Wells Fargo Bank

Seminar
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1731
Mărime: 28.66KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra M.
Puncte necesare: 0

Extras din seminar

Istoric

La data de 18 martie, 1852, în orasul New York, Henry Wells, William Fargo si altii au semnat contracte de asociere pentru crearea unui fond comun, de 300 000 de dolari, al unei noi companii ce oferea servicii bancare si de curierat spre regiunea de vest (California). Acestia si-au început afacerile pe 20 mai 1852, în ziua când anuntul lor a apărut în ziarul New York Times.

Primul sediu al băncii Wells Fargo a fost situat pe strada Montgomery din San Francisco, iar astazi sediul central este situat in apropierea acestuia.

În anul 1855 Wells Frago a trecut prin prima criză, când sistemul bancar din California s-a prăbusit, ca rezultat al speculatiilor deteriorate.

Până în 1876, atât operaţiunile bancare cât şi cele de curierat ale companiei Wells Fargo din San Francisco au fost desfăşurate în aceeaşi clădire.În 1876 locaţiile au fost separate.

În 1905 Wells Fargo a separat operatiunile bancare de cele de curierat si în acelasi an s-a unit cu Nevada National Bank.

Ca urmare a cutremurului din aprilie 1906 din San Francisco, s-au trimis bani din tară către San Francisco, astfel depozitele bancare ale Wells Fargo au crescut foarte mult, de la 16 milioane de dolari la 35 milioane de dolari în 18 luni.

În 1967, Wells Fargo, împreună cu trei alte bănci din California, au introdus un master card de încărcare (acum MasterCard) pentru clienţii săi, ca parte a planului său de a provoca Bank of America în afacerea de credite de consum. Iniţial, 30.000 de comercianti au participat la acest plan.

Wells Fargo a intrat într-un acord de fuziune cu Norwest Company, care a fost anunţat în iunie 1998.

Continuând traditia pe care Norwest Company o avea de a face numeroase achiziţii mai mici în fiecare an, Wells Fargo a achizitionat 13 companii în cursul anului 1999 cu active totale de 2.4 miliarde dolari. Cea mai mare dintre acestea a fost achizitionarea în februarie a Brownsville, Texas, care a avut active in valoare de 779 milioane dolari. Ritmul de achiziţie ridicat în anul 2000 a dus la extinderea Wells Fargo a serviciilor bancare de retail în mai multe state: Michigan, prin achizitionarea a Michigan Financial Corporation (active totale de 975 milioane dolari ), şi Alaska, prin achiziţionarea a National Bancorp din Alaska ( 3miliarde de euro în active). Wells Fargo a cumpărat de asemenea primul First Commerce Bancshares, Inc. of Lincoln, Nebraska, care a avut active în valoare de 2.9 miliarde dolari , şi o firmă de brokeraj cu sediul în Seattle, Ragen Mackenzie Group Incorporated. În octombrie 2000 Wells Fargo a încheiat cea mai profitabilă afacere de când Norwest a acaparat Wells Fargo atunci când a plătit aproape 3 miliarde dolari pentru First Security Corporation, o corporatie ce detinea mai multe bănci ( in valoare de 23 miliarde dolari) care are sediul în Salt Lake City,Utah, şi care operează în şapte state occidentale.

Wells Fargo a devenit astfel cea mai mare retea bancară din punct de vedere al depozitelor atrase în New Mexico, Nevada,Idaho, Utah.

Profilul băncii

Wells Fargo & Company, prin intermediul filialelor sale, furnizează servicii de retail, servicii bancare si corporative în primul rând în Statele Unite ale Americii.

Compania operează pe trei segmente: bancar comunitar; wholesale banking şi cel de avere, de brokeraj şi de pensionare.

Segmentul bancar comunitar cuprinde băncile regionale, oferă depozite atât pentru conturile individuale de pensii, economii cât şi depozitelor la termen, precum şi carduri de debit.

