Plan de afaceri

Seminar
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3218
Mărime: 51.02KB (arhivat)
Publicat de: Gabriela C.
Puncte necesare: 0

Extras din seminar

PLANUL DE AFACERI

I. REZUMAT (EXECUTIV) / SINTEZĂ

S.C. ALL YOU CAN EAT S.R.L este o societate comercială cu răspundere limitată a asociaților, capitalul social al firmei este distinct de cel al asociaților, formulare simple la constituire, capital social redus si are sediul in Suceava , Strada General Iacob Zadik, nr.3.

Restaurantul “ ALL YOU CAN EAT” va oferi un spațiu relaxant dar și rafinat în acelasi timp fiind decorat în culori calde si primitoare.Acesta va dispune de un număr de 100 locuri fiind grupate astfel: mese cu 2/4/6 locuri . De asemenea acesta va dispue si de separeu. Fiecare client va plati la intrare suma de 25 lei pentru a consuma cat doreste , dupa care unul dintre angajati il va aseza la o masa potrivita pentru acesta . Tot aceast angajat ii va oferi tacamuri si il va servi cu bautura pe care acesta o doreste ori de cate ori este necesar . Clientul isi va pune singur in farfurie ceea ce isi doreste si deasemenea are de respectat o singura regula : TOT CE ÎȚI PUI ÎN FARFURIE , TERMINI!

Activitatea societății noastre se încadrează în sfera serviciilor de alimenteție publică, concentrându-se pe sfera clienților cu specialități diverse și complexe.

Noi ne propunem să atragem clienții prin modernism,unicitate și prin folosirea a celor mai perfomante ustensile precum și a produselor de cea mai buna calitate.

Previzionez că firma noastră va înregistra profit încă din prima lună de funcționare, acest lucru rezultând din diferența previziunilor dintre venituri și cheltuieli.

II. Prezentarea afacerii

1. Prezentarea firmei - forma juridică, domeniul de activitate, locul de înființare și exploatare a afacerii, perspective de dezvoltare.

S.C. ALL YOU CAN EAT S.R.L, societate comercială cu răspundere limitată, prestarea serviciilor de alimentatie publica. Firma își are sediul in Suceava. Scopul acestei firme este de a atrage un număr cât mai mare de clienți care să rămână cu ceva atunci când pleacă de la firma noastră:calitate, modernism și entuziasm.

2. Descrierea afacerii și prezentarea domeniului de activitate

Firma S.C. ALL YOU CAN EAT S.R.L are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de alimentatie publica. Misiunea acestei firme este de a mulțumi clienții prin serviciile oferite:meniu variat, de o calitate ireproșabilă, asigurarea unui ambient plăcut în incinta restaurantului, promptitudinea deservirii produselor în timpul estimat așteptărilor

3. Viziunea, misiunea, strategia, obiective pe termen mediu și lung, activități, rezultate, indicatori previzionați, strategia generală de implementare a planului de afaceri pe 2 ani.

Prestarea serviciilor de alimentatie publica concentrându-se pe sfera clienților cu specialități diverse și complexe .Crearea unui ambient plăcut care să ofere clientului un grad ridicat de comfort. Ne dorim să devenim lideri pe piața restaurantelor din Suceava. Credem că acest lucru este posibil datorită echipamentelor de care vom dispun și a echipei de conducere calificată care va lua cele mai bune decizii pentru bunul mers al activității, combinată cu mâna de lucru profesionistă

III. Analiza pieței / planul de marketing

1. Piața - clienți, dimensiunea cererii, cota de piață, tendințe ale pieței.

Piața este reprezentată, în principal, de elevii si studenții orașului Suceava, În ceea ce privește dezvoltarea pieței țintă și numărul consumatorilor considerat destul de orientativ pentru strategia impusă, considerăm că pentru a avea certitudinea că există o piață de desfacere asigurată pentru acest serviciu oferit îl constituie numărul și mărimea competitorilor.

