Team Building

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest seminar prezinta Team Building.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 21 de pagini .

Profesor: Lector universitar Florin Ionita

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comert

Extras din document

Definitie

Reprezinta un proces menit sa imbunatateasca simultan relatiile dintre membrii unui grup in scopul depasirii obstacolelor aflate in calea indeplinirii scopului si totodata un proces de intelegere a rolurilor in echipa si mecanismele care determina performanta acesteia

Teambuilding-ul este foarte important la nivel de echipa, la cresterea eficientei acesteia. Aceste activitati cuprinse in cadrul teambuilding-ului au de obicei un efect ce se va vedea in timp si nu instant.

De ce este important?

Pentru a fi eficienti oamenii trebuie sa-si cumuleze eforturile pentru a atinge anumite obiective astfel incat ai putea spune ca team building-ul este un proces gandit sa imbunatateasca relatiile si raporturile dintre membrii unui grup pentru depasirea barierelor in atingerea obiectivelor comune. Aceste relatii dintre membrii grupului pot viza imbunatatirea abilitatilor de rezolvare a problemelor, de luare a deciziilor, de prevenire/gestionare a conflictelor etc.

Nici o companie nu face team building, doar pentru a creea un mediu armonios de munca. La urma urmei, “o gasca de prieteni” nu este mai eficienta decat o echipa bine consolidata. Scopul acestor programe este de a integra talentul, abilitatile si creativitatea membrilor grupului.

Se cauta, astfel, ca atingerea obiectivelor comune ale echipei sa se faca prin interactiunea punctelor forte ale membrilor ei.

Acest concept a aparut ca un raspuns la necesitatea unei categorii de oameni care traiesc si muncesc in zilele noastre. Oamenii aflati intr-un sistem bine structurat fiind atat de dependenti unii de ceilalti cat si de facilitatile oferite de acesta incat devin o parte din el.

Aceasta nevoie a aparut si ca urmare a unor fenomene ce se manifesta pregnant in mediul de afaceri contemporan:

2. Calitatea deciziilor - prin diversitatea personalitatilor membrilor ce o compun, o echipa poate genera mai multe idei decat orice membru luat separat astfel incat decizia (alegerea uneia dintre solutiile optimale identificate) se va lua dintr-un spectru mult mai larg de posibile solutii.

3. Asumarea riscurilor - nu cred ca exista dubii asupra faptului ca echipa genereaza o puternica stare de siguranta in randul membrilor sai. Astfel, afinitatea fata de risc (calculat) ce caracterizeaza o echipa este mult mai mare decat cea demonstrata de indivizi. Prin urmare, companiile, nevoite sa fructifice oportunitatile ce apar pe piata, mizeaza pe comportament de echipa in detrimentul supra-responsabilizarii indivizilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Team Building.pptx