Raport de analiza Alro SA

Seminar
7/10 (1 vot)
Domeniu: Burse
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 2782
Mărime: 340.48KB (arhivat)
Cost: Gratis
Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Extras din document

PARTEA I:ANALIZA COMPANIEI

Compania ALRO S.A. a fost înființată în România, în anul 1961, făcând parte dintr-un grup ,integrat pe verticală, care se ocupă cu producerea aluminiului (începând de la extracția bauxitei până la obținerea produsului finit). Societatea pe acțiuni este singură producătoare de aluminiu primar și aliaje din aluminiu din România și este una dintre cele mai mari producătoare integrate pe verticală din Europa, după capacitate. Are acțiunile tranzacționate pe piață bursieră (BVB), sub simbolul “ALR”, în categoria Premium.

ALRO este un element secundar al VIMETCO N.V., companie la nivel internațional care se ocupă cu furnizarea aluminiului primar și procesat, care își desfășoară activitatea atât în România, fiinda una dintre cele mai mari companii care ajută la dezvoltarea economiei locale și naționale, cât și în China, Sierra, Leone, Africa.

STRUCTURA ACȚIONARIAT

Fig. 1

Perspective majore ale companiei ALRO ce urmăresc dezvoltarea pe termen medu și lung:

- Dezvoltarea tehnologiilor, care urmărește o mai bună funcționare a companiei prin extinderea gamei de producție, o perioada cât mai scurtă de timp pentru livrarea produselor, dar în același timp se dorește și maximizarea eficienței operaționale precum și diminuarea costurilor de producție.

- Concentrarea pe producția de aluminiu cu valoare adăugată mare, precum table și benzi și pe dezvoltarea continuă a sectorului de producție de aliaje dure și plăci tratate la cald, pentru clienții din industria aeronautică și pentru industria auto.

- Maximizarea eficienței energetice pe întreagă activitate a producției atât prin investiții în tehnologie, cât și prin investiții în cercetare și dezvoltare.

- Adaptarea continuă la normele de protecție a mediului înconjurător, gestionarea eficientă a deșeurilor în conformitate cu obiectivele economice.

De asemenea, ALRO se concentrează asupra produselor cu valoare adăugată, fiind de două tipuri:

1. Produse primare cu valoare adăugată, care conțîn bare, sleburi și sârmă.

2. Produse prelucrate cu valoare adăugată, precum plăcile, tablele, benzile și extrudatele.

Principalii concurenți ai Alro pe piață aluminiului sunt: Rio-Tinto Alcan (Australia) , Hydro Aluminium (Norvegia), Alcoa (SUA), Dubal (Dubai), Albă (Bahrein), Egyptal (Egipt), Rusal (Rusia).

Principalii concurenți pe piață produselor procesate sunt: Alcoa, Rio-Tinto Alcan, Hydro, Elval Grecia, Amag Austria, Impol, Novelis, Egyptalum (Egipt), Hulett (Africa de Sud) și de asemenea producătorii din China.

În prezent, principalii acționari ai ALRO sunt:

- Vimetco N.V.(54,19%)

- Paval Holding (23,21%)

- Fondul Proprietatea (10,21%)

- Fondul de Pensii NN (4,41%)

- Fondul de Pensii Allianz (3,27%)

- și alții (4,71%).

Alro S.A are un capital social, subscris și vărsat în totalitate, de 256.889.567,5 RON și un număr de 713.779.135 acțiuni nominative, emise în formă dematerializata, fiecare acțiune având valoare nominală de 0,5 RON. Fiecare acțiune subscrisă și vărsată de acționari conferă acestora dreptul la un vot în Adunarea Generală a Acționarilor, dreptul de a alege și de a fi aleși în organele de conducere, dreptul de a participa la distribuirea profitului, precum și alte drepturi prevăzute în Actul Constitutiv al Societății.

Alro SA este, cu o producție de 288.000 de tone metrice de aluminiu primar în 2008, cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală și de Est (exceptând Rusia). Alro SA reprezintă astăzi una dintre cele mai mari companii din România, având o contribuție importantă la dezvoltarea economiei locale și naționale. Compania face parte din grupul internațional industrial și de investiții Vimetco N.V. care își desfășoară activitatea în industria aluminiului

Capacitățile de producție a aluminiului se află în Slatina și cuprind o secție de electroliză, capacități de prelucrare, inclusiv o turnătorie, laminoare la cald și la rece și o secție de extrudate. Alro a obținut autorizația integrată de mediu.

Bibliografie

1. http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=ALR

2. http://www.alro.ro/despre/alro/previzualizare

3. https://www.bursa.ro/cel-mai-bun-plasament-in-perioada-1-8-noiembrie-alro-cel-mai-rentabil-emitent-de-la-bvb-28447531

4. https://www.zf.ro/companii/energie/omv-petrom-venituri-de-6-miliarde-lei-in-t1-2020-in-crestere-cu-12-19104971

5. https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/piata-de-capital/zentiva-romania-afaceri-si-profit-in-crestere-la-t1-19362135

6. https://www.economica.net/zentiva-se-extinde-in-urma-finalizarii-achizitiei-operatiunilor-alvogen-din-europa-centrala-si-de-est_182411.html

7. https://www.zf.ro/companii/zentiva-romania-raporteaza-afaceri-de-535-mil-lei-in-2019-plus-16-si-19108004

8. https://www.zf.ro/zf-24/chiar-daca-restaurantele-sunt-inchise-vanzarile-de-vinuri-ale-19091048

9. https://www.bursa.ro/cel-mai-bun-plasament-in-perioada-30-martie-6-aprilie-recuperare-furtunoasa-pentru-nuclearelectrica-care-marcheaza-un-salt-de-10-8-procente-82753939

10. https://www.bursa.ro/dupa-propunerea-de-dividend-crestere-puternica-pentru-titlurile-nuclearelectrica-67342938

Preview document

Raport de analiza Alro SA - Pagina 1
Raport de analiza Alro SA - Pagina 2
Raport de analiza Alro SA - Pagina 3
Raport de analiza Alro SA - Pagina 4
Raport de analiza Alro SA - Pagina 5
Raport de analiza Alro SA - Pagina 6
Raport de analiza Alro SA - Pagina 7
Raport de analiza Alro SA - Pagina 8
Raport de analiza Alro SA - Pagina 9
Raport de analiza Alro SA - Pagina 10
Raport de analiza Alro SA - Pagina 11
Raport de analiza Alro SA - Pagina 12
Raport de analiza Alro SA - Pagina 13
Raport de analiza Alro SA - Pagina 14
Raport de analiza Alro SA - Pagina 15
Raport de analiza Alro SA - Pagina 16
Raport de analiza Alro SA - Pagina 17
Raport de analiza Alro SA - Pagina 18
Raport de analiza Alro SA - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Raport de analiza Alro SA.docx

Alții au mai descărcat și

Bursă de Mărfuri

1.1. ISTORICUL BURSELOR DE MARFURI Aparitia si formarea burselor de marfuri este rezultatul unui proces evolutiv firesc care a început în urma...

Ai nevoie de altceva?