Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București

Seminar
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2574
Mărime: 32.54KB (arhivat)
Cost: Gratis
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion ION

Extras din document

I. Descrierea contextului în care compania funcționează

a) Despre

Universitatea din București este o universitate de stat din București și una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Fondată în 1864, Universitatea din București este a doua universitate modernă a României, după Universitatea din Iași.

Universitatea oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile și formele de pregătire universitară: 22 programe de scurtă durată, peste 75 de programe de lungă durată, 12 programe în forma de învățământ deschis și la distanță, peste 120 programe de masterat, peste 50 programe de doctorat, programe de înalte studii postuniversitare, programe de reconversie profesională și de perfecționare.

Diplomele acordate de Universitatea din București sunt recunoscute în majoritatea țărilor lumii. În cadrul Universității din București funcționează programe de studii organizate în colaborare cu universități prestigioase din străinătate. Absolvenții acestor programe pot primi diplome din partea Universității din București și a universității partenere.

Universitatea din București este unul din cele mai importante centre de cercetare științifică din țară. În cadrul Universității funcționează peste 50 de institute, departamente și centre de cercetare, cele mai multe dintre ele lucrând în colaborare cu centre științifice similare din străinătate.

De asemenea, a fost și este inițiatoarea unor măsuri importante de reformă și dezvoltare a învățământului superior care au fost preluate de alte universități din țară sau au stat la baza elaborării unor legi și reglementări naționale.

În prezent, Universitatea din București are aproape 32.000 de studenți și peste 1.300 de cadre didactice titlulare. Numeroasele generații de studenți și profesori au reușit să impună Universitatea noastră ca una din instituțiile de referință pentru întreaga societate românească.

b) Documentare problemă

Hârtia este unul dintre cele mai frecvent întâlnite deșeuri, în mai toate sferele de activitate. Constituie o importantă sursă de fibre de celuloză, aceasta fiind substanța naturală care stă la baza producerii hârtiei. Fiind fabricată din celuloză se biodegradează ușor, în mod natural, spre deosebire de alte deșeuri sintetice cum este plasticul. Multe materiale de împachetat, hârtie de ziar, șervețele sunt făcute în totalitate sau în parte din fibră de hârtie reciclabilă.

Consumul de hârtie a crescut cu 400% în ultimii 40 de ani și acest lucru a dus la exploatarea intensivă a pădurilor, în unele țări apărând fenomenul de despădurire. Aproximativ 35% din copacii tăiați pe întreaga planetă sunt folosiți pentru producerea de hârtie. De aceea, trebuie gândit mai întâi modul în care poate fi redus consumul de produse și resurse, modul în care sunt refolosite după ce nu mai e nevoie de ele și abia apoi reciclate - cei 3R (redu, reutilizează și reciclează).

Reciclarea deșeurilor de hârtie este o activitate menită să producă economii. Avantajele folosirii hârtiei reciclate se pot regăsi, în primul rând, în reducerea defrișărilor, dar și în diminuarea cantității de apă și energie folosite în procesul tehnologic.

O fabrică producătoare de hârtie folosește cu 40% mai puțină energie dacă folosește hârtie reciclabilă, decât fibră nouă. Producerea hârtiei din lemn consumă mai multe resurse decât producerea hârtiei din deșeuri. Spre exemplu, o tonă de hârtie reciclată poate economisi 3200 litri de apă, 380 KWh energie electrică, 22 de copaci de vârsta de 20 de ani și evită eliberarea în atmosfera a aproape 850 grame de dioxid de carbon

De asemenea, și Universitatea se confruntă cu această problemă, la nivelul acestei instituții s-a constatat un nivel ridicat al consumului excesiv de hârtie. Membrii acestei organizații preferă să imprime o cantitate considerabilă de hârtie, de care nu vor avea nevoie și pe care nu o vor folosi, în loc să urmărească materialele în format electronic sau să recicleze hârtia.

Preview document

Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 1
Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 2
Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 3
Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 4
Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 5
Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 6
Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 7
Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 8
Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 9
Campanie de comunicare internă - reducerea consumului de hârtie în cadrul Universității din București - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Campanie de comunicare interna - reducerea consumului de hartie in cadrul Universitatii din Bucuresti.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Ai nevoie de altceva?