Comert International si Problemele Dezvoltarii in Europa de Est

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest seminar prezinta Comert International si Problemele Dezvoltarii in Europa de Est.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor: Candidatu Camelia, Dragos Negrescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comert

Cuprins

Cap.1 Scurt istoric 2
Cap.2 Tratatul de la Roma: obiective si mijloace 4
Cap.3 Argumente economice în favoarea crearii Comunitatii Economice Europene 6
Cap.4 Evolutia integrarii comerciale dupa Tratatul de la Roma 6
Cap.5 Actul Unic European 7
5.1 Amendamente aduse prin Actul Unic 7
Cap.6 Tratatul de la Roma - liberalizarea circulatiei capitalului ca o componenta a
viitoarei Piete commune 8
Cap.7 Politica CEE în domeniul transporturilor 9
Cap.8 Aplicarea unor principii ultraliberale în relatiile economice internationale si
adâncirea sãrãciei la nivel mondial 11

Extras din document

Cap.1 Scurt istoric

La 25 martie 1957 Franta, Germania de Vest, Italia, Olanda, Belgia si Luxemburg semneaza un tratat la Roma, stabilind bazele Comunitatii Economice Europene (CEE), cunoscuta de asemenea si ca Piata Comuna. CEE, care a inceput sa functioneze in ianuarie 1958, a reprezentat un pas important in miscarea Europei spre uniunea economica si politica.

Pana in 1950, devenise clar ca secolele de suprematie mondiala a Europei Occidentale au luat sfarsit. Pietele nationale din Europa, izolate una de alta de legi comerciale arhaice, nu se puteau compara cu gigantica piata de care se bucurau Statele Unite. Iar din estul Europei, se inalta amenintatoare Uniunea Sovietica, ai carei lideri comunisti comandau vaste teritorii si resurse economice, prin intermediul unui singur sistem. Multi lideri europeni se temeau de asemenea de posibilitatea reluarii conflictului dintre adversarii traditionali europeni, cum ar fi Franta si Germania, ipoteza in care economia Europei avea sa fie prejudiciata si mai mult.

Pentru a imbunatati climatul economic european si a preveni razboiul, mai multi oameni de stat cu influenta si politologi au sugerat integrarea economica. Primul pas important in aceasta directie a fost facut in 1951, cand Franta si Germania de Vest au format Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului (CECO), integrand industriile carbunelui si otelului din cele doua tari. Liderii francezi au propus initial infiintarea organizatiei in scopul de a supraveghea industria germana, iar liderii vest-germani au fost de acord imediat, in scopul de a tempera temerile cu privire la militarizarea Germaniei. Pentru a superviza activitatea CECO, au fost formate mai multe organisme suprastatale, inclusiv o autoritate executiva, un consiliu de ministri, o adunare consultativa si o curte de justitie, menita sa solutioneze litigiile.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comert International si Problemele Dezvoltarii in Europa de Est.doc

Alte informatii

Comertul in Europa de Est, nu este foarte puternic, dar daca te afli la limita, te poti utliza de el ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de COMERT