Conversia Coordonatelor in Sistemele Cartezian si Geodezic Elipsoidal

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Conversia Coordonatelor in Sistemele Cartezian si Geodezic Elipsoidal.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

A. Tema lucrarii

In vederea efectuarii unor calcule geodezice si cartografice se cere cunoasterea modului de conversie a coordonatelor unui punct situat pe suprafata terestra cat si a proiectiei acestuia pe suprafata elipsoidului de referinta intre sistemul de coordonate cartezian elipsoidal si spatial geodezic.

B. Datele lucrarii

1. Coordonatele spatiale geodezice ale unui punct la nivelul terenului obtinut prin tehnologia G.P.S. in raport cu suprafata elipsoidului de referinta international W.G.S. 84.

=45.44064653

=26.44068783

=121.756

2. Coordonatele geodezice elipsoidale ale unui punct pe suprafata elipsoidului de referinta local Krasovski 1940 obtinute prin citire grafica de pe cadrul geografic al foii de harta la scara 1:25000.

=46.4405556

=27.4405556

3. Altitudinea elipsoidala a punctului calculata in raport cu altitudinea ortometrica (normala) interpolata grafic de pe foaia de harta la scara 1:25000 pe baza cunoasterii ondulatiilor geoidului fata de suprafata elipsoidului de referinta Krasovski 1940.

=168.254

4. Parametrii geometrici ai elipsoizilor de referinta W.G.S. 84 si Krasovki 1940.

C. Cuprinsul lucrarii

1. Conversia coordonatelor spatiale geodezice ale punctului in coordonate carteziene pe elipsoidul de referinta international W.G.S. 84 in coordonate carteziene elipsoidale si invers.

2. Conversia coordonatelor geodezice elipsoidale ale proiectiei punctului la nivelul suprafetei elipsoidului de referinta W.G.S. 84 in coordonate carteziene elipsoidale si invers.

3. Conversia coordonatelor spatiale geodezice ale punctului in coordonate carteziene pe elipsoidul de referinta Krasovski 1940 in coordonate carteziene elipsoidale si invers.

4. Conversia coordonatelor geodezice elipsoidale ale proiectiei punctului la nivelul suprafetei elipsoidului de referinta Krasovski 1940 in coordonate carteziene elipsoidale si invers.

D. Rezolvarea lucrarii

1. Conversia coordonatelor spatiale geodezice ale punctului in coordonate carteziene pe elipsoidul de referinta international W.G.S. 84 in coordonate carteziene elipsoidale si invers.

Sistemul de coordonate spatiale geodezice determina pozitia lui S prin coordonate geodezice elipsoidale ( latitudine geodezica, longitudine geodezica) si altitudinea elipsoidala (

Fig.2.1 Sistemul de coordonate spatial geodezic

Fisiere in arhiva (1):

  • Conversia Coordonatelor in Sistemele Cartezian si Geodezic Elipsoidal.doc