Analiza SWOT a afacerii. Care sunt „punctele tari” care vă determină să credeți că veți avea succes? (De ex. cunoștințe tehnologice, cunoștințe privind piața și clienții, acces la capital, relații, capacitate de muncă ș.a.). Care sunt punctele slabe pe care ar trebui să le optimizați? Care sunt amenințările și oportunitățile de care trebuie să țineți cont?

Puncte tari:

- angajați bine pregătiți

- calitatea serviciilor oferite

- Aparatură profesională

- diversificarea gamei de servicii oferite

Puncte slabe:

- lipsa de încredere a investitorilor externi

- Firma nu este foarte cunoscută pe piață

- nevoia unui anumit volum al cifrei de afaceri pentru a susține personalul necesar

Oportunități:

- participarea pe o piață aflată într-o ușoară creștere

- posibilitatea acoperirii întregului oraș și a zonelor din imediata apropiere

- posibilitatea de a reduce costurile fixe pe măsură ce volumul serviciilor prestate crește

- Dezvoltarea de strategii de atragere

Amenințări:

- Creșterea concurenței;

- Nesatisfacerea cerinețelor cliențiilor;

- un declin în economie care reduce cheltuielile alocate de către consumatori către astfel de servicii.

2. Strategia de marketing (descrierea strategiei de produs cu menționarea caracteristicilor și avantajelor pe care le oferă clienților; descrierea strategiei sau politicii de preț prin analiza elementelor ce determină prețul, descrierea strategiei de vânzări și distribuție prin analiza metodelor de vânzare și canalelor de distribuție și descrierea strategiei de promovare și relații publice ce va urmări efectul dorit în promovare, costurile pe care le implică promovarea, mesajul ce va genera efectul dorit, mijloacele mass-media ce vor fi utilizate și analiza rezultatelor promovării etc.):

Prețurile vor fi pe măsură insă vor fi accesibile tuturor care își doresc un stil aparte.Vom ține cont de concurență astfel să nu existe o discrepanță foarte mare între prețurile practicate de noi și concurență.

În viitor ne orientăm spre anumite strategii de dezvltare a pieței, care ne va orienta spre găsirea de noi segmente de cumpărători:

- Pătrunderea pe noi segmente

- Pătrunderea pe noi canale de distribuție(vânzarea prin telefon, mass-media, internet)

- Expansiunea geografică(absorbția unei firme străine care acționează în același sector)

Produsul / serviciul:

Descrierea produselor / serviciilor / lucrărilor care fac obiectul afacerii. Modalitatea în care produsul/serviciul/lucrările contribuie la inovarea socială, combaterea discriminării, dezvoltarea durabilă, sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, promovarea concretă a utilizării și calității TIC.

Restaurant “ALL YOU CAN EAT” ofera pe langa locatia rafinata si festinul culinar, intregul pachet de servicii de care aveti nevoie pentru a putea lua masa in oras.

Locatia, situata intr-o zona linistita, pune la dispozitia clientilor facilitati de cazare, terasa, spatii de recreere, precum si aproximativ 50 locuri de parcare.

Spatiul, amenajat in stil modern, este prevazut cu sisteme de ventilatie si climatizare performante ce pot asigura maximum de confort pe toata durata anului.

Restaurant își propune să ofere o gamă variată de servicii de cea mai bună calitate, astfel încât vom dispune de patru secțiuni:

- Secțiunea 1- Aperitive , ciorbe

- Secțiunea 2- Preparate la gratar si garnituri

- Secțiunea 3- Preparate la gratar

- Secțiunea 4- Deserturi

In fiecare lună acestea vor avea câte un nou preparat iar clienții vor avea posibilitatea de a alege din diversitatea de specialități din cele 4 sectiuni enumerate mai sus.

