Plan individualizat de asistenta si ingrijire pentru o persoana varstnica

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest seminar prezinta Plan individualizat de asistenta si ingrijire pentru o persoana varstnica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Profesor: Lect.dr. Moron (Ungureanu) Nicoleta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Planul individualizat de asistență și îngrijire este elaborat de o echipă multidisciplinară din cadrul centrului în baza recomandărilor comisiei de evaluare / admitere.

Responsabilitatea coordonării serviciilor incluse in Planul individualizat de asistență și îngrijire revine unui ,,manager de caz” desemnat din rândul personalului specializat.

După internarea persoanei vârstnice în Complexul de Servicii Sociale din cadrul unui cămin/centru - componenta rezidențială, personalul de specialitate, împreună cu personalul desemnat din cadrul Serviciului de Asistență pentru Persoane Vârstnice vor monitoriza permanent situația beneficiarului, precum și desfășurarea activității cu acesta în conformitate cu Ordinul MMSSF nr.246/2006 privind aprobarea standardelor minime specifice de calitate pentru serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice și pentru centrele rezidențiale pentru persoanele vârstnice.

Serviciile sociale în cadrul caminul de vârstnici - componenta rezidențială se acordă fiecărui beneficiar în baza unui contract de servicii.

1. Identificarea clientului.

C. N., are vârsta de 81 de ani și locuiește în comuna Românești, Județul Iași. Doamna C. N. s-a născut în 1938, la 25 mai. Soțul ei a decedat în urmă cu 3 ani. În prezent locuiește singură într-o casă cu două camere și o bucătărie de vară. Doamna C. N. s-a căsătorit de tânără, la vârsta de 18 ani. A născut 3 copii, 2 băieți și o fată. Până acum d-na C. N. a reușit să facă față singură vieții, însă acum are mari probleme cu aparatul locomotor, având și probleme cu coloana se mișcă greu. D-na C. N. este o persoană credincioasă. I se poate vedea strălucirea și pacea pe față. Pentru ea cel mai mare ajutor este Dumnezeu, cel care îi dă pace și putere de a trăi.

D-na C. N., însoțită de fiica sa a realizat o cerere de accesare a serviciului și a depus o cerere de cazare în centru.

2. Evaluare individuală și a familiei (resurse umane și financiare)

Mihaela este primul copil al d-nei C. N., are 50 de ani, este stabilită în Vaslui și lucrează ca cofetar la o patiserie. Este căsătorită cu Mirel, care este de meserie mecanic. Împreuna au trei copii, Andrei, Laurențiu și Geanina. Bugetul familiei ar ajunge în medie la 1600 ron.

Bogdan este cel de-al doilea copil. El are 48 de ani și este tâmplar în Bârlad. El primește salariul minim pe economie. Este căsătorit cu Marcela care momentan este șomeră. Împreuna au o fiică studentă la Cluj. Bugetul familiei este destul de mic.

Cel de-al treilea copil, are 45 de ani și este plecat în Italia. Acolo lucrează la o firmă de curățătorie. Soția lui este pensionată pe caz de boală. Ei au un băiat care s-a casătorit cu o fată din Italia. Financiar se descurcă binișor.

În cele ce urmează voi încerca să prezint nevoile și resursele uman, financiare, materiale îmtâmpinate.

În primul rând aș vrea să menționez nevoile sociale. Trebuie menționate nevoile legate de locuință. D-na C.N. locuiește la sat unde utilitățile nu sunt sufieciente. Nu are încă gaz metan, iar pe timpul iernii este nevoită să se încălzească la o sobă cu lemne. În ceea ce privește nevoile fiziologice, toaleta este încă în curte și nu în casă. Simte nevoia de a comunica cu cineva.

În ceea ce privește nevoile socio-medicale, îi este greu cu activitățile instrumentale și anume îî est egreu să-și prepare hrana, să realizeze activitățile de menaj și să efectueze cumpărăturile.

Legat de nevoile medicale are nevoie de un aparat auditiv, deoarece nu mai aude așa bine, de resurse financiare pentru a-și procura medicamentele și are nevoie să mearga la ședințe de fizioterapie, deoarece are probleme cu coloana.

În privința resurselor umane, înafară de asistenții sociali de la primărie, care oricum vin foarte rar în vizită la dumneaei, cel mai important suport pe care îl putem găsi sunt copii dânsei, care fac sacrificii pentru a-i oferi bătrânei un ajutor material pentru a-și procura medicamentele și a se aproviziona cu lemne pentru iarnă, însă niciun copil nu poate veni să locuiască permanent cu mama lor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan individualizat de asistenta si ingrijire pentru o persoana varstnica.docx