Produsele sale de împrumut cuprind linii de credit, linii de împrumuturi de capital, credite de nevoi personale, credite ipotecare, credite de autofinantare, asigurari de sănătate ,conturilor de economii si carduri de credit.

Acest segment prevede, de asemenea, contracte de leasing, finantări imobiliare, administrarea finanţării afacerilor mici, finanţarea capitalului de risc, servicii de salarizare, planurile de pensii, împrumuturi garantate auto, finanţarea contractelor de achiziţii de la comercianţii cu amănuntul, precum fonduri şi servicii de administrare de investiţii.

Segmentul de Wholesale Banking cuprinde produsele si serviciile bancare oferite companiilor mari şi mijlocii , inclusiv creditele comerciale şi linii de credit, scrisori de credit, bazate pe active de creditare, leasing de echipamente, facilităţi de comerţ internaţional, finanţarea comerţului, serviciilor de colectare, servicii de schimb valutar, de trezorerie şi de investiţii de management cu venit fix din vânzări, de mărfuri şi capitaluri proprii de gestionare a riscurilor, de asigurare,şi servicii bancare de investiţii.

Acest segment prevede, de asemenea, produse bancare pentru piata imobiliară comercială şi servicii de brokeraj ipotecar.

Segmentul de avere, brokeraj, şi de pensionare oferă consultanţă financiară, de brokeraj, şi de pensionare şi servicii de încredere.

La 31 decembrie 2010, compania a servit clienţii săi prin intermediul celor aproximativ 9000 de sedii bancare din 39 de state şi Districtul Columbia.

Wells Fargo oferă produse de investiţii prin intermediul filialelor sale, Wells Fargo Investments, LLC si Wells Fargo Advisors.

Preview document

Wells Fargo Bank - Pagina 1
Wells Fargo Bank - Pagina 2
Wells Fargo Bank - Pagina 3
Wells Fargo Bank - Pagina 4
Wells Fargo Bank - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Wells Fargo Bank.docx

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea Operațiunilor cu Carduri Bancare la BCR Satu Mare

INTRODUCERE Plăţile electronice sunt un stimulator important al creşterii economice şi al vitalităţii unei economii, iar guvernele trebuie să fie...

Analiza activității promoționale

1. Continutul si rolul publicitatii Publicitatea este un complex de activitati prin care un mesaj cu semnificatie comerciala privind un produs...

Modelul guvernanței corporative în întreprinderile din România

Partea 1 – Parte teoretica Introducere – Ce este guvernanta corporativa si cand a aparut? In Statele Unite ale Americii, Marea Britanie,...

Marketingul serviciilor bancare și marketingul bancar în Republica Moldova

Aparitia si dezvoltarea serviciului bancar in lume Istoria sistemului bancar isi găseşte originile in trecutul îndepărtat. Exista marturii foarte...

Marketing Bancar

CAPİTOLUL 1 - CONCEPTUL DE MARKETİNG BANCAR 1.1. DEFİNİŢİA MARKETİNGULUİ BANCAR Marketingul bancar se referă la acţiunile întreprinse prin bănci...

Monografia Sistemului Bancar din Spania

Capitolul 1 Sistemul bancar din Spania 1.1. Istoria sistemului bancar din Spania Sistemul bancar spaniol a luat naștere o dată cu crearea primei...

Tehnici și operațiuni bancare moderne și impactul lor asupra sistemului bancar românesc

CAP. I INSTRUMENTE ŞI MODALITĂŢI MODERNE DE EFECTUARE A OPERAŢIUNILOR 1.1 INTRODUCERE Aparitia băncilor moderne este strâns legată de...

Analiza Pieței Produselor și Serviciilor de Private Banking în Lume

Capitolul 1. Consideraţii generale despre „private banking” 1.1. Conceptul de private banking Private Banking desemnează activitatea de...

Ai nevoie de altceva?