Procesul de comunicare in afaceri

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest seminar prezinta Procesul de comunicare in afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 21 de pagini .

Profesor: hjadhj

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Cuprins

Procesul de comunicare: elementele procesului de comunicare;
Relaţiile emiţător-receptor în comunicarea pentru afaceri;
Formele comunicării în afaceri.

Extras din document

Comunicarea reprezintă un mod

fundamental de interacţiune psiho-socială a persoanelor, realizat în limbaj articulat sau prin alte coduri, în vederea transmiterii unei informaţii, a obţinerii stabilităţii sau a unor modificări de comportament individual sau de grup.

Care sunt principalele elemente ale unui proces de comunicare?

- Cel puţin doi parteneri (transmiţător şi destinatar / emiţător şi receptor) între care se stabileşte o anumită relaţie.

(exemplu: în agricultură, emiţătorul poate fi fermierul, Ministerul Agriculturii, etc., receptor pot fi en-grosiștii, retailerii, întreprinderi din industria alimentară, etc.)

- Cod - cunoscut de ambii parteneri (de menţionat faptul că, în general, în orice proces de comunicare pertenerii „joacă” pe rând rolul de emiţător şi receptor);

- Mesajul - dorit a fi lansat. Dacă ne referim la fermier acesta poate fi format din: oferta de grâu din punct de vedere cantitativ și calitativ, preţ, etc.

Exemplificaţi pe o pensiune agroturistică.

Pentru a fi siguri ca mesajul nostru este bine recepţionat, trebuie să încercăm să ne punem în pielea receptorului şi să ne imaginăm cum poate percepe el mesajul. În acest sens mesajul va prezenta noutăţi interesante/inedite pentru viitorii parteneri în formule simple şi directe, informaţii clare şi cât mai concise, conform principiului KISS: Keep it short and simple (scurt, simplu şi răspunzând la întrebările: cine, când, ce, unde, cum, de ce?).

Dat fiind faptul că mesajele destinate urechii şi ochiului sunt cu 68% mai eficiente decât cele destinate numai urechii, mesajele sonore (discursuri/comentarii) sunt însoţite / sprijinte de proiecţii video, vizite la obiective şi materiale grafice (postere, broşuri, cataloage, dosare de presă, etc).

Mesajul trebuie să informeze, să convingă, să impresioneze, să obţină o reacţie pozitivă.

- Mijloc de transmitere a mesajului: alegerea corectă a mijlocului de comunicare este deosebit de importantă. Dintre principalele mijloace de comunicare în masă, amintim: discuţia de la om la om, interviuri (radio, tv, presa scrisă), conferinţe de presă, materiale publicitare pe diverse suporturi (postere, autocolante, mape, pliante, cataloage).

- Limbaj - Comunicarea umană nu se rezumă la rostirea cuvintelor şi la transmiterea informaţiilor de la un interlocutor la altul. Dincolo de cuvinte şi peste ele intervin vocea şi tonul cu care sunt rostite. Apoi la cuvinte şi ton se adaugă limbajul trupului, fizionomia, mimica, postura, gestica şi înfăţişarea, chiar şi culoarea hainelor. Apoi mai comunică şi amenajările interioare, casa, maşina, biroul, anturajul în care trăim.

Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul de comunicare in afaceri.ppt