Piete de capital

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Piete de capital.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Burse

Extras din document

AIG

American International Group sau AIG este o companie importantă americană de asigurări, listată la NYSE, al cărui sediu se găsește în clădirea American International Building din New York City. Sediul britanic al corporației este localizat în AIG Building, pe Strada Fenchurch din Londra, iar operațiile în Europa continentală sunt localizate în La Defense, Paris. Conform listei globale din 2000 a firmei Forbes, AIG a fost cea de-a 18-a companie globală din lume. AIG a devenit un component al Dow Jones Industrial Average în 8 aprilie 2004.

AIG a apărut în România in octombrie 2011, reprezentând o societate de asigurari denumită “AIG Life Asigurări România”. În prezent, grupul poartă numele de ”AIG Europe Limited’’, în urma unui parteneriat cu Colonnade Insurance prin care AIG renunță la încheierea de polițe noi de asigurări pe piața din România.

CONTEXT

În anul 2006, AIG Financial Productions Corporation, o filială a AIG, a emis și tranzacționat swap-uri pe riscul de credit. Aceste instrumente de asigurare au condus la o contrapartidă în cazul neîndeplinirii obligațiilor de plată a garanțiilor și a datoriilor colaterale.

Compania a crezut că riscul a fost foarte mic, dar cu toate acestea, conform acordului contractual, aceasta a fost obligată să trimită garanții contrapartidelor în cazul în care valorile de pe CDO-urile(Collateralized Debt Obligation - obligația de datorie garantată) subiacente au scăzut. Totodată, în eventualitatea unei reduceri a ratingurilor lor de credit, companiei i se va cere să publice garanții suplimentare cu contrapartidele lor. În anii anteriori crizei financiare și chiar și în timpul crizei, AIG era de părere că riscurile la care au fost expuse, din punctul de vedere al scăderii valorii CDO-urilor și a nivelurilor scăzute au fost neglijabile, deoarece credeau că piața va reveni în cele din urmă și că erau o entitate prea mare ca să nu reușească să treacă peste acest impas.

CAUZE

În august 2007, ca urmare a creșterii infracțiunilor de pe piață și a scăderii valorii instrumentelor garantate cu ipotecă, Goldman Sachs a cerut o colaborare cu AIG pentru protejarea expunerii la scăderea valorii de piață a portofoliului CDO. În octombrie 2007, Goldman a insistat din nou asupra unei garanții suplimentare din partea AIG. În cele din urmă, AIG a înregistrat aproximativ 2 miliarde dolari din garanții până la sfârșitul lunii octombrie 2007.

EVOLUȚIE

În noiembrie 2007, AIG a raportat pierderi nerealizate în valoare de 352 milioane USD din portofoliul CDS (Credit Default Swap - Swap pe riscul de credit), existând dezacorduri între contrapărți și AIG cu privire la suma necesară a garanției. Din această neînțelegere rezultă că au existat diferențe între evaluările acordate portofoliului de CDO subiacente de către societatea de asigurări și între contrapărțile acestora. Mai mult, auditorul extern al AIG, PricewaterhouseCoopers, l-a avertizat în particular pe directorul general cu privire la existența unor deficiențe semnificative a modului în care AIG gestiona riscul portofoliului CDS, în special cu modelele de risc pe care le valoriza portofoliul și evaluarea riscului.

În decembrie 2007, AIG a raportat alte pierderi nerealizate din portofoliul CDS în valoare de 1,15 miliarde de dolari. În ciuda acestei creșteri substanțiale a pierderilor, AIG a continuat să spună investitorilor că, pe baza modelelor lor de risc, a existat o probabilitate ca oricare dintre aceste pierderi să fie efectiv realizată.

La data de 11 februarie 2008, societatea a dezvăluit preocupările auditorului în legătură cu slăbiciunea materială a modelelor de evaluare și de risc utilizate pentru portofoliul CDS. Având în vedere aceste preocupări, compania a revizuit pierderile nerealizate în luna noiembrie estimând până la 5,96 miliarde USD, iar la 28 februarie 2008 au descoperit pierderi nerealizate revizuite de 11,5 miliarde de dolari de la sfârșitul anului anterior. Ei au raportat, de asemenea, că au fost obligați să înregistreze un total de 5,3 miliarde de dolari ca garanție până în prezent. AIG a încercat din nou să diminueze temerile investitorilor, subliniind că aceste pierderi nu ar fi trebuit să fie realizate, deoarece valoarea necorespunzătoare ar fi redusă pe măsură ce piața va fi recuperată. Totodată, au anunțat că șeful AIGFP al unității responsabile de acest portofoliu swap, Joe Cassano, si-a dat demisia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Piete de capital.docx