Exemple de Interogari

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest seminar prezinta Exemple de Interogari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Profesor: Tudor Calin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Birotica

Extras din document

O librărie doreşte informatizarea activităţii de gestionare a comenzilor primite de la clienţi. În acest sens s-a creat o bază de date în care sunt stocate informaţii despre editurile de la care librăria achiziţionează cărţile, cărţile care există în cadrul librăriei, date despre autorii cărţilor respective, precum şi date despre clienţii librăriei şi despre comenzile acestora. Pentru consultarea bazei de date se va folosi procedeul de interogare a datelor cu ajutorul cererilor de interogare.

1. Copiaţi baza de date „Comenzi carti.mdb” într-un director cu numele dumneavoastră de pe discul local.

2. Să se selecteze printr-o cerere de interogare toate cărţile care apar în cadrul librăriei afişându-se numai numele cărţii respective şi anul de apariţie a acesteia.

3. Prezentaţi o situaţie, prin crearea unor cereri de interogare de selecţie, a tuturor numelor de cărţi existente împreună cu numele şi prenumele autorilor acestor cărţi.

4. Să se afişeze toate cărţile care au fost editate în localitatea Bucureşti.

5. Afişaţi printr-o cerere de interogare de selecţie toate cărţile ordonate în ordine descrescătoare după anul apariţiei fiecăreia.

6. Să se afişeze toate cărţile editate de către editura Teora.

7. Selectaţi printr-o cerere de interogare numai cărţile al căror an de apariţie este mai mare decât 1978 şi al căror nume de autor începe cu litera „V”.

8. Selectaţi cărţile al căror an de apariţie să fie 1978,1987 sau 1998.

9. Să se selecteze numele clienţilor care au comandat cartea cu numele „Cartea1” precum şi datele când s-au făcut aceste comenzi.

10. Calculaţi printr-o interogare valoarea fiecărei cărţi comandate de clienţi ca produs între cantitatea comandată şi preţul de comandă. Afişaţi numele cărţii, numele autorului, data comenzii şi valoarea comandată pentru cartea în cauză.

11. Să se afişeze totalul cantităţilor comandate pentru fiecare comandă în parte. În cadrul aceleiaşi cereri de interogare să se afişeze şi numărul de cărţi comandate pentru fiecare comandă în parte.

12. Afişaţi cărţile care au fost comandate între 2 date introduse ca parametru, ordonate după cantitatea totală comandată pentru fiecare carte în ordine descrescătoare.

13. Să se realizeze o cerere de interogare de tip „Analiză încrucişată” prin care să se afişeze pe linie toate editurile, pe coloană numele tuturor autorilor de cărţi iar la intersecţia lor suma valorilor cărților comandate.

14. Realizaţi o interogare de tip analiză încrucişată prin care să afişaţi, doar pentru trimestrul 2 al fiecărui an, media cantităţilor comandate pentru fiecare carte în parte.

15. Realizaţi o cerere de interogare de acţiune prin care să creaţi o tabelă nouă denumită „Situaţie” care să conţină câmpurile NumeAutor, PrenumeAutor, NumeCarte şi AnAparitie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Exemple de Interogari.doc

Alte informatii

A.S.E-FABBV