Preview document

Plan de afaceri - Pagina 1
Plan de afaceri - Pagina 2
Plan de afaceri - Pagina 3
Plan de afaceri - Pagina 4
Plan de afaceri - Pagina 5
Plan de afaceri - Pagina 6
Plan de afaceri - Pagina 7
Plan de afaceri - Pagina 8
Plan de afaceri - Pagina 9
Plan de afaceri - Pagina 10
Plan de afaceri - Pagina 11
Plan de afaceri - Pagina 12
Plan de afaceri - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Plan de afaceri.doc

Alții au mai descărcat și

Mijloace și tehnici de comunicare - Relațiile cu media

furnizeză informații mediei; propun material precum fotografii, casete video, reprezentări grafice a informației asistate de calculator, etc;...

Structura pentru sprijinirea dezvoltării urbane durabile

Având în vedere importanța și compexitatea dimensiunii urbane a politicii de coeziune în perioada 2014-2020 și ținând cont și de experiența...

Administrație publică

STATUL - reprezintă forma instituționalizată de organizare politică a unei colectivități umane constituite istoric și localizate geografic pe un...

Organizații europene și euroatlantice

Istoria recenta a Europei este strâns legată de eforturile realizate imediat după cel de-al II Război Mondial. În prezent, vorbim de o Uniune...

Managementul cumpărărilor

Nr1 1. Influenta normei de consum asupra volumului productiei. Influenta asupra volumului de productie compara doua aspecte: - În cazul unui...

Venituri curente - Venituri nefiscale - Venituri din proprietate

1. Prezentarea categoriei de venituri Statul, ca și particularii trăiește din veniturile pe care le realizează, iar repartizarea resurselor între...

Evaluarea și selecția candidaților în cazul unui contract de produse (de furnizare)

1. La o licitație restrânsă, pentru atribuirea unui contract de produse se prezintă 3 O.E. caracterizați prin: a. Valoarea contractelor similare...

Finanțe publice

Dreptul finanțelor publice locale = ansamblu unitar de norme juridice care reglementează relații financiare, ca relații sociale, în formă economică...

Te-ar putea interesa și

Plan de afaceri la SC Vinex SA Pitești

INTRODUCERE Planificarea, transpunerea in practica si adaptarea la schimbarile survenite in mediul ambient al firmei raman unele dintre cele mai...

Business plan - metodă statistică de fundamentare a strategiilor economice

INTRODUCERE În lumea de azi, managerii sunt confruntaţi cu probleme complexe şi situaţii noi.Ei trebuie să asigure folosirea eficientă a...

Planul de Afaceri

CAPITOLUL I . Consideraţii generale privind planul de afaceri I .1. Ce este planul de afaceri? În lansarea unei afaceri sau în extinderea uneia...

Plan de afaceri - instrument al managementului la sucursala de furnizare și distribuție a energiei electrice Baia Mare

INTRODUCERE În întreaga lume o importanţă din ce în ce mai mare o prezintă preocuparea specialiştilor pentru definirea noilor concepte de afaceri...

Managementul internațional aplicat în cadrul companiei SC Roli Trans SRL

INTRODUCERE Oamenii se decid să înceapă o afacere din diverse raţiuni: pentru câştig, pentru independentă sau pur şi simplu din disperare,...

Plan de afaceri pentru dezvoltarea unei societăți comerciale SC Atic SRL

CAPITOLUL I FUNDAMENTAREA TEORETICĂ A UNUI PLAN DE AFACERI 1.1 INTRODUCERE În actuala situaţie economică din ţara noastră, marcat de instalarea...

Elaborarea unui plan de afaceri la SC Kligor SRL - Tecuci

Capitolul 1. Importanţa planului de afaceri pentru materializarea proiectelor în comerţ 1.1. Definirea, rolul şi funcţiile planului de afaceri...

Studiul de piață prinvind cererea de contoare de apă rece și caldă pentru SC Victoria SA Arad și întocmirii unui plan de afaceri

CAPITOLUL I 1. ABORDAREA PLANULUI DE AFACERI DIN PUNCT DE VEDERE TEORETIC 1.1. NECESITATEA PLANIFICĂRII LA NIVELUL FIRMEI Întreprinzătorii sunt...

Ai nevoie de altceva?