem clienții prin modernism,unicitate și prin folosirea a celor mai perfomante ustensile precum și a produselor de cea mai buna calitate.

Previzionez că firma noastră va înregistra profit încă din prima lună de funcționare, acest lucru rezultând din diferența previziunilor dintre venituri și cheltuieli.

II. Prezentarea afacerii

1. Prezentarea firmei - forma juridică, domeniul de activitate, locul de înființare și exploatare a afacerii, perspective de dezvoltare.

S.C. ALL YOU CAN EAT S.R.L, societate comercială cu răspundere limitată, prestarea serviciilor de alimentatie publica. Firma își are sediul in Suceava. Scopul acestei firme este de a atrage un număr cât mai mare de clienți care să rămână cu ceva atunci când pleacă de la firma noastră:calitate, modernism și entuziasm.

2. Descrierea afacerii și prezentarea domeniului de activitate

Firma S.C. ALL YOU CAN EAT S.R.L are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de alimentatie publica. Misiunea acestei firme este de a mulțumi clienții prin serviciile oferite:meniu variat, de o calitate ireproșabilă, asigurarea unui ambient plăcut în incinta restaurantului, promptitudinea deservirii produselor în timpul estimat așteptărilor

3. Viziunea, misiunea, strategia, obiective pe termen mediu și lung, activități, rezultate, indicatori previzionați, strategia generală de implementare a planului de afaceri pe 2 ani.

Prestarea serviciilor de alimentatie publica concentrându-se pe sfera clienților cu specialități diverse și complexe .Crearea unui ambient plăcut care să ofere clientului un grad ridicat de comfort. Ne dorim să devenim lideri pe piața restaurantelor din Suceava. Credem că acest lucru este posibil datorită echipamentelor de care vom dispun și a echipei de conducere calificată care va lua cele mai bune decizii pentru bunul mers al activității, combinată cu mâna de lucru profesionistă

III. Analiza pieței / planul de marketing

1. Piața - clienți, dimensiunea cererii, cota de piață, tendințe ale pieței.

Piața este reprezentată, în principal, de elevii si studenții orașului Suceava, În ceea ce privește dezvoltarea pieței țintă și numărul consumatorilor considerat destul de orientativ pentru strategia impusă, considerăm că pentru a avea certitudinea că există o piață de desfacere asigurată pentru acest serviciu oferit îl constituie numărul și mărimea competitorilor.

Analiza SWOT a afacerii. Care sunt „punctele tari” care vă determină să credeți că veți avea succes? (De ex. cunoștințe tehnologice, cunoștințe privind piața și clienții, acces la capital, relații, capacitate de muncă ș.a.). Care sunt punctele slabe pe care ar trebui să le optimizați? Care sunt amenințările și oportunitățile de care trebuie să țineți cont?

Puncte tari:

- angajați bine pregătiți

- calitatea serviciilor oferite

- Aparatură profesională

- diversificarea gamei de servicii oferite

Puncte slabe:

- lipsa de încredere a investitorilor externi

- Firma nu este foarte cunoscută pe piață

- nevoia unui anumit volum al cifrei de afaceri pentru a susține personalul necesar

Oportunități:

- participarea pe o piață aflată într-o ușoară creștere

- posibilitatea acoperirii întregului oraș și a zonelor din imediata apropiere

- posibilitatea de a reduce costurile fixe pe măsură ce volumul serviciilor prestate crește

- Dezvoltarea de strategii de atragere

Amenințări:

- Creșterea concurenței;

- Nesatisfacerea cerinețelor cliențiilor;

- un declin în economie care reduce cheltuielile alocate de către consumatori către astfel de servicii.

2. Strategia de marketing (descrierea strategiei de produs cu menționarea caracteristicilor și avantajelor pe care le oferă clienților; descrierea strategiei sau politicii de preț prin analiza elementelor ce determină prețul, descrierea strategiei de vânzări și distribuție prin analiza metodelor de vânzare și canalelor de distribuție și descrierea strategiei de promovare și relații publice ce va urmări efectul dorit în promovare, costurile pe care le implică promovarea, mesajul ce va genera efectul dorit, mijloacele mass-media ce vor fi utilizate și analiza rezultatelor promovării etc.):

Prețurile vor fi pe măsură insă vor fi accesibile tuturor care își doresc un stil aparte.Vom ține cont de concurență astfel să nu existe o discrepanță foarte mare între prețurile practicate de noi și concurență.

