Fisa Produsului Aragazului Arctic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Fisa Produsului Aragazului Arctic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comert

Extras din document

SECȚIUNEA 1: PREZENTAREA PRODUSULUI

Un aragaz este o mașină de gătit folosită în bucătărie la prepararea termică a alimentelor, folosind în acest scop gaz petrolier lichefiat (GPL). Denumirea de aragaz provine de la gazul petrolier lichefiat produs de rafinăria Astra Română (A.R.+gaz), care era format din cca. 8 % propan și restul butan. Prin extensie, această denumire este folosită și dacă combustibilul ars este gazul natural.

Scurt istoric

Primele aragazuri (recent a fost admis și pluralul aragaze) au apărut în anii 1820. James Sharp a obținut în 1826 un brevet, iar în 1836 a început producția industrială. Deși un astfel de aparat a fost expus la Expoziția Universală din Londra din 1851, tehnologia se dezvoltă doar după 1880, datorită slabei dezvoltări a rețelelor de distribuție a gazelor. Ulterior s-a adăugat și cuptorul, iar dimensiunea a fost redusă pentru a încăpea ușor într-o bucătărie.

Despre Arctic

Arctic este o poveste 100% românească, făcând parte din inima românilor de peste 40 de ani. Arctic se poate identifica cu o serie de valori asociate românilor: familie, încredere, optimism, ambiție, consecvență, maturitate, experiență.

Compania Arctic s-a născut, a crescut și s-a maturizat înțelegând care sunt dorințele și nevoile consumatorilor săi.

Până în anii '90 Arctic a fost marcă reprezentativă a românilor, a reușit să facă față cu succes privatizării, pentru ca mai târziu să devină parte a unei companii de renume, grupul Arçelik. Evoluția și însemnătatea brandului Arctic s-au conturat și s-au consolidat de-a lungul anilor, fiind o prezență constantă în viața și casele românilor.

- Arctic se numără printre cele mai mari 100 de companii private din România, fiind lider detașat pe piața locală de electrocasnice cu o cotă de piață de circa 35%.

- Arctic este un exportator important, în prezent 80% din producția de aparate frigorifice fiind direcționată către 59 de țări din Europa, Africa și Asia.

- Arctic este una dintre cele mai cunoscute mărci românești, 80% dintre familiile din România având cel puțin un produs Arctic în casă.

- Compania Arctic deține în Romania 3 branduri puternice – Arctic, Beko și Grundig, oferind produse performante, la standarde internaționale.

- Prin brandurile din portofoliu – Arctic și Beko –, compania Arctic este lider pe fiecare categorie de produse electrocasnice. Arctic deține o cotă de piață de circa 50% la aparatele frigorifice, aproximativ 34% la mașinile de spălat rufe, circa 33% la aragaze și circa 18% la produsele încorporabile.

- 1968 ia ființă compania Arctic sub licența Thomson Houston;

- 1970 se realizează prima producție de frigidere;

- 1972 Arctic realizează primul export în Franța;

- 1972-1990 Arctic devine marca de frigidere reprezentativă pentru români;

- 1994 Arctic aderă la Protocolul de la Montreal și devine primul producător est-european care elimină freonul din procesul de producție;

- 1997 Arctic este privatizată și listată la Bursa de Valori București. BERD și Group Societe Generale devin acționari majoritari ca urmare a investiției de 30 de milioane USD;

- 2002 Grupul Arcelik achiziționează compania Arctic;

- 2003 Arctic lansează o gamă extinsă de electrocasnice: frigidere, mașini de spălat, aragaze și aspiratoare;

- 2004 Arctic lansează gama de televizoare și inaugurează o nouă linie de producție pentru aparate frigorifice;

- 2005 Arctic lansează noua gama Diffusion și împlinește 35 de ani de activitate;

- 2006 Arctic inaugurează o linie de producție pentru congelatoare orizontale, singura din cadrul grupului Arcelik;

- 2007 Arctic este prima companie din România care primește premiul de excelență TPM ;

- 2008 Arctic lansează Arctic Expert Line, prima platformă de asistență telefonică pre și post-vânzare pentru produse electrocasnice;

- 2009 Arctic lansează pentru prima data o gamă de produse electrocasnice încorporabile;

- 2010 Arctic sărbătorește 40 de ani de activitate și își consolidează poziția de lider pe piață de produse electrocasnice din România, atingând o cotă de piață de 35%;

- 2011 Arctic lansează o nouă gamă de produse electrocasnice cu un design modern, ergonomic, dominat de accente și accesorii silver.

Prezentare generală: - capac superior, panou de control (buton lampă și rotisor, cronometru mecanic, buton cuptor, arzător normal stânga spate, arzător auxiliar stânga față, arzător rapid dreapta față, arzător normal dreapta spate, buton aprindere), ușă frontală, mâner, tavă, raft grilă, placă arzător, scut termic.

Descriere:

Producător Arctic

Model AM5512DTTL

Cod articol AM5512DTTL

Alimentare plită Pe gaz

Număr de arzătoare 4

Aprindere electrică arzătoare Da

Siguranța Da

Grill Da

Rotisor Da

Timer Da

Aprindere electrică cuptor Da

Alimentare cuptor Gaz

Iluminare cuptor Da

Siguranța cuptor Da

Capac Metalic

Tavă 1

Grătar cuptor 1

Sertar inferior pentru vase Da

Culoare Alb

Dimensiuni (hxLxA cm) 85 x 50 x 50

Duze pentru GPL Da

Garanţie 36 luni

Lățime (cm) 50

Principiu de funcționare

Utilizarea plitelor

Aprindeți arzătoarele. Arzătoarele pot fi aprinse folosind butonul de aprindere (NU apăsați butonul mai mult de 15 secunde dacă flacăra nu se aprinde).

Apăsați și mențineți apăsat butonul arzătorului. Rotiți-l în sens contrar acelor de ceasornic, spre flacăra mare. Apăsați butonul de aprindere, apoi eliberați-l. Repetați procesul până când gazul se aprinde. Reglați flacăra după caz.

Opriți arzătoarele. Rotiți butonul arzătorului îin poziția închis (sus).

Utilizarea cuptorului cu gaz

Pornirea cuptorului cu gaz. Flacăra cuptorului cu gaz se aprinde folosind butonul de aprindere (NU apăsați butonul mai mult de 15 secunde dacă flacăra nu se aprinde).. Deschideți ușa cuptorului. Mențineți apăsat butonul cuptorului și rotiți-l în sens contrar acelor de ceasornic. Apăsați butonul de aprindere, apoi eliberați-l. (Repetați procesul până când gazul se aprinde). Mențineți apăsat butonul cuptorului pentru încă 3-5 secunde. Verificați dacă aprinderea funcționează. În cazul în care curentul electric este întrerupt, aprindeți gazul cu bricheta din orificiul de aprindere. Reglați flacăra după caz.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fisa Produsului Aragazului Arctic.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA CREȘTINĂ DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA MANAGEMENT TURISTIC ȘI COMERCIAL