Comunicare corporativă

Seminar
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 718
Mărime: 115.22KB (arhivat)
Cost: Gratis

Extras din document

Rezumatul problematicii de seminar

Comportamentul strategic al organizatiei influenteaza modalitatile de comunicare si perceptie a acesteia de catre publicul-tinta. Construirea unui comportament organizational strategic are la baza un ansamblu de factori-cheie (FCS).

Prin actiunea lor conjugata, acesti factori- cheie contribuie la obtinerea succesului in afaceri a companiei si la pozitionarea solida in nisa de piata vizata.

Observam ca pentru organizatie, indiferent de obiectul sau de activitate, este importanta indeplinirea a trei mari obiective: rezolvarea misiunii/sarcinilor; asigurarea unui cadru de munca adecvat publicului sau intern si crearea unei imagini prestigioase, indeosebi prin interactiunile sale comunicationale cu publicul extern. Indiferent din ce perspectiva analizam atitudinea si comportamentul organizatiei si ne raportam la ea prin intermediul culturii sale organizationale, castigarea unei pozitii puternice in mediul de afaceri implica studiul comportamentului concurentilor. A analiza pozitia concurentiala a organizatiei in piata in care activeaza, impune activarea ansamblului factorilor-cheie ai succesului in afaceri evidentiati anterior. Pornind de la aceste aspecte este necar sa se urmareasca o serie de criterii potrivit carora sa se identifice FCS implicati la un moment dat in dezvoltarea organizationala. Aceste criterii au in vedere: pozitionarea pe piata a organizatiei; imaginea, identitatea si marketingul de produs; resursele economico-financiare si umane antrenate. Pentru a obtine rezultate pertinente in ceea ce priveste evaluarea pozitiei concurentiale a organizatiei noastre este necesar sa se realizeze o analiza comparativa dpdv al pozitionarii in piata fata de competitorii directi. In acest sens, BCG (Boston Consulting Group) propune urmatorul model:

Preview document

Comunicare corporativă - Pagina 1
Comunicare corporativă - Pagina 2
Comunicare corporativă - Pagina 3
Comunicare corporativă - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Comunicare corporativa.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Ai nevoie de altceva?