În viitor ne orientăm spre anumite strategii de dezvltare a pieței, care ne va orienta spre găsirea de noi segmente de cumpărători:

- Pătrunderea pe noi segmente

- Pătrunderea pe noi canale de distribuție(vânzarea prin telefon, mass-media, internet)

- Expansiunea geografică(absorbția unei firme străine care acționează în același sector)

Produsul / serviciul:

Descrierea produselor / serviciilor / lucrărilor care fac obiectul afacerii. Modalitatea în care produsul/serviciul/lucrările contribuie la inovarea socială, combaterea discriminării, dezvoltarea durabilă, sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, promovarea concretă a utilizării și calității TIC.

Restaurant “ALL YOU CAN EAT” ofera pe langa locatia rafinata si festinul culinar, intregul pachet de servicii de care aveti nevoie pentru a putea lua masa in oras.

Locatia, situata intr-o zona linistita, pune la dispozitia clientilor facilitati de cazare, terasa, spatii de recreere, precum si aproximativ 50 locuri de parcare.

Spatiul, amenajat in stil modern, este prevazut cu sisteme de ventilatie si climatizare performante ce pot asigura maximum de confort pe toata durata anului.

Restaurant își propune să ofere o gamă variată de servicii de cea mai bună calitate, astfel încât vom dispune de patru secțiuni:

- Secțiunea 1- Aperitive , ciorbe

- Secțiunea 2- Preparate la gratar si garnituri

- Secțiunea 3- Preparate la gratar

- Secțiunea 4- Deserturi

In fiecare lună acestea vor avea câte un nou preparat iar clienții vor avea posibilitatea de a alege din diversitatea de specialități din cele 4 sectiuni enumerate mai sus.

Preview document

Plan de afaceri - Pagina 1
Plan de afaceri - Pagina 2
Plan de afaceri - Pagina 3
Plan de afaceri - Pagina 4
Plan de afaceri - Pagina 5
Plan de afaceri - Pagina 6
Plan de afaceri - Pagina 7
Plan de afaceri - Pagina 8
Plan de afaceri - Pagina 9
Plan de afaceri - Pagina 10
Plan de afaceri - Pagina 11
Plan de afaceri - Pagina 12
Plan de afaceri - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Plan de afaceri.doc

Alții au mai descărcat și

Finanțare europeană

Capitolul 1 - Instrumente Structurale 1.1. Scurta prezentare Uniunea Europeana este una dintre regiunile cele mai prospere din lume. De la data...

Legislația mediului

CAPITOLUL 1. MEDIUL – NOȚIUNI GENERALE Mediul reprezintă ansamblul factorilor ecologici, care ne oferă apă, oxigen, hrană, energie etc., în...

Structura pentru sprijinirea dezvoltării urbane durabile

Având în vedere importanța și compexitatea dimensiunii urbane a politicii de coeziune în perioada 2014-2020 și ținând cont și de experiența...

Administratia publica locala din Romania - Relatia dintre autoritatile locale si cetateni

Acest studiu de caz doreşte să prezinte în prima secţiune anumite subiecte de ordin general privind Administraţia publică din România sub...

Tehnici de documentare, redactare și comunicare

Ce este informatia? Element de cunoastere care poate fi transmis si conservat datorita unui suport si unui cod. Mesaj folosit pentru a...

Evoluția PNL

Partidul Național Liberal (PNL) este unul din principalele partide din România și totodată cea mai veche formațiune politică din țară. A fost...

Managementul cumpărărilor

Nr1 1. Influenta normei de consum asupra volumului productiei. Influenta asupra volumului de productie compara doua aspecte: - În cazul unui...

Examen BAP

1 . Explicati evolutia functiilor administratiei statului . In perioada comunista , administratia generala a statului a fost una puternic...

Ai nevoie de altceva?