Fapte de Comert Obiective

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest seminar prezinta Fapte de Comert Obiective.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Drept Comercial

Extras din document

Operatiuni de interpunere în schimb si circulatie:

1. Operatiunea de vânzare-cumparare este similara din punct de vedere al structurii sale operatiunii de vânzare cumparare civila. Aceasta operatiune presupune un contract prin care una dintre parti, vânzatorul se obliga sa transmita celeilalte parti dreptul de proprietate asupra unui bun în schimbul unui pret conform art. 1294 cod civil.

Ceea ce deosebeste însa vânzarea cumpararea comerciala de operatiunea civila este pe de o parte obiectul acesteia pe de alta parte finalitatea operatiunii, astfel obiect al vânzarii cumpararii comerciale îl pot forma numai bunuri mobile, bunurile imobile facând parte strict din circuitul civil, cu alte cuvinte operatiunile cu bunuri imobile vor avea întotdeauna caracter civil indiferent de calitatea partilor implicate în raportul juridic respectiv.

În ceea ce priveste finalitatea vânzarii cumpararii comerciale, acestea se concretizeaza în intentia cumparatorului de revânzare a bunului astfel dobândit. Din acest motiv se poate spune ca trasatura caracteristica a vânzarii cumpararii comerciale o constituie intentia de revânzare care însa trebuie sa îndeplineasca cumulativ o serie de conditii pentru ca operatiunea sa aiba caracter comercial si anume:

- intentia de revânzare trebuie sa existe în chiar momentul încheierii contractului de vânzare cumparare;

- aceasta intentie de revânzare sa fie facuta cunoscuta de cumparator vânzatorului bunului respectiv. Acest lucru se poate face în mod expres. (exemplu cumpararea bunului respectiv pe numele unui comerciant sau în mod tacit prin achizitionarea unei cantitati mari din acelasi produs).

- aceasta sa priveasca în principal bunul cumparat si nu un accesoriu al acestuia (exemplu aceasta conditie nu este îndeplinita în cazul în care un agricultor cumpara o cantitate mare de saci pentru asi ambala produsele).

2. Operatiunile de banca si schimb sunt reglementate în articolul 3 punctul 11., notiunea nefiind explicata în codul comercial. Se considera însa ca operatiunile de banca sunt operatiuni asupra sumelor în numerar, asupra creditelor si titlurilor negociabile. Operatiunile de schimb sunt acele operatiuni prin care o moneda sau altele, bilete de banca sunt transformate într-o alta moneda.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fapte de Comert Obiective.doc

Alte informatii

Predat la Facultatea Romano-Americana